17481 ima található a honlapon, összesen 19363 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

  Egyéb kategóriák

  Heti IGE, bátorító üzenet

  Heti IGE, bátorító üzenet
  Hetente frissül

  Heti IGE bátorító üzenet

  A szerző Bob Gass, aki Észak-Írországban született és nevelkedett. Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.

  A szerzőt, Bob Gass-t, aki Észak-Írországban született és nevelkedett, Neil fivérével és Ruth nővérével együtt komoly keresztyén nevelésben részesítette megözvegyült édesanyja. Bob még csak tizenhárom éves volt, amikor édesapja meghalt.
  Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.
   
  Ezek az ihletett írások annyira népszerűnek bizonyultak, hogy Bobot egészen megdöbbentették a visszajelzések.
  Minthogy Bobnak szívügye volt a keresztyén rádió az Egyesült Királyságban, felajánlotta Gareth Littler-nek (a UCB korábbi vezérigazgatójának) az általa írt elmélkedéseket, hogy azok révén bátorítsa a keresztyéneket a UCB rádió támogatására. Az ismert mondás szavaival élve: „a többi történelem”!
  Így aztán egy bátor hitbeli lépéssel 1994. áprilisában útjára bocsátottuk ezt a Mai Ige (The Word For You Today) néven ismertté lett sikeres áhítatos könyvecskét, melyet kezdetben 3.500 példányban terjesztettünk az Egyesült Királyságon belüli támogatóink körében.
  Mostanra már egymillió példányt olvasnak naponta, nem csupán a támogatóink, hanem kórházi betegek, rabok és otthonokban lakók szerte az Egyesült Királyságban és Írországban.
   
  Nap, mint nap telefonhívások és levelek tanúsítják, milyen ösztönzőek ezek az egyszerű, mégis erőteljes napi olvasmányok, és emberek életét változtatják meg.
  Ámulattal láttuk az évek során, hogy milyen sok ember jutott Krisztusban való hitre egyszerűen csak a Mai Ige olvasása által.
  Bob a következőt mondja: „Ez az áhítat a motor berúgása hideg reggeleken, amikor nincs kedved olvasni a Bibliádat, vagy egy kicsit száraznak találod – ilyenkor egy jó kis ösztönző befecskendezésre van szükséged. Ezt kívánom nyújtani olvasóinknak – valami olyat, ami a gondolataikat Isten jóságára összpontosítja”.
  Ezeket az áhítatokat olvasva reggelenként emberek tízezreinek az élete változott meg.
   

  Magyar nyelvre egy baptista lelkipásztor, Nemes Nándor kezdte el fordítani Bob Gass elmélkedéseit, melyek nagy hatást tettek rá. Először saját gyülekezeteiben, majd egy keresztyén alapítvány, a SEER Romania segítségével országszerte is igyekezett minél többekhez eljuttatni ezeket az elmélkedéseket, melyekre egyre nagyobb igény mutatkozott. Magyarországon is egyre több életet változtat meg az Isten dicsőségére!

  Heti IGE bátorító üzenetAdj gyermekednek önbizalmat!

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Feb
  13
  Heti IGE bátorító üzenet Adj gyermekednek önbizalmat!

  Adj gyermekednek önbizalmat!

  „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.” (Példabeszédek 22:6)

  William Hodding Carter újságíró írta: „Csupán két tartós örökség van, amit remélhetünk megadni gyermekeinknek: gyökerek és szárnyak.”

  Azoknak a gyermekeknek vannak gyökereik, akik tudják, hogy feltétel nélkül szeretik őket. Így aztán szilárdan meg tudnak állni, bármit hoz is az élet.

  A másik oldalról, ha a gyermekekbe önbizalmat plántálsz, és bátorítod őket arra, hogy merjenek álmodni, azzal szárnyakat adsz nekik. Ha a gyermekeknek megadjuk az önbizalmat a győzelemre, azzal már félúton vannak a siker felé. De ha enélkül kell felnőniük, akkor a kudarc felé tartanak. Ez azt jelenti, hogy szülőként ki kell mutatnod, hogy bízol gyermekedben és hiszel a benne rejlő lehetőségekben, így erősödik az önbizalma. Minden gyermekben ott rejtőzik a nagyszerűség magva, amit Isten ültetett el bennük; ha kinyilvánítod, hogy hiszel bennük, azzal öntözöd ezt a magot, és lehetőséget adsz a növekedésére.

  Észrevetted már, hogy az emberek általában az elvárásaid arányában teljesítenek kiemelkedően vagy rosszul? Ha folyamatosan bírálod gyermekeidet, akkor negatív beállítottságúak, önbizalom-hiányosak és szorongók lesznek. De ha hiszel bennük, és azt feltételezed, hogy jól fognak teljesíteni, akkor önmagukat felülmúlóan nőnek fel a várakozásodhoz. A hited teremti meg azt a környezetet, amelyben megtanulnak repülni! Ha pénzt adsz nekik, elköltik. Ha anyagi javakkal halmozod el őket, elherdálják. De ha Istenbe vetett hitet és önbizalmat ültetsz el bennük, akkor megvan az esélye, hogy kiválóan teljesítenek életük bármely helyzetében.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetÁtvészeled ezt a vihart!

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Feb
  06
  Heti IGE bátorító üzenet Átvészeled ezt a vihart!

  Átvészeled ezt a vihart!

  „Én hiszek az Istennek, hogy úgy lesz, ahogyan nekem megmondta.” (Apostolok cselekedetei 27:25)

  Róma felé vezető útján Pál hatalmas viharba került. Története három értékes tanulsággal szolgál:

  1) Az engedetlenség vihart okozhat. Mivel a kapitány nem hallgatott Pál figyelmeztetésére, odaveszett a hajója, a rakománya, majdnem az élete is. Az engedetlenséged viharokat okozhat az egészségedben, az anyagi helyzetedben, a családodban, a hivatásodban. Isten nem írta oda parancsolatai elé: „ha kedved van hozzá, tedd meg.” Nem! Ő komolyan gondolja, amit mondott, és a te érdekedben mondja, szóval figyelj oda rá!

  2) Nem vagy egyedül a viharban! Isten veled van és vigyáz rád. Pál azt mondta: „Mert ma éjjel elém állt annak az Istennek az angyala, akié vagyok, és akinek szolgálok. Ez azt mondta: Ne félj, Pál, neked a császár elé kell állnod, és Isten neked ajándékozta mindazokat, akik veled vannak a hajón. Ezért bizakodjatok, férfiak! Én hiszek az Istennek, hogy úgy lesz, ahogyan nekem megmondta.” (ApCsel 27:23–25). Ha Isten a fedélzeten van, nincs olyan vihar – bármennyire tombol is –, ami elsüllyeszthetne.

  3) Ha Isten ígéreteire támaszkodsz, akkor az ő felhatalmazásával cselekedhetsz. Lehet, hogy Pál fogoly volt, de a valóságban mégis nagyobb hatalma volt, mint a kapitánynak. Bár bilincsbe volt verve, ő volt a hajón a legszabadabb ember.

  Ha világosan megértetted Isten üzenetét, bármilyen helyzetet kezelni tudsz, mert az ő igéje ezt mondja: „Célt téveszt minden fegyver, amit ellened kovácsoltak, meghazudtolsz minden nyelvet, mely törvénykezni mer veled. Ez az öröksége az Úr szolgáinak, így szolgáltatok nekik igazságot – így szól az Úr.” (Ézsaiás 54:17).

  A mai üzenet számodra tehát ez: bízz továbbra is Istenben, és ő átvisz a viharon!

   

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetLégy teherhordozó!

  Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

  Feb
  01
  Heti IGE bátorító üzenet Légy teherhordozó!

  Légy teherhordozó!

  „Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét.” (Galata 6:2)

  Bárkivel is találkozol, bizonyára rejteget valamit, de nem azért, mert hátsó szándékai vannak, hanem azért, mert vannak olyan sebek, melyek annyira személyesek, hogy nem szeretünk beszélni róluk. Ha férjed durva szavakkal megbánt, a fájdalom túl mély lehet ahhoz, hogy bárkinek is beszélj róla. Vagy ha a férjed hall tőled vitriolos zsörtölődést, belül összetörik, de nem tudja kimutatni. Ezért mindketten visszavonultok sebeiteket nyalogatni, és kerülitek mások megjegyzéseit és kérdéseit.

  Ez a helyzet most veled is? Küszködsz valamivel, amiről nehéz beszélni? Ha igen, ne feledd, hogy mások is vannak hasonló helyzetben! Haragjuk gyakran a fájdalom tünete, és ami távolságtartásnak tűnik, az csak az elutasítástól való félelem vagy a probléma rejtegetése.

  Jézus a legjobbat látta az emberekben, és kész volt letérni útjáról, hogy kegyelmet gyakoroljon irántuk és levegye terheiket. Emlékszel, hogyan bánt a házasságtörésen rajtakapott asszonnyal (ld. János 8:1–11)? Felemelte őt, mert vele minden gyomból rózsa lehet! Emlékeztesd magad arra, hogy mások is keresztülmennek olyan dolgokon, amit nem beszélnek meg veled. Ők is elsírnak olyan könnyeket, amiket te nem látsz, és annyira elszigeteltnek érzik magukat, hogy azt el sem tudod képzelni. Ezért ahelyett, hogy nehezítenél a terheiken, próbálj könnyíteni rajtuk! Lehet, hogy te vagy az egyetlen gyógyító, akivel ma találkoznak. És ha segítesz vinni terheiket – Isten is segít vinni a tiédet!

  A Bibliában azt olvassuk: „tudjátok, hogy ha valaki valami jót tesz, visszakapja az Úrtól” (Efezus 6:8). Ma kérd Istent, hogy tegyen teherhordozóvá!

   

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetEmlékeztesd magad Isten hűségére!

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jan
  25
  Heti IGE bátorító üzenet Emlékeztesd magad Isten hűségére!

  Emlékeztesd magad Isten hűségére!

  „De helyesnek tartom, hogy… emlékeztetéssel ébresztgesselek titeket.” (2Péter 1:13)

  A rúdugró csak akkor fedezi fel, milyen magasra tud ugrani, amikor átugorja a lécet. Aztán még magasabbra teszi azt. Isten is ilyen. Növelni akarja hitedet, még ha néha úgy tűnik is, hogy a tűréshatárod végére értél.

  Jon Walker lelkész és író mondta: „Volt egy pillanat, amikor éreztem, hogy Isten növelni akarja a hitemet. Pontosabban azt mondta, hogy ne fogadjak el többé rendszeres fizetést, hanem kezdjek el hitből élni… Azt tettem hát, amit mondott, és vártam a tőle jövő ellátmányt azzal a sugárzó bizonyossággal, hogy Isten majd gondot visel, hiszen megígérte. Feljegyeztem mindent, amiképpen Isten gondoskodott rólam, és a lista örömteli és lenyűgöző módon egyre csak nőtt. Isten eljuttatott a próbálkozó »remélem, meg fog történni« állapotból a biztos »tudom, hogy meg fog történni« állapotba. Ám néhány hónapon belül szó szerint tántorogni kezdtem a kétségek miatt. Összezavarodtam… elkezdtem mindenféle pénzszerzési módszerekkel próbálkozni… azt hittem, hogy az én felelősségem, hogy valahogy elérjek dolgokat, mert Isten vagy közbelép értem, vagy nem… Te talán előrébb jársz az Istenbe vetett bizalom tanulásában, mint én, de az is lehet, hogy te is megtapasztaltad azt, amit most leírtam.”

  Értsd meg: a rendíthetetlen hit abból a hitből születik, amit olyan nagy megrázkódtatások értek, hogy most már stabil, szilárd, rendíthetetlen. Minket leginkább az foglalkoztat, hogy szükségeink be legyenek töltve, de Istent a hitünk fejlődése érdekli igazán. „Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt” (Zsidók 11:6). Ezért írta Péter: „Ezért ezekre mindig emlékeztetni foglak titeket, bár ismeritek mindezt, és a megismert igazsághoz szilárdan ragaszkodtok. De helyesnek tartom, hogy… emlékeztetéssel ébresztgesselek titeket.” (2Péter 1:12–13). Emlékeztesd hát magad Isten hűségére!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetMerj álmodni!

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jan
  18
  Heti IGE bátorító üzenet Merj álmodni!

  Merj álmodni!

  „Egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé.” (Filippi 3:14)

  Ahhoz, hogy bátran tudj haladni életutadon, megbízható térképre van szükséged. A Biblia ezt az útmutatót álomnak vagy látásnak nevezi. Mózes azt a látást kapta, hogy kivezeti Isten népét a rabszolgaságból, és elvezeti őket az ígéret földjére. Florence Nightingale álma az volt, hogy gyógyulást és reményt visz a krími háború sebesültjeinek. Thomas Edison álma az volt, hogy az izzólámpa segítségével fényt ad a világnak. Minden említésre méltó teljesítmény egy álommal kezdődött, ami szenvedélyes kutatássá vált az illető számára. Ezen áhítatos füzet kiadójának az álma az, hogy Isten Igéjét a lehető legtöbb emberhez eljuttassuk e földön. Miből tudhatod, hogy álmod Istentől való? Ha áldás számodra és javára van másoknak is.

  Nos, ha az álmod az, hogy egy hatalmas villában élj és óriási vagyont gyűjts magadnak, akkor ne számíts Isten áldására. Továbbá az álmod csak annyit ér, amennyi áldozatot kész vagy meghozni érte. A jó ötlet fáradságos munka nélkül csupán álmodozás. Az emberek negyven százalékának vannak nagyszerű ötletei, de semmit nem tesznek a megvalósulásáért, csak beszélnek róla. Másik 40% kész keményen dolgozni és mindenét odaáldozná egy nagyszerű látásért – csak épp nincs nekik ilyen. Csupán a maradék 20% az, akinek álma is van és hite is a megvalósításhoz.

  Még ha ebbe az utóbbi csoportba tartozol is, semmi sem garantálja a sikert, de jó esélyed van rá, jobb, mint a másik 80 százaléknak. Tehát csak rajta, merj álmodni!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetÉledjen fel benned újra a vágy Isten után!

  Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jan
  11
  Heti IGE bátorító üzenet Éledjen fel benned újra a vágy Isten után!

  Éledjen fel benned újra a vágy Isten után!

  „Boldogok, akik megfogadják intelmeit, teljes szívvel keresik őt.” (Zsoltárok 119:2)

  A Biblia azt mondja: „Szeresd azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből” (5Mózes 6:5). „Bízzál az Úrban teljes szívből” (Példabeszédek 3:5). „Megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam” (Jeremiás 29:13). Szereted az Urat teljes szívből? Bízol benne teljes szívből? Keresed őt teljes szívből? Csak az Istentől kapott látás belső tüze fog megőrizni attól, hogy utat tévessz, vagy engedd, hogy elnyeljenek olyan mulandó dolgok, melyek az örökkévalóság fényében jelentéktelenek. Gondolj a szülőszékre: arra tervezték, hogy az anya megfelelő testhelyzetben legyen a fájdalom és kényelmetlenség ellenére is. A kérdés az: meg tudsz-e maradni a hitben akkor is, ha nyomásnak és fájdalomnak vagy kitéve? Az állhatatos imádság és bibliaolvasás segít, hogy a megfelelő helyen maradj, amikor egyébként feladnád, vagy elhagynád Isten akaratát.

  Talán most azt gondolod, hogy ha nem vállalsz kockázatot, nem is ér újra fájdalom. De ez azt is jelenti, hogy nem lehetsz újra gyümölcsöző! Isten azt mondta Évának: „fájdalommal szülöd gyermekedet; vágyakozni fogsz férjed után” (1Mózes 3:16 NKJV). Figyeld meg: a vajúdás fájdalma után Isten azt ígéri, hogy megújítja a kapcsolatot férj és feleség között azzal, hogy újra feléleszti az asszonyban a vágyat. A lényeg ez: nincs jobb gyógyszer a múlt fájdalmára, mint a jelen vágya. Tehát, ha kimerítettek sikereid, vagy elcsüggesztettek kudarcaid, engedd, hogy Isten újra közel vonzzon magához! Engedd, hogy felélessze benned a vágyat, hogy azzá légy, akinek látni szeretne!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet Mennyit érsz?A jó ember örökséget hagy még unokáinak is.

  Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jan
  04
  Heti IGE bátorító üzenet Mennyit érsz? A jó ember örökséget hagy még unokáinak is.

  Mennyit érsz?

  „A jó ember örökséget hagy még unokáinak is.” (Példabeszédek 13:22)

  Az örökség szó 203-szor fordul elő a Bibliában, Isten tehát nyilván fontosnak tartja. Salamon azt írja: „a jó ember örökséget hagy még unokáinak is.” Az emberek világában annyit érsz, amennyit birtokolsz, de Isten országában annyit, amennyit odaadtál. Amit megtartasz magadnak, az örökre elveszett, de amit leteszel Isten kezébe, az örökkévaló örökséggé válik.

  Moses Montefiore volt az első zsidó ember, aki magas hivatalt tölthetett be Londonban. Viktória királynő lovaggá is ütötte 1837-ben, ugyanabban az évben, amikor megválasztották London sheriffjének. Később emberbaráti cselekedeteiről vált híressé. Hétszer utazott el a Szentföldre, utoljára 91 éves korában. A Szentföld iránti szeretetét azzal is bizonyította, hogy finanszírozta egy textilgyár, egy nyomda, egy szélmalom és számos mezőgazdasági kolónia létesítését Palesztinában. A századik születésnapján a London Times vezércikkben méltatta őt. Üzleti vállalkozások és ingatlanvásárlások révén hatalmas vagyont szerzett. De amikor egy riporter megkérdezte tőle, hogy mennyi a vagyona, egy sokkal kisebb számot mondott. „Ennél biztosan több! – mondta a riporter. Sir Moses így válaszolt: „Ön nem azt kérdezte, mennyi van a birtokomban, hanem azt, hogy mennyi a vagyonom. Ezért kiszámoltam, mennyit adakoztam jótékonyságra. Csak annyit érünk, amennyit hajlandók vagyunk megosztani másokkal.”

  Neked mekkora a vagyonod? Isten szemében a végösszeg annyi, amennyit odaadtál.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetKarácsony igazi története

  Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

  Dec
  26
  Heti IGE bátorító üzenet Karácsony igazi története

  Karácsony igazi története

  „Mindenki, aki hallotta, elcsodálkozott azon, amit a pásztorok mondtak nekik.” (Lukács 2:18)

  Ahhoz, hogy igazán megértsük karácsony történetét, meg kell néznünk három dolgot:

  1) Kiket hívott el Isten arra, hogy elmondják a történetet? Pásztorokat! Az első századi Palesztinában ők számítottak a társadalom legaljának. Isten mégis őket választotta arra, hogy elmondják a legnagyszerűbb történetet! Talán azért, mert közülünk néhányan kétségbe vonták volna vagy akár le is tagadták volna a hírt. Ők nem! Ők „elmondták mindazt, amit erről a kisgyermekről az angyalok hirdettek” (Lukács 2:17). Ez választ ad erre a kérdésre: „Tudna-e Isten olyasvalakit használni, mint én?” Igen! Nem kell teológiai tudósnak lenned – csak mondd el az embereknek, amit láttál és hallottál, hogy milyen változást hozott Jézus az életedbe!

  2) Hogyan reagáltak azok, akik hallották a történetet? „Mindenki, aki hallotta, elcsodálkozott.” Isten kegyelme csodálatos: „Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és ránk bízta a békéltetés igéjét” (2Korinthus 5:19). Az evangélium nem jó tanács, hanem jó hír! Bűneid adóssága eltöröltetett, a számlát kiegyenlítették; most már személyes kapcsolatod lehet Istennel, ha bizalmadat Krisztusba veted. Ennél jobb nem is lehet!

  3) Mi Mária szerepe a történetben? „Mária pedig mindezeket a beszédeket megjegyezte, és szívében forgatta” (Lukács 2:19). Meg akarta érteni, mit cselekszik Isten, és ez hogyan kapcsolódik életéhez. Neked is ezt kell tenned! Isten nem változik, de mozgásban van, és neked tartanod kell a lépést vele! Sok dolog volt, amit Mária nem értett Isten akaratából, de elfogadta azt és engedelmeskedett neki. Tőled is ezt kéri Isten!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetHálás szív

  Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

  Dec
  21
  Heti IGE bátorító üzenet Hálás szív

  Hálás szív

  „Nyisd meg ajkamat, Uram, és dicséretedet hirdeti szám.” (Zsoltárok 51:17)

  A hálás szív minden napot ajándéknak tekint. Olyan, mintha egy mágnest végighúznánk a napjainkon, és az összeszedne mindent, amiért hálásak lehetünk. A hálás szív megköszöni Istennek a szemmozgató izmok csodáját, melyek lehetővé teszik, hogy ezeket a szavakat olvasd, és hálát ad az agyért, ami feldolgozza az olvasottakat. Hálás Istennek a tüdőért, amely napi tizenegyezer liter levegőt lélegez be és ki. Hálát ad Istennek a szívért, mely életünk során körülbelül hárommilliárdszor dobban, és az agyért, mely valódi elektromos generátor és szuperszámítógép egyszerre. Megköszöni Istennek, hogy van lekvár a kenyérre és tej a gabonapehelyre. Hálás a meleg takaróért és a viccekért, melyek örömre derítenek. A több ezernyi repülőgépért, mely nem zuhant le ma. Azokért a férjekért, akik nem csalták meg feleségüket, és a feleségekért, akik nem förmedtek rá férjükre. A gyermekekért, akik a hatalmas nyomásnak sem engedtek, hanem úgy döntöttek, hogy továbbra is tisztelik szüleiket.

  A nehéz időkben az segít, ha örülni tudunk a jó dolgoknak. „A vidám szív a legjobb orvosság” (Példabeszédek 17:22). A hála nem a körülményekre adott reakció, hanem választott hozzáállás. „Az Úr Jézus azon az éjszakán, amelyen elárultatott, vette a kenyeret, és hálát adva megtörte” (1Korinthus 11:23–24). Figyeld meg: egyetlen mondatban van az „elárultatott” és a „hálát adva”. Azon az éjszakán, amelyen elárultatott, Jézus hálát adott. Erre te is képes lehetsz, ha tudod, hogy Isten kezében van az uralom, ő irányítja lépteidet, ő munkál mindent a javadra.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetA nagy Tervező

  Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

  Dec
  14
  Heti IGE bátorító üzenet A nagy Tervező

  A nagy Tervező

  „Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny.” (Zsoltárok 19:2)

  Akár távcsövön, akár mikroszkópon át szemléled a világmindenséget, azt fedezheted fel, hogy Isten nagyszerű tervező. Nézzünk meg most három dolgot, amit ő tervezett!

  1) Hőmérséklet. A Nap felszínén több mint 5500 °C van, mi pedig körülbelül 150 millió kilométerre vagyunk tőle – pont megfelelő távolságra. Ha a Föld hőmérséklete csupán 10 °C-kal magasabb vagy alacsonyabb lenne, nem lenne élet rajta. Gondolj bele: miért nem került a Föld kétszer akkora vagy éppen feleakkora távolságra?

  2) Forgás. Földünk évente 365-ször körbefordul, miközben a nap körül kering. Tegyük fel, hogy csak 36-szor fordulna… Nos, akkor a nappalok és éjszakák tízszer olyan hosszúak lennének. Az egyik oldalon elviselhetetlen forróság lenne, a másikon pedig kibírhatatlan hideg, az általunk ismert élet megszűnne.

  3) Levegő. A légkör 21%-a oxigén, pontosan akkora mértékben van jelen, amekkorára a légzésünkhöz szükség van. Miért nem 50%? Mert akkor abban a pillanatban, amikor valaki meggyújtana egy gyufát, mindannyian elégnénk! Kérdezd hát meg magadtól, hogy a 21% a véletlen műve-e vagy a gondos tervezésé?

  Márpedig ha van terv, akkor ebből következik, hogy kell lennie tervezőnek is. Van is. Szeretnéd őt megismerni? Van rá lehetőség! A teremtett világban kinyilvánította hatalmas erejét, a kereszten pedig hatalmas szeretetét mutatta meg (ld. János 3:16). Jézus, az ő Fia által személyesen megismerheted a nagy Tervezőt, és megkaphatod az örök élet ajándékát. Ha nem élsz ezzel a lehetőséggel, örökre elveszett leszel. Van rá esély, hogy épp te lennél kivétel ez alól? Nincs. Az emberek nem véletlenül, hanem saját döntésük alapján kerülnek a mennybe.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetAz összeroppanás határán vagy?

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Dec
  07
  Heti IGE bátorító üzenet Az összeroppanás határán vagy?

  Az összeroppanás határán vagy?

  „Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” (1Péter 5:7)

  Csúcshatás című filmben a főszereplőt alakító Bradley Cooper kipróbál egy csodálatos hatású szert, ami lehetővé teszi, hogy teljes agykapacitását használja. Nyelveket tud megtanulni és bonyolult számításokat képes elvégezni az átlagemberekhez képest töredéknyi idő alatt. Szinte mindenre emlékszik, amit látott vagy olvasott. Gyorsabb és mélyrehatóbb elemzésre képes, mint a legjobb pénzügyi tanácsadók. Határtalan képességei vannak, amiket arra használ, hogy milliókat keressen és nagy sikert érjen el.

  Manapság az embereknek több mint fele szorong a kapcsolatai miatt. Több mint 60% feszült a munkája miatt. Több mint 70% aggódik a pénz miatt. Ha rád mind a három igaz, akkor a mai ige számodra: „Minden gondotokat őreá [Istenre] vessétek, mert neki gondja van rátok.” Azt mondod, ha látnánk a teleírt naptáradat, megértenénk, hogy miért vagy az összeomlás határán. Ki állítja össze a napi tennivalóidat? Három lehetőség van: vagy más osztja be az idődet, vagy te állítod össze a teendőid listáját, vagy Istentől kéred, hogy ő ütemezze be napjaidat. Isten azért engedi, hogy az összeroppanás határára érjünk, hogy így kénytelenek legyünk hozzá fordulni tanácsért, erőért, útmutatásért.

  Sok minden van az életben, amivel egyedül nem boldogulunk, de nincs semmi, amit ne tudnánk kezelni Istennel közösen. A titok nyitja, hogy csak azokkal a dolgokkal foglalkozzunk, amiket Isten feladatul adott, a többit bízzuk rá!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetKelj fel, és próbáld meg újra!

  Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

  Nov
  30
  Heti IGE bátorító üzenet Kelj fel, és próbáld meg újra!

  Kelj fel, és próbáld meg újra!

  „Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.” (Ézsaiás 41:10)

  A sikerhez két dologra van szükség:

  1) Megfelelő emberekre. Néha az első lépés ahhoz, hogy kikerüljünk a csüggesztő környezetből, ha olyan embereket keresünk, akik felemelnek. Ha negatív beállítottságú ember társaságában vagy, aki folyton kétségbe van esve és aggódik az élete felől, akkor a beszélgetésetek után te magad is könnyen borúlátó leszel. A társaság, amelyben forogsz, vagy felemel, vagy lenyom. Pál azt írta: „Isten, a megalázottak vigasztalója, megvigasztalt minket Titusz megérkezésével” (2Korinthus 7:6) Neked is szükséged van egy Tituszra, és neked is Titusszá kell válnod valaki számára. A Biblia azt mondja: „egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét” (Galata 6:2). 

  2) Megfelelő szemléletmódra. Az értékesítők több mint fele azért sikertelen, mert nem mennek vissza az ügyfélhez másodszor vagy harmadszor. Körülbelül 58%-uk megáll egyetlen látogatásnál; 25% két látogatás után áll le; 15%-uk három látogatás után adja fel. Az a 12%, aki újra és újra visszatér, az összes értékesítés 80%-át mondhatja magáénak. Te tartozz ehhez a csoporthoz! Ne törődj bele a kudarcba, kelj fel, és próbáld meg újra! Isten segíteni fog (ld. Filippi 1:6). E. Stanley Jones teológus és misszionárius mondta: „Ha az élet beléd rúg, legalább előre lendítsen!”

  Ne fogadd el a vereséget! Ne feledd, azért kapod majd a jutalmat, amit elvégeztél, nem azért, amibe belekezdtél! Néha a karikán lévő utolsó kulcs nyitja a zárat, ezért kérj Istentől erőt a kitartáshoz egészen a győzelemig!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Küldetésünk

  Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."