Blog

Kategória:
hír
Nov
25

Victoria hozza a "Békelángot"

A 2019-es Fénygyermek az Enns Ifjúsági Vöröskereszt csoportjából származik (Linz-Land kerület), és Victoria Kampenhubernek hívják. A Békeláng első osztójaként az ORF Oberösterreich idén meghívta a Felső-Ausztriai Vöröskereszttel. Az választás Enns hallgatójára esett, mert nagyon segítőkész és elkötelezett az ifjúsági Vöröskereszt mellett. A "Bethlehemi Békeláng" megemlékezik a karácsonyi béke üzenetéről, amely több mint 33 éve Felső-Ausztria karácsonyi hagyománya.
Tovább
Okt
15

A Click To Pray eRosary bejelentése: Az első „alkalmazásvezérelt” rózsafüzér

A rendkívüli missziós hónap közepén, a Szentatya által meghatározott, a pápa világméretű imahálózata nemrég elindította a Click To Pray eRosary-t, ami -mint a neve is sugallja- egy intelligens rózsafüzér, amelynek egyértelmű célja: imádkozni a világ békéért. Miről szól? A Click To Pray eRosary egy interaktív, intelligens és alkalmazásvezérelt eszköz, amely eszközként szolgál a rózsafüzér imádkozásához. Karkötőként viselhető, és a kereszt jelzésével aktiválható. Szinkronizálva van egy azonos nevű ingyenes alkalmazással, amely hozzáférést biztosít audio útmutatóhoz, exkluzív képekhez és személyre szabott tartalomhoz a rózsafüzér imádsághoz. Mint ilyen, ez a spirituális lehetőség mindenki számára elérhető. A digitális világ perifériáján, ahol a fiatalok laknak, a Click To Pray eRosary technológia alapú pedagógiaként szolgál, hogy megtanítsa a fiatalokat, hogyan kell imádkozni a rózsafüzért, hogyan kell imádkozni a békéért, hogyan kell elgondolkodni az evangéliumon. Ezért ez a projekt összehozza az egyház lelki hagyományainak és a technológiai világ legújabb fejleményeinek legjobbait.
Tovább
Márc
06

Felhívás közösségi szolgálatra

A 2011. évi CXC. törvény a Nemzeti köznevelésről előírja a középiskolás diákoknak – az érettségi vizsga előfeltételeként – az 50 órás közösségi szolgálatot. Ezt nem kényszerű kötelezettségként próbáljuk értelmezni, inkább egy lehetőségként: a helyi társadalomban közösségépítésre; a szolidaritás, a segítőkészség iránti érzékenyítés kialakítására; az egymás iránti felelősség erősítésére. A tevékenység akkor szolgálja a fenti célokat, ha a diákok és a helyi közösség számára hasznos, jól szervezett, biztonságos és minden szereplőnek a jól végzett munka örömét, nélkülözhetetlen bizalom erősítését jelenti. Ebben a munkában a szervező Vasi Diák Közösségi Szolgálat irodája partnereként "a celli kékszellem" Alapítvány kínál közösségi feladatokat a diákok és a helyi közösség javára.
Tovább
Jan
08

Tesztüzem

Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Proin eget tortor risus. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus
Tovább

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."