75224 ima található a honlapon, összesen 174008 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

Heti IGE, bátorító üzenet

Heti IGE, bátorító üzenet
Hetente frissül

Heti IGE bátorító üzenet

A szerző Bob Gass, aki Észak-Írországban született és nevelkedett. Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.

A szerzőt, Bob Gass-t, aki Észak-Írországban született és nevelkedett, Neil fivérével és Ruth nővérével együtt komoly keresztyén nevelésben részesítette megözvegyült édesanyja. Bob még csak tizenhárom éves volt, amikor édesapja meghalt.
Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.
 
Ezek az ihletett írások annyira népszerűnek bizonyultak, hogy Bobot egészen megdöbbentették a visszajelzések.
Minthogy Bobnak szívügye volt a keresztyén rádió az Egyesült Királyságban, felajánlotta Gareth Littler-nek (a UCB korábbi vezérigazgatójának) az általa írt elmélkedéseket, hogy azok révén bátorítsa a keresztyéneket a UCB rádió támogatására. Az ismert mondás szavaival élve: „a többi történelem”!
Így aztán egy bátor hitbeli lépéssel 1994. áprilisában útjára bocsátottuk ezt a Mai Ige (The Word For You Today) néven ismertté lett sikeres áhítatos könyvecskét, melyet kezdetben 3.500 példányban terjesztettünk az Egyesült Királyságon belüli támogatóink körében.
Mostanra már egymillió példányt olvasnak naponta, nem csupán a támogatóink, hanem kórházi betegek, rabok és otthonokban lakók szerte az Egyesült Királyságban és Írországban.
 
Nap, mint nap telefonhívások és levelek tanúsítják, milyen ösztönzőek ezek az egyszerű, mégis erőteljes napi olvasmányok, és emberek életét változtatják meg.
Ámulattal láttuk az évek során, hogy milyen sok ember jutott Krisztusban való hitre egyszerűen csak a Mai Ige olvasása által.
Bob a következőt mondja: „Ez az áhítat a motor berúgása hideg reggeleken, amikor nincs kedved olvasni a Bibliádat, vagy egy kicsit száraznak találod – ilyenkor egy jó kis ösztönző befecskendezésre van szükséged. Ezt kívánom nyújtani olvasóinknak – valami olyat, ami a gondolataikat Isten jóságára összpontosítja”.
Ezeket az áhítatokat olvasva reggelenként emberek tízezreinek az élete változott meg.
 

Magyar nyelvre egy baptista lelkipásztor, Nemes Nándor kezdte el fordítani Bob Gass elmélkedéseit, melyek nagy hatást tettek rá. Először saját gyülekezeteiben, majd egy keresztyén alapítvány, a SEER Romania segítségével országszerte is igyekezett minél többekhez eljuttatni ezeket az elmélkedéseket, melyekre egyre nagyobb igény mutatkozott. Magyarországon is egyre több életet változtat meg az Isten dicsőségére!

Heti IGE bátorító üzenetA „lenne, ha…” csapda

Napi Ima114 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
27
Heti IGE bátorító üzenet A „lenne, ha…” csapda

A „lenne, ha…” csapda

„Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet, és aki csak a fellegeket lesi, nem arat.” (Prédikátor 11:4)

Betty Mahalik író szerint napjainkban olyan üzenetek vesznek körül minket, amelyek azt kiáltják: „Az életem tökéletes lenne, ha más munkahelyem lenne… másmilyen házam… autóm… orrom… házastársam… bankszámlám… (az üres részre bármi behelyettesíthető). Vagy ha olyan lehetnék, mint egy híresség, akinek az élete rendezettnek és tökéletesnek tűnik. Nos, ezen a héten abbahagytam »az életem tökéletes lenne, ha« játékot, és elkezdtem »az én tökéletes életem« játékot. Mi a különbség? Három dolog:

 1. a jelenben lenni;
 2. hálás lelkület;
 3. lépéseket tenni azzal, ami most elérhető. (…) 

Amikor belekeveredünk ebbe »az életem tökéletes lenne, ha« csapdába, elveszítjük a kapcsolatot a jelennel, és már nem tudjuk gyakorolni a hálát. Gondolj bele: nehéz hálásnak lenni azért, amid nincs… és amivel nem rendelkezel, az mindig valahol az elképzelt jövőben van. Nézz körül, van tető a fejed felett, és van ennivalód? Van néhány jó barátod vagy közeli kapcsolatod? Akkor becsüld meg őket! Most valószínűleg azon gondolkodsz, hogy igen, de több pénzt szeretnél, jobb kapcsolatot, több időt utazásokra; vékonyabb, boldogabb vagy bármi más szeretnél lenni. Ne arra fókuszálj, ami hiányzik, kezdj el arra koncentrálni, amid már van!”

A Biblia azt mondja: „Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet, és aki csak a fellegeket lesi, nem arat” (Prédikátor 11:4). Ha a hozzáállásod az, hogy „vagy tökéletest vagy semmilyet”, akkor csak semmid lesz. Az igazság az, hogy mindnyájan Isten „alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett” (Efezus 2:10), ez azt jelenti, hogy mindig dicséretes, ha a tőlünk telhető legjobbat adjuk, de itt a földön egyikünk sem fogja elérni a tökéletességet. Ez rendben is van így, mert Krisztus az ő igazságába öltöztetett minket, és csak benne jutunk el a teljességre (ld. Kolossé 2:10).

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetNincs alantas munka

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
20
Heti IGE bátorító üzenet Nincs alantas munka

Nincs alantas munka

„Mindent Isten dicsőségére tegyetek!” (1Korinthus 10:31)

Dávid azt mondta: „Jobb az Isten háza küszöbén állni, mint a bűnösök sátraiban lakni” (Zsoltárok 84:11). Joni Eareckson Tada ezt írta: „Elsie keresztyén otthont működtet fiatal lányoknak, akik kiszálltak a prostitúcióból és kábítószer-kereskedelemből, melyet Hollywood utcáin folytattak. Elsie sétál az utcákon, elmondja az evangéliumot, és Krisztushoz vezeti ezeket a lányokat. Ha ezek az új megtértek valóban meg akarják változtatni az életüket, és vállalják kötelezettségeiket, akkor van helyük Elsie otthonában. Pam is egy ilyen megtért. Egy kedves keresztyén lány, aki a késharcok és a heroinos tűk sebhelyeit viseli. Karjai tele vannak tetoválva. Éreztem az örömét és az önbecsülését, amikor feladatáról beszámolt: »Én takarítom a WC-ket és a fürdőszobákat… Ez a munkám, és nagyon szeretem!« Ez a fiatal nő hálás volt, hogy van rendszer az életében, hogy biztonságos környezetben él, és tisztességes munkát végez Krisztus országának szolgálatában (…), hogy egy szolgálattal töltött nap Elsie otthonában sokkal jobb, mint ezer nap az önpusztító örömök szennyes hajszolásában (…) Alázattal dolgozott (…) örömmel végezte a vécépucolást, mert tudatában volt a Krisztus testében betöltött szerepének. Kevés hívőnek van olyan háttere, mint Pamnek, de minden nap mindannyian feltűrjük az ingujjunkat, hogy alantas, de alapvető feladatokat hajtsunk végre: olajat cserélünk [az autóban], tintapatronokat cserélünk a nyomtatókban, vagy pelenkát cserélünk (talán egy idős szülőn).”

Nos, te hogy viszonyulsz az alantas munkához? „Szolgáljatok az Úrnak örömmel”(Zsoltárok 100:2) – írja a zsoltár. Ha így állsz hozzá, akkor örömet találsz a mindennapi feladatokban, mert emlékszel rá, kinek dolgozol.

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetDolgozz azért, hogy jó házasságod legyen!

Napi Ima26 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
06
Heti IGE bátorító üzenet Dolgozz azért, hogy jó házasságod legyen!

Dolgozz azért, hogy jó házasságod legyen!

„És lesznek ketten egy testté.” (Máté 19:5)

Dr. Joyce Brothers egyszer így viccelődött: „A férjem és én soha nem gondoltunk a válásra… gyilkosságra néha igen, de válásra soha!” Összeházasodni könnyű; jól működő házasságban élni nehéz. Hogyan lehet jó a házasságotok? Ha beazonosítjátok a megoldandó problémákat, dolgoztok rajtuk, a többivel pedig megtanultok együtt élni! Horkolás, végtelen meccsnézés, a kommunikáció hiánya, piszkos zoknik szertehagyva a padlón, bevetetlen ágy – házastársad szokásai talán az őrületbe kergetnek. Jézus azonban azt mondta: „Amit tehát Isten egybekötött, azt ember el ne válassza!” (Máté 19:6).

Hogyan kell hát kezelni a felmerülő konfliktusokat?

1) A problémát támadjátok, ne egymást!
2) Ne emeld fel a hangodat, maradj higgadt, így nagyobb valószínűséggel fog rád figyelni a házastársad.
3) Válaszd ki a legalkalmasabb időt a kérdés kezelésére, ne olyankor hozakodj elő vele, amikor a gyerekek éhesek, vagy mindketten fáradtak vagytok.
4) Ne feledd, hogy a férfiak és a nők másképp látják a dolgokat! Tehát, amikor a házastársad kifejti a nézőpontját, ne sóhajtozz és ne forgasd a szemed! Alkalmazd a házassággondozók „aktív hallgatásnak” nevezett módszerét: az átfogalmazva visszakérdezés segít megbizonyosodni, hogy jól értetted a másikat. Fejezd ki, hogy értékeled a véleményét, igyekezz pozitív visszajelzéseket adni!
5) Lesznek idők, amikor mindkettőtöknek engednie kell.
6) Válogasd meg a szavaidat! „Semmiféle bomlasztó beszéd ne hagyja el a szátokat, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják” (Efezus 4:29). „Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is” (1Thesszalonika 5:11). „Legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak” (Efezus 4:32). „Imádkozzatok egymásért” (Jakab 5:16). „Ügyeljünk arra, hogy egymást szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk” (Zsidók 10:24). „Egymás terhét hordozzátok” (Galata 6:2). „Legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők” (Róma 12:10).
Dolgozz azért, hogy jó házasságod legyen!

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetMit hagysz örökül?

Napi Ima89 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
28
Heti IGE bátorító üzenet Mit hagysz örökül?

Mit hagysz örökül? (3)

„Az igaznak az emlékezete áldott, de a bűnösök neve semmivé lesz.” (Példabeszédek 10:7)

Charles F. Kettering feltaláló egyszer megjegyezte: „A legnagyobb dolog, amit nemzedékünk tehet, hogy néhány lépcsőfokot kiépít a következő generáció számára.”

Ha az emberek felidézik a nevünket, rövid távon talán csodálattal beszélnek arról, hogy mit értünk el, mit szereztünk meg. Hosszú távon viszont arra emlékeznek leginkább, amit másokért tettünk. Ezért mondja a Biblia: „Az igazak emlékét áldva emlegetik, a gonoszok neve feledésbe merül” (Példabeszédek 10:7 SZIT).

Ha áldás akarsz lenni mások számára:

 1. valóban törődnöd kell az emberekkel, és ezt ki is kell mutatnod; és
 2. fel kell mérned, milyen nagy hatással lehet egy jó örökség!

Állítólag D. Elton Truebloodtól származik az idézet: „Az emberi élet értelmét akkor kezdjük felfedezni, amikor olyan fákat ültetünk, melyekről jól tudjuk, hogy árnyékuk alatt nem mi fogunk ülni.” A nagy szónok, Henry Ward Beecher megjegyezte: „Úgy kell élnünk és fáradoznunk a mában, hogy ami magként érkezett hozzánk, az virágként jusson a következő nemzedékhez, és amit virágként kaptunk, azt gyümölcsként adjuk tovább nekik. Ez fejezi ki az emberszeretet igazi szellemiségét.”

Nos, te mit hagysz örökül? Mit kell abbahagynod vagy elkezdened, vagy mit kell többet tenned annak érdekében, hogy valósággá váljon? Soha nem túl korai azon gondolkodni, mit jelentsen az életed, ha már eltávoztál. Olyan ez, mint egy utóirat a levél végén; a hagyaték azt mondja az utánunk következő nemzedéknek: „Erről szólt az életem!”

 

 

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetTedd, amire Isten elhívott!

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
21
Heti IGE bátorító üzenet Tedd, amire Isten elhívott!

Tedd, amire Isten elhívott!

„Én megdicsőítettelek téged a földön azzal, hogy elvégeztem azt a munkát, amelyet rám bíztál, hogy elvégezzem” (János 17:4)

József álmait testvérei megvetették, őt pedig bedobták egy gödörbe. Jézus elhívását családja nem értette, sőt egyszer azt gondolták róla, hogy megőrült. Élete végére érve mégis azt mondhatta Istennek: „Én megdicsőítettelek téged a földön azzal, hogy elvégeztem azt a munkát, amelyet rám bíztál, hogy elvégezzem.” Ha arra vársz, hogy mindenki megértsen és egyetértsen veled, soha nem fogod azt tenni, amire Isten elhívott.

A 19. század második felében, amikor a metodisták felekezeti konferenciát tartottak, egyik vezetőjük felállt, és elmondta az egyházra és a társadalom egészére vonatkozó jövőképét. Lelkésztársainak arról beszélt, hisz abban, hogy valamikor az emberek repülni fognak egyik helyről a másikra ahelyett, hogy lóháton utaznának. Hallgatósága számára ez felfoghatatlan elképzelés volt. Olyannyira, hogy egyikük, Wright püspök felállt és dühösen tiltakozott: „Eretnekség! A repülés az angyalok számára van fenntartva!” Azt is mondta, hogy ha Isten az embert repülésre szánta volna, akkor szárnyakkal ajándékozta volna meg.

A püspök nyilvánvalóan képtelen volt elképzelni, amit a szónok jósolt. Amikor tiltakozását befejezte, két fiával, Orville-lel és Wilburrel együtt távozott. Igen, így hívták őket: Orville és Wilbur – ők voltak a híres Wright fivérek, akik a repülés úttörői lettek! Néhány évvel később megtették, amit apjuk lehetetlennek tartott: repülőgépet építettek, és 1903. december 17-én végrehajtották az első nyilvános repülést.

Értsd meg: sokan a múlt kényelmét előnyben részesítik a jövő kockázatával szemben. Ha az ő támogatásukra és jóváhagyásukra vársz, soha nem fogod megtenni azt, amire Isten elhívott.

 

 

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetAz ima megváltoztatja az életünket

Napi Ima24 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
14
Heti IGE bátorító üzenet Az ima megváltoztatja az életünket

Az ima megváltoztatja az életünket

„Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért” (1Timóteus 2:1)

Az ima nem más, mint kommunikáció Istennel. Tehetjük szavakkal vagy csendben figyelve, sőt akár énekelhetünk is. A zsoltárok legnagyobb része megzenésített imádság. Az ima összeköt Istennel.

Legyen szó bűnvallásról, Isten nevének dicsőítéséről, akaratának kereséséről, egy barátért való közbenjárásról vagy saját szükségeink betöltésére irányuló kérésről, imádságunk soha nem lehet énközpontú, mindig Isten-központúnak kell lennie. Az őszinte ima arra szomjazik, hogy Isten kinyilatkoztassa, mire vágyik ő. Ezért elegendő időt kell hagynunk arra, hogy mennyei Atyánk előtt figyelmesen hallgassunk és csendben várjunk.

Az imának elsődleges fontosságúnak kell lennie. Pál ilyen utasítást küldött Timóteusnak: „Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért” (1Timóteus 2:1). Figyeld meg a „mindenekelőtt” szót! Mielőtt felkelnél az ágyból, mielőtt lezuhanyoznál, mielőtt munkába indulnál, mielőtt bárkivel találkoznál, imádkozz, imádkozz, imádkozz!

Péter és János minden délután három órakor elmentek a templomba imádkozni. A nap közepén félbeszakították programjukat egy cél érdekében: hogy együtt imádkozzanak. Tehát amikor a napod a szokott tempóban és irányában halad, szakítsd meg imádsággal! Amikor a napod zűrzavarossá válik, állj meg imádkozni! Ha rosszul indul a reggeled, szánj néhány percet arra, hogy egyedül lehess, kereshesd Isten akaratát és utasítását! Ha keserűvé válik a hozzáállásod, állj meg egy imádságos önvizsgálatra! Ne várj, imádkozz azonnal!

Az imádság legyen elsődleges fontosságú számodra mindenben és mindenkor! Ha így teszel, megtapasztalod, hogy az ima jó irányba változtat életeden.

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetNemzetünk megmenthető

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
07
Heti IGE bátorító üzenet Nemzetünk megmenthető

Nemzetünk megmenthető

„Megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat.” (2Krónikák 7:14)

Winston Churchillnek tulajdonítják a mondást, hogy: „akik nem tanulnak a történelemből, arra ítéltetnek, hogy megismételjék azt.”

Vess egy pillantást a mai társadalomra: most is fennállnak azok a feltételek, melyek sok nagy civilizáció bukását megelőzték. Azt kérdezed, megmenthető-e a nemzetünk? Igen! Isten azt mondta Ábrahámnak, hogy ha csak tíz igaz embert talál a földön, megkíméli Sodomát és Gomorrát az ítélettől.

Egy igaz kisebbség ma is megmentheti nemzetünket. Hogyan? Imádság által! Isten azt mondta: „Ha (…) megalázza magát népem, amelyet rólam neveztek el, ha imádkoznak, keresnek engem és megtérnek gonosz utaikról, én is meghallgatom a mennyből, megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat” (2Krónikák 7:13–14).

Figyeld meg az ebben a szentírási szakaszban említett négy fontos feltételt:

 1. „ha (…) népem, amelyet rólam neveztek el”. Nemzetünk jövője nem a bankárokon, a médián vagy a politikusokon múlik; hanem Isten megváltott népén.
 2. „Ha (…) megalázza magát népem (…) ha imádkoznak, keresnek engem”. Isten, akinek nincs szüksége senki felhatalmazására vagy jóváhagyására ahhoz, hogy cselekedjen, megígéri, hogy megmozdul, amikor népe hozzá fordul, és imádságban őt keresi.
 3. „és megtérnek gonosz utaikról”. Isten azt parancsolja népének, hogy ahelyett, hogy panaszkodnának a társadalmi bajok miatt, inkább vizsgálják meg saját szívüket, hogy lássák mi a baj, és hozzák helyre.
 4. Azt ígéri, hogy ha ezt megteszik, akkor: „én is meghallgatom a mennyből, megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat”.

Az igazság az, hogy rajtunk múlik, nem másokon! Még nincs túl késő! Nemzetünk sorsa még megfordulhat, ha imádkozunk és teljes szívből keressük Istent.

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetAz anyák dicsérete

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
30
Heti IGE bátorító üzenet Az anyák dicsérete

Az anyák dicsérete

„Fölkelnek előtte fiai, és boldognak mondják” (Példabeszédek 31:28)

Évszázadokkal ezelőtt az emberek a helyi plébániatemplomba jártak misére, de a nagyböjt negyedik vasárnapján, Laetare* vasárnapon meglátogatták „anyaegyházukat”: egyházmegyéjük székesegyházát vagy azt a templomot, ahol megkeresztelték őket. Ilyenkor a céhek inasai és a nagybirtokokon vagy házaknál szolgáló cselédek is szabadnapot kaptak, hogy meglátogathassák anyjukat és családjukat, ezt „anyajárásnak” is nevezték.

1913-ban Constance Adelaide Smith angol hölgy hallott az amerikai Anna Jarvis kampányáról, aki egy évente megrendezendő „anyák napjáért” küzdött, mellyel az édesanyák nyilvános elismerését fejeznék ki. Ettől inspirálva Constance, aki egy anglikán lelkész lánya volt, úgy döntött, hogy újjáéleszti az „anyák vasárnapját” az Egyesült Királyságban, népszerűsítve ezzel az anyák ünnepe mellett az anyaegyházak ünnepét is. Ezért tartják a Brit Nemzetközösség országaiban az anyák napját a nagyböjt negyedik vasárnapján. Más országokban más dátumokhoz kötik az édesanyák ünnepét, de nem is a dátum a lényeg.

A Példabeszédek könyvében találjuk „A derék asszony dicsérete” című szakaszt, de talán még észre sem vettük a bevezetését, hiszen ez „Lemúél masszái király beszéde, amelyre anyja tanította” (Példabeszédek 31:1).

Igazi anyák napjára való ige: „Derék asszonyt kicsoda találhat? Értéke sokkal drágább az igazgyöngynél (…) Érzi, milyen hasznos tevékenysége, éjjel sem alszik el mécsese (…) Szája bölcsességre nyílik, és nyelve szeretetre tanít (…) Fölkelnek előtte fiai, és boldognak mondják, ura pedig így dicséri: Sok nő végez derék munkát, de te felülmúlod mindegyiket! Csalóka a báj, mulandó a szépség, de az Urat félő asszony dicséretre méltó.” (Példabeszédek 31:10,18,26,28–30). Van-e ennél méltóbb tisztelgés?

* Örüljetek! (latin)

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenet„Légy erős, és cselekedj!”

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
23
Heti IGE bátorító üzenet „Légy erős, és cselekedj!”

„Légy erős, és cselekedj!”

„Kelj föl, mert ez a te dolgod, és mi veled leszünk. Légy erős, és cselekedj!” (Ezsdrás 10:4)

Valószínűleg soha nem hallottál még Harlow Curtice-ről, mert nem egy rangos egyetemen végzett; vidéki fiú volt, csak középiskolai érettségivel rendelkezett. De nagy álmai voltak. Könyvelőként kezdett a General Motorsnál, és harmincöt éves korára vállalati igazgató lett. Negyvenéves korára pedig már a General Motors nagyra becsült Buick részlegének vezérigazgatója volt. Alulról küzdötte fel magát azzal, hogy nyitott volt az új ötletekre és tettre kész volt. Bátran tervezett új stílusú modelleket. Beutazta az Egyesült Államokat, hogy személyesen inspirálja a kereskedőket, és új lelkesedést keltsen bennük a Buick termékeik iránt. Tudod, mikor tette mindezt? A nagy gazdasági világválság idején! Vezetése alatt a Buick autók értékesítése megnégyszereződött; részlege a General Motors történelmének második legnagyobb bevételi forrása lett.

Amikor megkérdezték tőle, hogy minek tulajdonítja a sikerét, ezt a három dolgot sorolta fel:

 1. Célokat tűzött ki maga elé, és a környezetében lévő emberektől is ezt várta el.
 2. Büszke volt arra, hogy szembenézett az akadályokkal, és leküzdötte azokat.
 3. Hajlandó volt kockáztatni, és megtenni azokat a dolgokat, amelyeket a körülötte lévő tehetséges, de félénk emberek nem mertek megtenni.

Ennek eredményeként a győzelem szokásává és életstílusává lett. Ez a három kipróbált alapelv a Szentíráson alapul, sikerre vezetnek, bármibe is fogjunk.

A mai üzenet tehát a következő: „Kelj föl, mert ez a te dolgod (…) Légy erős, és cselekedj!”

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetA feltámadás elleni harc

Napi Ima50 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
16
Heti IGE bátorító üzenet A feltámadás elleni harc

A feltámadás elleni harc

„Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a ti hitetek, még bűneitekben vagytok.” (1Korinthus 15:17)

2013-ban a Fox News beszámolt arról, hogy egy egyetemi kurzus tankönyvének egy gyakorlata arra utasította a hallgatókat, hogy írják fel a Jézus nevet egy papírlapra, tegyék a padlóra a papírt, és tapossanak rá. Egy floridai egyetemi órán minden hallgató elvégezte a feladatot – egy kivételével! Ő Jézus iránti szeretete és hűsége miatt nem volt hajlandó megtenni.

Ez felveti a kérdést: „Miért vállalná bárki, akár egy ateista is, hogy ilyet tegyen?” Válasz: mert néha az ellen harcolunk, amitől félünk. Ezt nevezik úgy, hogy „tagadásban élni”. Gondolj bele: a gyűlölet és a neheztelés általában véget ér a sírnál, mert az illető meghalt, és többé nincs hatalma felettünk.

Akkor miért gyűlölik egyesek mégis Jézust? Félelemből! Mélyen belül attól tartanak, hogy életben van, és növekszik befolyása a világban. Márpedig Jézus befolyása egyre nagyobb lesz! „Betölti a földet az Úr ismerete, ahogyan a tengert víz borítja” (Ézsaiás 11: 9). Krisztus feltámadásának történelmi tényét minden őszinte, nyitott elme vitathatatlannak tartja. Feltámadásának legnagyobb bizonyítéka azonban a megváltozott életekben mutatkozik meg.

Pál ezt írja: „Ha pedig annak Lelke lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül, akkor az, aki feltámasztotta Krisztus Jézust a halottak közül, életre kelti halandó testeteket is a bennetek lakó Lelke által” (Róma 8:11). Alfred Ackley énekíró ezt így fogalmazta meg: „Kérded, honnan tudom, hogy él? Mert él a szívemben.”

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetIsten mindent megad, amire szükséged van!

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
09
Heti IGE bátorító üzenet Isten mindent megad, amire szükséged van!

Isten mindent megad, amire szükséged van!

„Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?” (Róma 8:32)

Müller György az Egyház lelki óriásai közé tartozik. Érdemes elolvasnod az élettörténetét. Újra és újra óriási szükséggel kellett szembenéznie, ilyenkor imádságban Istenhez fordult, hivatkozott ígéreteire, és hatalmas csodákat élt át.

A nagy hit azonban nem egyik napról a másikra jön létre, egy életen át tartó Istennel járás közben alakul ki. Müller azt mondta: „Hitem ugyanaz a hit, amely minden hívőben megtalálható. Az elmúlt huszonhat évben apránként növekedett. Sokszor, amikor beleőrülhettem volna az aggodalomba, békességem volt, mert lelkem hitte Isten ígéreteinek igazságát. Isten Igéje és Isten egész jelleme, melyet abban kinyilatkoztatott, minden kérdést elcsendesít. Változhatatlan szeretete és végtelen bölcsessége megnyugtatott. Tudtam, hogy Isten képes és hajlandó arra, hogy megszabadítson. Meg van írva: »Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?«”

Azt kérded, hogyan tehetsz szert ilyen hitre? A Biblia azt mondja: „A hit tehát hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által” (Róma 10:17). Ahogy a mindennapos egészséges táplálkozás fizikailag erősít, úgy erősít lelkileg a Szentírás olvasása, az azon való elmélkedés, a bibliatanulmányozás, Isten Igéjének hangos kimondása, megvallása, az arra való támaszkodás.

A sikeres keresztyén élet „titka” egyáltalán nem titok: elég, ha beleásod magad Isten Igéjébe, ha magadba szívod azt. Az életben nem kerülhetjük el a szorongást keltő helyzeteket, de erős hittel leküzdhetjük őket.

 

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Heti IGE bátorító üzenetA szeretet parancsa

Napi Ima32 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
02
Heti IGE bátorító üzenet A szeretet parancsa

A szeretet parancsa

„Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket.” (János 15:12)

Ha a szeretet egy érzés lenne, ami más cselekedeteitől és reakcióitól függ, vagy érzelem, ami felett nincs irányításunk, Jézus nem mondta volna: „Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket.” Ez azt jelenti, hogy a szeretet egy döntés. Tudatos választás. Jézus azt is mondta: „Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket; áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket!” (Lukács 6:27–28). Márpedig amit ő megparancsol, ahhoz megadja kegyelmét is.

Évezredeken át (és egyes keleti kultúrákban mind a mai napig) a szülők rendezték el gyermekeik házasságát. Sok esetben a menyasszony és a vőlegény nem is látta egymást az esküvő napjáig. Egyszer egy indiai hölgy egy számára ismeretlen férfival volt eljegyezve. Egy napon levelet kapott vőlegényétől, aki azért írt, hogy kicsit ismerkedjenek az esküvő előtt. Ám a menyasszony felbontatlanul visszaküldte a levelet azzal, hogy szerinte a szerelmet a házasság után kell kialakítani, nem pedig korábban. „Amikor megszületünk – írta –, nem mi választjuk meg szüleinket, testvéreinket, mégis megtanulunk velük élni és szeretni őket. Így van ez a férj és feleség esetében is.” Azokban társadalmakban, melyek ezt a szemléletmódot támogatják, szinte nincs is válás.

Nos, nem az előre elrendezett házasságokat szorgalmazzuk, de figyelmeztetünk arra, hogy a ma annyira elterjedt „romantikus szerelem” fogalmának kevés köze van a házasság sikeréhez. Örömöt és kiteljesedést akkor tapasztalunk, ha arra törekszünk, hogy feltétel nélkül szeressünk valakit úgy, ahogy Krisztus szeret minket.

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."