35128 ima található a honlapon, összesen 54123 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

  Egyéb kategóriák

  Heti IGE, bátorító üzenet

  Heti IGE, bátorító üzenet
  Hetente frissül

  Heti IGE bátorító üzenet

  A szerző Bob Gass, aki Észak-Írországban született és nevelkedett. Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.

  A szerzőt, Bob Gass-t, aki Észak-Írországban született és nevelkedett, Neil fivérével és Ruth nővérével együtt komoly keresztyén nevelésben részesítette megözvegyült édesanyja. Bob még csak tizenhárom éves volt, amikor édesapja meghalt.
  Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.
   
  Ezek az ihletett írások annyira népszerűnek bizonyultak, hogy Bobot egészen megdöbbentették a visszajelzések.
  Minthogy Bobnak szívügye volt a keresztyén rádió az Egyesült Királyságban, felajánlotta Gareth Littler-nek (a UCB korábbi vezérigazgatójának) az általa írt elmélkedéseket, hogy azok révén bátorítsa a keresztyéneket a UCB rádió támogatására. Az ismert mondás szavaival élve: „a többi történelem”!
  Így aztán egy bátor hitbeli lépéssel 1994. áprilisában útjára bocsátottuk ezt a Mai Ige (The Word For You Today) néven ismertté lett sikeres áhítatos könyvecskét, melyet kezdetben 3.500 példányban terjesztettünk az Egyesült Királyságon belüli támogatóink körében.
  Mostanra már egymillió példányt olvasnak naponta, nem csupán a támogatóink, hanem kórházi betegek, rabok és otthonokban lakók szerte az Egyesült Királyságban és Írországban.
   
  Nap, mint nap telefonhívások és levelek tanúsítják, milyen ösztönzőek ezek az egyszerű, mégis erőteljes napi olvasmányok, és emberek életét változtatják meg.
  Ámulattal láttuk az évek során, hogy milyen sok ember jutott Krisztusban való hitre egyszerűen csak a Mai Ige olvasása által.
  Bob a következőt mondja: „Ez az áhítat a motor berúgása hideg reggeleken, amikor nincs kedved olvasni a Bibliádat, vagy egy kicsit száraznak találod – ilyenkor egy jó kis ösztönző befecskendezésre van szükséged. Ezt kívánom nyújtani olvasóinknak – valami olyat, ami a gondolataikat Isten jóságára összpontosítja”.
  Ezeket az áhítatokat olvasva reggelenként emberek tízezreinek az élete változott meg.
   

  Magyar nyelvre egy baptista lelkipásztor, Nemes Nándor kezdte el fordítani Bob Gass elmélkedéseit, melyek nagy hatást tettek rá. Először saját gyülekezeteiben, majd egy keresztyén alapítvány, a SEER Romania segítségével országszerte is igyekezett minél többekhez eljuttatni ezeket az elmélkedéseket, melyekre egyre nagyobb igény mutatkozott. Magyarországon is egyre több életet változtat meg az Isten dicsőségére!

  Heti IGE bátorító üzenetCsúcsforgalom

  Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

  Feb
  26
  Heti IGE bátorító üzenet Csúcsforgalom

  Csúcsforgalom 

  „Az Úr erőt ad népének, az Úr megáldja népét békességgel.” (Zsoltárok 29:11)

  Miért a munkából hazafelé tartó araszolgatást hívják csúcsforgalomnak?

  Az igazi csúcsforgalom a hazaérkezéskor kezdődik! A kora esti órákban mindenki éhes és ideges. A két dolgozó szülő általában fáradtan és ingerlékenyen ér haza, de részvétlen gyermekeiket ez nem érdekli, ők azonnali figyelmet akarnak. Tökéletes alaphelyzet a konfliktushoz.

  Van néhány dolog, amit megtehetsz ennek az időzített bombának a hatástalanítására.

  Mielőtt hazaindulsz a munkából, hívd fel a gyermekeidet még délután! Így időben értesülsz azokról a problémákról, amelyek esetleg otthon fortyognak, és van lehetőséged kigondolni a megoldást.

  A hazafelé úton igyekezz lezárni magadban a munkahelyi dolgokat és a napi aggodalmakat!

  Mindezt megelőzően bölcsen teszed, ha a vacsorához valókat előkészíted még reggel vagy előző este, ugyanis egy gyorsan elkészíthető vacsora csökkenti a nyomást, amikor mindenkiben nagy a feszültség. Annál jobb, minél hamarabb ehettek, és emelkedhet a vércukorszint.

  Tölts valamennyi időt a gyermekeiddel még a házi feladat készítése és a fürdés ideje előtt! Sétáltathatjátok a kutyát, vagy focizhattok egyet a kertben. Végül fektesd le a gyerekeket, és tartalékolj magadnak is néhány percnyi nyugalmat!

  Nem könnyű túlélni a pörgést heti öt napon át, de egy kis tervezéssel csökkenthetsz a stresszen. Isten ígérete pedig az esti csúcsidőre is érvényes: „Az Úr erőt ad népének, az Úr megáldja népét békességgel” (Zsoltárok 29:11).

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetIsten szól hozzánk a gondolatainkon keresztül

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Feb
  19
  Heti IGE bátorító üzenet Isten szól hozzánk a gondolatainkon keresztül

  Isten szól hozzánk a gondolatainkon keresztül

  „És néktek kenetetek van a Szenttől, és mindent tudtok.” (1János 2:20 Károli)

  Előfordult már, hogy gondolatban lejátszottál magadban egy párbeszédet? Először az egyik oldalt képviselted, aztán elképzelted, mit mondana erre a másik.

  Gondolj bele: ha te gondolatban le tudsz folytatni egy beszélgetést, akkor nem gondolod, hogy Isten is tud veled beszélgetni az elmédben? A gond csak az, hogy az elménk gyakran megbízhatatlannak bizonyul, mert annyi mindennel szennyezzük. Ezért aztán kételkedünk abban, hogy Isten képes szólni hozzánk a gondolataink által. Amikor Isten megváltott, elkezdte megújítani elmédet is (ld. Róma 12:2). Pál azt írja: „Mert ki értette meg az Úr szándékát, hogy őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van.” (1Korinthus 2:16).

  Érted már? Ha Isten megment, elkezdi az ő gondolatait általad gondolni. Ő sokféle csatornán át szól hozzánk, az elménk csak egy ezek közül. A Biblia azt írja: „mert Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően” (Filippi 2:13). Figyeld meg: „mind a szándékot, mind a cselekvést”! Isten irányítja benned a szándékot, arra irányuló vágyakat teremt benned, hogy azt tedd, ami neki kedves.

  Ő kitartóan vezet. Ha érzel egy újra és újra visszatérő ösztönzést valamire, akkor lehet, hogy Isten terelget afelé. Ezért olyan fontos figyelni az elmédre és ellenőrizni a gondolatokat, melyek foglalkoztatnak. Jézus azt mondta: „Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek” (János 15:3).

  Füröszd meg elmédet mindennap Isten Igéjében, és hangold rá „vevőkészülékedet”, hogy meghalld, mit mond Isten neked!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetLégy jó!

  Napi Ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

  Feb
  12
  Heti IGE bátorító üzenet Légy jó!

  Légy jó!

  „Öltsetek magatokra könyörületes szívet, jóságot…” (Kolossé 3:12)

  Azok az emberek, akikkel mindennap találkozunk, észreveszik, hogy mit viselünk, ezért a Biblia így figyelmeztet: „öltsetek magatokra (…) jóságot”.

  Néha azonban a jóság az utolsó, ami eszünkbe jut. Gondolj csak bele, milyen gyakran mentél el egy lerobbant autó mellett anélkül, hogy megálltál volna segíteni vagy legalább segítséget hívni. Vagy a munkahelyi nyomás miatt megengedted magadnak, hogy nyersen és mogorván viselkedj.

  Olyannak kell lennünk, mint az a fiatalember, aki egy szupermarket zöldségosztályán dolgozott. Első munkanapján odament hozzá egy hölgy, aki egy fél fej salátát akart venni. Megpróbálta erről lebeszélni, de a hölgy ragaszkodott az elképzeléséhez. Végül az eladó azt mondta neki: „Beszélnem kell a főnökömmel.” Elindult az áruház végébe, de nem vette észre, hogy a nő követi. Amikor megtalálta a boltvezetőt, így szólt hozzá: „Egy bolond öregasszony egy fél fej salátát akar venni. Mit mondjak neki?” A boltvezető döbbent arckifejezését látva a fiú megfordult, meglátta a vevőt, hirtelen összeszedte magát és a legkedvesebb hangján ezt mondta: „Ez a kedves hölgy pedig megvenné a másik felét.”

  Ha megdicsérünk valakit, néha előfordul, hogy elutasítják azt: „Á, ugyan már!” De valójában úgy értik: „Mondd még egyszer!”

  Amikor Robert E. Lee konföderációs tábornok leszerelt a hadseregtől, ő lett a Washington College rektora a virginiai Lexingtonban. Egyszer egy új diák bement hozzá az irodájába, és az iskola házirendjét kérte. Az idős tábornok így válaszolt: „Fiam, nekünk nincs szabálykönyvünk. Az egyetlen szabály a jóság.” Ma tehát gyakorold a jóságot!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetHiggy az Istentől jövő gyógyulásban!

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Feb
  04
  Heti IGE bátorító üzenet Higgy az Istentől jövő gyógyulásban!

  Higgy az Istentől jövő gyógyulásban!

  „Mert én, az Úr vagyok a te gyógyítód.” (2Mózes 15:26)

  Miért nem gyógyul meg minden beteg, aki imádkozik a gyógyulásért? Nem tudjuk, Isten nem mondja el nekünk.

  Azt tudjuk, hogy a kétség és hitetlenség akadályozhatja Isten csodatévő munkáját életünkben. Amikor Jézus hazatért otthonába, ahol mindenki ismerte őt, ezt olvassuk: „nem is tett ott sok csodát hitetlenségük miatt” (Máté 13:58).

  Ám vannak a gyógyításnak olyan aspektusai is, amit soha nem fogunk teljesen megérteni. Pál írja: „Trofimoszt pedig Milétoszban hagytam betegen” (2Timóteus 4:20). Miért hagyta hátra Pál – aki halottat is feltámasztott – egy barátját betegen ahelyett, hogy imádkozott volna érte, és tanúja lehetett volna gyógyulásának? Sok dolog van, amit nem tudunk Istenről, de egyet igenis tudunk, hogy azt mondta: „én, az Úr vagyok a te gyógyítód” (2Mózes 15:26).

  Mivel azt is mondta: „Én, az Úr, nem változtam meg” (Malakiás 3:6), és mivel „Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz” (Zsidók 13:8), kérhetjük tőle gyógyulásunkat Igéjére alapozva. Jézus egyik utolsó kijelentése, mielőtt elhagyta e földet: „azokat pedig, akik hisznek, ezek a jelek követik (…) betegekre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak” (Márk 16:17–18).

  Hiszed, hogy Isten ma is gyógyít? Ha igen, akkor engedelmeskedj ennek az igének: „Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt, sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer.” (Jakab 5:14–15).

   A mai üzenet számodra ez: ne add fel, higgy az Istentől jövő gyógyulásban!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetVizsgáld felül gondolkodásmódodat!

  Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jan
  28
  Heti IGE bátorító üzenet Vizsgáld felül gondolkodásmódodat!

  Vizsgáld felül gondolkodásmódodat!

  „Hallgat rá a bölcs, és gyarapítja tudását, az értelmes útmutatást nyer” (Példabeszédek 1:5)

  Ha végiggondolod, miben hibáztál, akkor felismered, hogy az akkori rossz gondolkodásmódod okozta a tévedést, ezért kell megvizsgálnod, hogy jól gondolkodsz-e. „Hallgat rá a bölcs, és gyarapítja tudását, az értelmes útmutatást nyer.”

  Hogyan? Ha megtanuljuk értékelni mások gondolkodásmódját, és folyamatosan figyelünk olyanokra is, akik különböznek tőlünk. A gondolkodásunk azokéra fog hasonlítani, akikkel a legtöbb időt töltjük. Ha kreatívan gondolkodókkal töltünk időt, akkor nagyobb valószínűséggel lesznek nekünk is korszakalkotó gondolataink.

  Nézzünk szembe a ténnyel: ha rátalálunk egy jól működő gondolkodásmódra, akkor nagy kísértést érzünk, hogy ismételten ehhez ragaszkodjunk – akkor is, ha új helyzetekben már nem működik. Ha az a célod, hogy megóvd az elért sikeredet, azzal fékezed azt a folyamatot, ami még nagyobb sikerekhez vezethetne. Jó dolog ragaszkodni egy jó hagyományhoz. De ne feledd, hogy minden hagyomány eredetileg egy jó, sőt, talán forradalmi ötlet volt, de nem minden hagyomány jó ötlet a jövőre nézve. Ha ragaszkodsz a fennálló helyzethez, azzal ellenállsz a változásnak – még a jó irányba vivő változásnak is. Ezért olyan fontos felülvizsgálni gondolkodásmódodat.

  Ha túlságosan kapaszkodsz abba, ahogy most mennek a dolgok, akkor semmi sem lesz jobb. Dr. John Maxwell írja: „Fiatalkorodban nem tévedhetsz akkorát, mint az emberek gondolják. Időskorodban nem lehet annyira igazad, mint azt az emberek gondolják. De az évek során lehetsz jobb, mint gondoltad magadról.”

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetAmikor mindenki nyer

  Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jan
  21
  Heti IGE bátorító üzenet Amikor mindenki nyer

  Amikor mindenki nyer

  „Senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is.” (Filippi 2:4)

  Ha csak azért adsz bármit is, hogy lásd, mit kapsz majd viszonzásul, akkor biztosan csalódás fog érni.

  A Biblia így figyelmeztet: „Senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is.” Ha más ember javára és az ő fejlődésének érdekében ajándékozod oda magad, akkor adsz igazán, és Isten meg fog áldani érte.

  Házas és családos emberként ezt tapasztalatból tudhatod. Mi az, amit házastársad legjobban értékel: pénzt a bankszámlán vagy a neki ajándékozott idődet? Melyiket kérnék gyermekeid inkább: egy újabb játékot vagy az osztatlan figyelmedet? Szeretteid inkább téged kérnének, mint azt, amit adni tudsz nekik.

  Bölcs dolog önmagadba és a hivatásodba befektetni, de soha nem azoknak a kárára, akik leginkább számítanak. Ha sikeres vagy a karrieredben, de kudarcot vallasz szeretteiddel való kapcsolatodban, akkor sikered üres lesz és bánkódásod valódi.

  Salamon híres volt gazdagságáról és bölcsességéről, mégis ezt írta: „de amikor szemügyre vettem minden művemet, amelyet kezemmel alkottam, és fáradozásomat, ahogyan fáradozva dolgoztam, kitűnt, hogy mindaz hiábavalóság és hasztalan erőlködés; nincs semmi haszna a nap alatt” (Prédikátor 2:11).

  Tanulj az ő hibáiból! Ne dolgokba fektess be, hanem kapcsolatokba! Íme, hogy alakul a legtöbb kapcsolat: „Én nyerek, te veszítesz – akkor csak egyszer nyerek. Te nyersz, én veszítek – csak egyszer nyersz. Mindketten nyerünk – sokszor fogunk nyerni.” Isten azt ígéri, hogy neked is jó származik abból, ha a másik javát keresed (ld. Efezus 6:8).

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetA helyes gondolkodás üzemanyaga

  Napi Ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jan
  14
  Heti IGE bátorító üzenet A helyes gondolkodás üzemanyaga

  A helyes gondolkodás üzemanyaga

  „Változzatok meg értelmetek megújulásával” (Róma 12:2)

  Amit fogyasztunk, az meghatározza teljesítményünket. Ezért kell vigyáznunk, mivel tápláljuk testünket, gyermekeinket, állatainkat, még arra is ügyelnünk kell, milyen üzemanyagot töltünk az autóba.

  Ám ugyanilyen fontos az is, mivel tápláljuk elménket, főleg akkor, ha figyelembe vesszük ezt az életben működő két törvényt:

  1) A gondolatok törvénye. A gondolataid meghatározzák érzéseidet és viselkedésedet. Jézus azt mondta, hogy „nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, a rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt” (Máté 7:18). Másként fogalmazva: a jó gondolatoknak nem lesz rossz eredménye, és a rossz gondolatok nem hozhatnak jó eredményt.

   2) A hatás törvénye. A Biblia így figyelmeztet: „ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával” (Róma 12:2). Amilyen hatások érnek, arra fogsz gondolni. Tekintve, hogy az erőszak, testiesség és a pénzsóvárság milyen nagy mértékben van jelen a médiában, nem csoda, hogy a bűnözés és az erkölcstelenség ennyire elharapódzott. Nem mondhatod: „elolvasom ezt a magazint, megnézem ezt a műsort, meghallgatom ezt a zenét, de nem lesz hatással rám”.

  A társadalomtudomány megerősíti azt, amit Isten már rég megmondott: mindez igenis hat rád! Ahová mégy, amit olvasol (vagy éppen nem olvasol), amit nézel, amiről álmodozol, az formálja gondolataidat. Pál ezt írja: „Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel” (Kolossé 3:16).

  Ezért, ha szükséged van a megfelelő gondolat-üzemanyagra, akkor jusson eszedbe Isten kegyelmének igéje, mert neki van hatalma arra, hogy megadjon mindent, amire szükséged van (ld. ApCsel 20:32).

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetEbben az évben „az Úr veled van”

  Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jan
  07
  Heti IGE bátorító üzenet Ebben az évben „az Úr veled van”

  Ebben az évben „az Úr veled van”

  „Az Úr veled van, erős vitéz!” (Bírák 6:12)

  Egyszer egy sastojást tettek egy tojásait költő házityúk alá. A sasfióka ki is kelt és együtt nőtt fel a kiscsirkékkel. Egész életében úgy viselkedett, mint a csirkék: kapirgált az udvaron magvakat és rovarokat keresve, kotkodált, és soha nem repült a talajtól 1-2 méternél magasabbra. Aztán egy napon egy fenséges madarat látott maga fölött körözni, és azt kérdezte: „Milyen gyönyörű teremtmény! Mi ez?” A mellette lévő csirke ezt mondta: „Ez egy sas, a madarak királya. De ne törődj vele, úgysem lehetsz soha olyan, mint ő!” Így a sas folytatta a kapirgálást, és haláláig házityúknak hitte magát.

  Ki mondta neked, hogy nincs benned lehetőség? Ki mondta, hogy úgysem fogsz sikert elérni, hogy nem leszel hatással semmire az életben? Biztosan nem Isten! Amikor az Úr angyala elhívta Gedeont, hogy megszabadítsa Izráelt a midjánitáktól, ő kifogások sorával állt elő, hogy miért nem alkalmas a munkára. De az angyal azt mondta neki: „Az Úr veled van, erős vitéz! (…) Menj, és a te erőddel szabadítsd meg Izráelt Midján markából! Én küldelek téged!” (Bírák 6:12–14).

  Figyelj meg két fontos dolgot ebben a történetben! Először: Isten Gedeon rendeltetéséről beszélt, nem a jelenlegi körülményeiről. Másodszor: emlékeztette őt arra, hogy nem a küldött, hanem a küldő ereje számít a győzelem megszerzésében.

  Ma te is „erős vitéz” vagy, mert Isten veled van.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetAz új évben indulj új útra!

  Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

  Dec
  31
  Heti IGE bátorító üzenet Az új évben indulj új útra!

  Az új évben indulj új útra!

  „Majd ezt mondta nekem az Úr: Elég sokáig kerülgettétek ezt a hegyvidéket, forduljatok észak felé!” (5Mózes 2:2–3)

  Egy biológus kísérletet végzett, melyet „hernyó-körmenetnek” nevezett el.

  A hernyókat egy szobanövény cserepének peremén sorakoztatta fel úgy, hogy a vezető hernyó farkához tette a következőt, míg a sor teljesen körbeért: az utolsó hernyó farka a vezető hernyó fejéhez került. Az apró lények egy egész hétig sétáltak a virágcserép peremén, míg végül kimerülten éhen haltak. Egyikük sem tört ki a sorból, hogy elinduljon a növényhez enni. A táplálék csupán néhány centiméternyire volt, de erősebb volt bennük az ösztön, hogy a tömeget kövessék, mint a táplálkozás és a túlélés iránti vágy.

  Ugyanez történt az izraeliták egy egész generációjával. Negyven évig jártak körbe a pusztában, bár alig húsz kilométernyire voltak csupán az ígéret földjétől. Ha nem tudsz kitörni a régi kerékvágásból, tedd fel magadnak a következő három kérdést:

  1) Én tapostam magamnak ezt az utat? Azért maradunk a régi kerékvágásban, mert az kényelmes és nem jár kockázattal. Ahhoz, hogy kiszabaduljunk belőle, bátorság kell és hajlandóság nehéz döntések meghozatalára.

  2) Kit követek? Bizonyos mintákat azért követünk, mert valaki közvetlenül vagy életpéldájával azt tanította nekünk. Ahelyett, hogy ész nélkül követnéd a tömeget, keresd Isten életedre vonatkozó akaratát, és kötelezd el magad annak megcselekvésére!

  3) Hová tartok? A Biblia azt mondja: „Mikor nincs mennyei látás, a nép elvadul” (Példabeszédek 29:18 Károli). Ha ki akarsz törni a régi kerékvágásból, kérd Istent, hogy adjon látást, jövőképet az életedre! Ő meg fogja adni! Amikor pedig megmutatja, add bele magad annak megvalósításába!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetKarácsonyi jelképek

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Dec
  25
  Heti IGE bátorító üzenet Karácsonyi jelképek

  Karácsonyi jelképek

  „Őbenne van – az ő vére által – a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelmének gazdagsága szerint” (Efezus 1:7)

  Manapság egyesek szeretnének eltávolítani mindent, ami a karácsonyban Krisztusra mutat, míg mások, úgy tűnik, teljesen megadják magukat a szekularizációnak. Ezért mi most nézzünk meg közelebbről néhány karácsonyi jelképet!

  Az apró magyalbogyók eredetileg Krisztusnak a töviskorona miatt kihulló vércseppjeire emlékeztették a keresztyéneket. Az örökzöld fák az el nem múló élet ígéretéről beszélnek, mely Krisztus feltámadása által a miénk is lehet. A kelta keresztnél egy kör veszi körül a kereszt függőleges és vízszintes tengelyét. Vannak, akik úgy tartják, hogy a kelta kereszt Szent Patriktól ered, aki a holdistennő kerek szimbólumát egy kereszttel húzta át – így adott a druidák szimbóluma helyett egy új jelképet az ír keresztyéneknek. Ahogyan Szent Patrik új értelmet adott egy pogány körnek, más keresztyének az örökzöld koszorúnak adtak új jelentést.

  Amikor a korai keresztyének a római téli napforduló ünnepét (ami eredetileg december 21-én volt) az „Igazság napjának” ünnepévé változtatták, a régi ünnep örökzöld koszorúját is adoptálták. Az adventi koszorú köre most már Istennel való véget nem érő szövetségünket jelzi, melyet Krisztusban nyertünk. Ha tehát karácsonykor koszorút akasztasz az ajtó fölé vagy teszel az asztalodra, emlékezz arra, hogy „semmi sem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban” (Róma 8:39 NKJV).

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetIsten áldásának terjesztői

  Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

  Dec
  18
  Heti IGE bátorító üzenet Isten áldásának terjesztői

  Isten áldásának terjesztői

  „Nagy néppé teszlek, és megáldalak, naggyá teszem nevedet, és áldás leszel.” (1Mózes 12:2)

  Isten azért áldotta meg Ábrahámot és azért tette naggyá nevét, hogy Ábrahám aztán áldássá lehessen mások számára.

  Jézus azt tanította tanítványainak, hogy legyenek az áldás közvetítői, és nyújtsanak segítséget a szükségben lévőknek. Ezért vonta be őket sokszor a csodatételekbe is, mert így képezte ki őket. Az ötezer megvendégelésekor a kenyérszaporítás akkor történt meg, miután a tanítványok kiosztották a kenyeret és a halat. Jézus volt a forrás, a tanítványok a továbbadók (ld. Máté 14:13–21).

  Isten téged is arra hív, hogy az áldás továbbadója légy. Néha nem ismerjük fel az áldást, mert mag formájában kapjuk, és azt gondoljuk, hogy nincs meg bennünk az, ami a növekedéséhez kellene.

  Ez nem így van. Jézus azt mondta: „Úgy van az Isten országa, mint amikor az ember magot vet a földbe, azután alszik és felkel, éjjel és nappal: a mag sarjad és nő, az ember pedig nem tudja, hogyan. Magától terem a föld, először zöld sarjat, azután kalászt, azután érett magot a kalászban. Amikor pedig a termés engedi, azonnal nekiereszti a sarlót, mert elérkezett az aratás ideje.” (Márk 4:26–29) Figyeld csak: „a mag sarjad és nő, az ember pedig nem tudja, hogyan”! Ahelyett, hogy azt kérdeznéd, hogyan tudna Isten éppen téged használni, vedd észre az emberek szükségeit! Rendelkezel valamivel, amit Isten használni tud, és ha ő megáldja azt, elámulsz majd, mire leszel képes.

  A kenyérszaporítás csodája azzal kezdődött, hogy valaki szóvá tette: „ezek az emberek éhesek”. Ekkor jöttek rá a tanítványok, hogy Jézus fel tudja használni azt, amijük van, még ha az elégtelennek tűnik is.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetTúlterhelt vagy?

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Dec
  11
  Heti IGE bátorító üzenet Túlterhelt vagy?

  Túlterhelt vagy?

  „Nincs hát jobb dolog, mint ha az ember (…) jól él fáradságos munkájából.” (Prédikátor 2:24)

  Lesznek idők az életben, amikor úgy tűnik, túl sok a tennivaló és nincs hozzá elég idő. Ám ha folyamatosan túlterheltnek érzed magad, az megmutatkozik a viselkedésedben, a kapcsolataidban, a munkahelyi teljesítményedben, sőt, még az Istennel járásodban is. Ha most is ez a helyzet, a következőket kell tenned:

  1) Imádkozz! „Vesd az Úrra terhedet, és ő gondot visel rád! Nem engedi sohasem, hogy ingadozzon az igaz.” (Zsoltárok 55:23) Mielőtt teljesen szétesnél, kérj Istentől bölcsességet a tetteid kiértékeléséhez, és őszintén ismerd be magadnak, hogyan kerültél ebbe a nehéz helyzetbe. „Ne fáradj azon, hogy meggazdagodj, a magad belátásából hagyd abba! Alig száll rá tekinteted, már nincs meg, mert gyorsan szárnya támad, az ég felé repül, mint a saskeselyű.” (Példabeszédek 23:4–5) Kérd Istent, mutasson rá, hol áldoztad fel békességedet, egészségedet és kapcsolataidat az anyagiasság oltárán!

  2) Ruházz át feladatokat másokra! Mózes, az Ószövetség egyik legnagyobb vezető egyénisége már-már összeroppant a rá nehezedő feladatok súlya alatt. Annyira elege volt, hogy azt kérte Istentől, vegye el az életét! Voltak körülötte olyan emberek, akik készek lettek volna segíteni, de ő ezt nem vette észre. Ismerősen hangzik? Amíg ragaszkodsz ahhoz, hogy mindent te csinálj vagy te irányíts, a teljesítményed akadozni fog és lelki nyugalmad eltűnik.

  A lényeg: ha túlterheltnek érzed magad, változtass a dolgokon!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Küldetésünk

  Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."