21854 ima található a honlapon, összesen 27975 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

  Egyéb kategóriák

  Heti IGE, bátorító üzenet

  Heti IGE, bátorító üzenet
  Hetente frissül

  Heti IGE bátorító üzenet

  A szerző Bob Gass, aki Észak-Írországban született és nevelkedett. Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.

  A szerzőt, Bob Gass-t, aki Észak-Írországban született és nevelkedett, Neil fivérével és Ruth nővérével együtt komoly keresztyén nevelésben részesítette megözvegyült édesanyja. Bob még csak tizenhárom éves volt, amikor édesapja meghalt.
  Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.
   
  Ezek az ihletett írások annyira népszerűnek bizonyultak, hogy Bobot egészen megdöbbentették a visszajelzések.
  Minthogy Bobnak szívügye volt a keresztyén rádió az Egyesült Királyságban, felajánlotta Gareth Littler-nek (a UCB korábbi vezérigazgatójának) az általa írt elmélkedéseket, hogy azok révén bátorítsa a keresztyéneket a UCB rádió támogatására. Az ismert mondás szavaival élve: „a többi történelem”!
  Így aztán egy bátor hitbeli lépéssel 1994. áprilisában útjára bocsátottuk ezt a Mai Ige (The Word For You Today) néven ismertté lett sikeres áhítatos könyvecskét, melyet kezdetben 3.500 példányban terjesztettünk az Egyesült Királyságon belüli támogatóink körében.
  Mostanra már egymillió példányt olvasnak naponta, nem csupán a támogatóink, hanem kórházi betegek, rabok és otthonokban lakók szerte az Egyesült Királyságban és Írországban.
   
  Nap, mint nap telefonhívások és levelek tanúsítják, milyen ösztönzőek ezek az egyszerű, mégis erőteljes napi olvasmányok, és emberek életét változtatják meg.
  Ámulattal láttuk az évek során, hogy milyen sok ember jutott Krisztusban való hitre egyszerűen csak a Mai Ige olvasása által.
  Bob a következőt mondja: „Ez az áhítat a motor berúgása hideg reggeleken, amikor nincs kedved olvasni a Bibliádat, vagy egy kicsit száraznak találod – ilyenkor egy jó kis ösztönző befecskendezésre van szükséged. Ezt kívánom nyújtani olvasóinknak – valami olyat, ami a gondolataikat Isten jóságára összpontosítja”.
  Ezeket az áhítatokat olvasva reggelenként emberek tízezreinek az élete változott meg.
   

  Magyar nyelvre egy baptista lelkipásztor, Nemes Nándor kezdte el fordítani Bob Gass elmélkedéseit, melyek nagy hatást tettek rá. Először saját gyülekezeteiben, majd egy keresztyén alapítvány, a SEER Romania segítségével országszerte is igyekezett minél többekhez eljuttatni ezeket az elmélkedéseket, melyekre egyre nagyobb igény mutatkozott. Magyarországon is egyre több életet változtat meg az Isten dicsőségére!

  Heti IGE bátorító üzenet Ezért tehát amíg időnk van tegyünk jót mindenkivelMindenkiben lehetőség rejlik!

  Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

  Máj
  21
  Heti IGE bátorító üzenet Ezért tehát amíg időnk van tegyünk jót mindenkivel Mindenkiben lehetőség rejlik!

  Mindenkiben lehetőség rejlik!

  „Ezért tehát, amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel.” (Galata 6:10)

  Láttad már, ahogy egy mozdony odatolat egy szerelvényhez, összekapcsolják vele, és aztán együtt haladnak előre? Ha segíteni akarsz másokon, ugyanarra a vágányra kell kerülnöd, ahol ők állnak, össze kell kapcsolódnod velük, és segítened kell nekik az előrehaladásban. Ahhoz, hogy ezt meg tudd tenni, két szabályt be kell tartanod:

  1) Sose vegyél senkit természetesnek! Tip O’Neill, az Egyesült Államok Képviselőházának korábbi elnöke mondta el, hogy a választások idején egy idős szomszédja így szólította meg: „Megint önre szavaztam ma, bár nem kért meg rá.” O’Neill meglepetten így válaszolt: „De hiszen egész életemben ismertem önt, Mrs. O’Brien. Én szoktam kivinni a kukáját, és én nyírom a füvet önnél. Nem gondoltam, hogy kérnem kell.” Az idős hölgy anyai hangon így válaszolt: „Mindig jólesik, ha megkérik az embert!”

  2) Hidd el, hogy mindenkiben rejlik lehetőség! Teréz anya mondta: „Nem kell rendkívülieknek lennünk. Én meg tudom tenni, amit te nem tudsz, te meg tudod tenni, amit én nem tudok, és együtt nagyszerű dolgokra vagyunk képesek.” Lehet, hogy nem tudsz mindenkinek segíteni, de valakinek tudsz. A Szentírásban Andrást leginkább arról ismerjük, hogy bemutatta testvérét, Pétert Jézusnak. Péter aztán tömegeket vitt Jézushoz. Az új Jeruzsálem városfalának tizenkét alapkövén ott olvashatod majd a tizenkét apostol nevét (ld. Jelenések 21:14). András neve is ott lesz. Miért? Mert hitte, hogy mindenkiben ott rejlik a lehetőség hatalmas dolgok véghezvitelére, ha megismeri Jézust.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet Indulj, amíg nyitva van az ajtó!„De azok egytől egyig mentegetőzni kezdtek.”

  Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Máj
  14
  Heti IGE bátorító üzenet Indulj, amíg nyitva van az ajtó! „De azok egytől egyig mentegetőzni kezdtek.”

  Indulj, amíg nyitva van az ajtó!

  „De azok egytől egyig mentegetőzni kezdtek.” (Lukács 14:18)

  Jézus példázatot mondott egy emberről, aki ünnepi lakomát készített, és sok vendéget hívott. Figyeld csak, milyen kifogásokkal utasították el meghívását: „Földet vettem.” „Ökröket vettem.” „Most nősültem.” (ld. Lukács 14:18–20). Erre azt mondta a házigazda: „azok közül, akiket meghívtam, senki sem kóstolja meg a vacsorámat” (Lukács 14:24).

  Talán azt hiszed, te más vagy, hogy neked jó okod van nemet mondani Istennek. De megéri a sorsodat kockáztatni? Megéri kihagyni rendeltetésedet? Amikor Isten megszólít, az az igazság pillanata! Akkor vagy elkötelezed magad, vagy kifogásokat keresel. Ott és akkor dől el a sorsod!

  Mit kér tőled Isten? Mi miatt húzódozol? Félsz a kudarctól? Félsz az emberek bírálatától? A félelem általában kifogás álcájában jelentkezik. Minden alkalommal, amikor tétovázol vagy visszakozol, egy újabb téglát építesz be abba a falba, ami végül visszatart attól, hogy elérd az Istentől való rendeltetésedet. John Mason mondta: „A lehetőség gyakran a fontolgatás miatt vész el.” Tehát ha Isten valamire azt mondja, hogy tedd meg, fogd meg a kezét, és indulj el hittel!

  Nem befolyásolhatod a szél irányát, de Isten kegyelméből hozzáigazíthatod a vitorláidat, és eljuthatsz oda, ahová menned kell. George Washington Carver professzor mondta: „A kudarcok kilencvenkilenc százaléka olyan emberektől ered, akiknek szokása a kifogáskeresés.” Ne feledd: a lehetőség csak látogató – ne feltételezd, hogy holnap újra visszajön! Most van itt az idő, indulj, amíg nyitva van az ajtó!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító úzenet Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus. Lk 19:3Sérült emberek helyreállítása (4)

  Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

  Máj
  07
  Heti IGE bátorító úzenet Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus. Lk 19:3 Sérült emberek helyreállítása (4)

  Sérült emberek helyreállítása (4)

  „Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus." (Lukács 19:3)

  A Bibliában ezt olvassuk: „Élt ott egy Zákeus nevű gazdag ember, aki fővámszedő volt. Szerette volna látni, hogy ki az a Jézus… Ezért előrefutott, és felmászott egy vadfügefára, hogy lássa őt, mert arra kellett elmennie.” (Lukács 19:2–4). Zákeus története arra tanít, hogy a gazdagság nem véd meg az életben a sérülésektől.

  Néhányan a vagyonszerzésük módja miatt sérülnek. Ha a lelkiismeretünk ellenére cselekszünk, akkor nehéz együtt élnünk önmagunkkal. Ha értékrendedet feladod a pénzért, akkor a sikered üres lesz, és a bűntudatod nehéz. Zákeus ezzel küszködött: „Uram… ha valakitől valamit törvénytelenül vettem el, a négyszeresét adom vissza annak” (Lukács 19:8). Ha ma te is így érzel, Jézus neked is azt a három dolgot mondja, amit Zákeusnak mondott: 1) Siess! Ne halogasd egy nappal se az üdvösségedet! Bármelyik pillanatban olyan közel vagy az örökkévalósághoz, mint egy kimaradt szívverés vagy egy rosszindulatú sejt. Ne kockáztasd a lelkedet, békülj ki Istennel, amíg lehet!

  2) „Szállj le hamar” (Lukács 19:5 ÚF). Szállj le a magas lóról! Alázd meg magad! Térdelj le elé, aki szeret téged, és az életét adta azért, hogy megváltson. Nem számít, milyen csúfosan elbuktál! „Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól” (1János 1:9).

  3) „Ma a te házadban kell megszállnom” (Lukács 19:5). Be akar költözni hozzád. Ne élj egyetlen további napot se anélkül, hogy biztosan tudnád: Krisztus a szívedben él, ő irányítja lépteidet, ő törődik mindennel, ami foglalkoztat.

   

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet Senki se a maga hasznát nézze, hanem a másokét isÖnzetlen gondolkodás, névtelen adakozás

  Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Ápr
  30
  Heti IGE bátorító üzenet Senki se a maga hasznát nézze, hanem a másokét is Önzetlen gondolkodás, névtelen adakozás

  Önzetlen gondolkodás, névtelen adakozás

  „Senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is.” (Filippi 2:4)

  Pál azt írja: „Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, amely Krisztus Jézusban is megvolt” (Filippi 2:3–5). Az önzetlenné válás azzal a döntéssel kezdődik, hogy kevesebbet gondolsz magadra, és azt kezded keresni, hogyan segíthetsz másoknak.

  Ha szeretnél még jobban Krisztushoz hasonló és önzetlen lenni, tedd a következő két dolgot: 1) Segíts, ha valakit szükséghelyzetben látsz! Kockázatos? Persze. Lehet, hogy elutasítanak, hogy félreértenek, hogy hibát követsz el. Az önzetlenné váláshoz viszont olyan helyzetbe kell kerülnöd, ahonnan meglátod a másik ember szükségét és tudsz valamit tenni az érdekében. Másként fogalmazva: tedd oda magad!

  2) Adakozz feltűnés nélkül és névtelenül! Jézus azt mondta: „Vigyázzatok: kegyességeteket ne az emberek előtt gyakoroljátok, csak azért, hogy lássák azt, mert így nem kaptok jutalmat mennyei Atyátoktól. Amikor tehát adományt adsz, ne kürtöltess magad előtt… amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod rejtve maradjon; és majd a te Atyád, aki látja a rejtett dolgokat, megjutalmaz téged.” (Máté 6:1–4). Könnyebb úgy adakozni, ha elismerést kapunk érte, mint ha senki sem tud róla. De azok, akik elismerésre és dicséretre várva adakoznak, már megkapták jutalmukat (ld. Máté 6:2). A névtelen adakozásnak lelki, mentális és érzelmi haszna van, próbáld ki! A beteljesedettség, amit érezni fogsz, arra bátorít majd, hogy életstílusoddá tedd.

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet „A nép nagy kedvvel dolgozott.” (Nehémiás 3:38)Szívvel-lélekkel

  Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Ápr
  23
  Heti IGE bátorító üzenet „A nép nagy kedvvel dolgozott.” (Nehémiás 3:38) Szívvel-lélekkel

  Szívvel-lélekkel

  „A nép nagy kedvvel dolgozott.” (Nehémiás 3:38)

  San Diegóban van egy híres látványosság, a SeaWorld [Tengeri Világ]. Lehet benne látni még görkorcsolyázó kacsákat is. De ha közelebbről megnézed őket, rájössz, hogy nem élvezik!

  Most talán mosolyogsz, de sok emberrel is ez a helyzet – csak teszi a dolgát, mint egy robot! Te ne légy ilyen! Ha azt akarod, hogy az életed számítson, keress valami nálad nagyobb ügyet, és add bele magad szívvel-lélekkel! Emlékszel Nehémiás történetére? Kockáztatta az életét, hogy újjáépítse Jeruzsálem falait. Bár megfenyegették, és akadályokba is ütközött, mégis rekordidő alatt elvégezte a munkát. Hogy történhetett? Úgy, hogy „a nép nagy kedvvel dolgozott.”

  A bátorság azt jelenti, hogy képesek vagyunk félelem vagy csüggedés nélkül szembenézni a nehézségekkel és veszéllyel. Amikor Józsué átvette a nép vezetését Mózes halála után, Isten azt mondta neki: „Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr mindenütt, amerre csak jársz.” (Józsué 1:9). Mózes 120 évesen is bátorságra biztatta Izráel népét: „Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az Úr, a te Istened vonul majd veled, nem hagy cserben téged, és nem hagy el. Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor… Maga az Úr vonul majd előtted, ő maga lesz veled. Nem hagy cserben téged, és nem hagy el: ne félj hát, és ne rettegj!” (5Mózes 31:6–8). Miért bátorította Mózes a népet? Mert amit érdemes megszerezni, azért érdemes küzdeni is!

  Bátorság kell ahhoz, hogy megbirkózzunk egy gyermek dacosságával, szembenézzünk saját félelmeinkkel, vagy összetört életünk darabkáit összeszedve újat kezdjünk. Könnyű arról beszélni, hogy mi a baj, de bátor szív kell ahhoz, hogy tegyünk is ellene. Honnan jön az ilyen bátorság? Istentől! Úgyhogy beszélj vele még ma!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet„Evezz a mélyre!” (Lukács 5:4)

  Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

  Ápr
  16
  Heti IGE bátorító üzenet „Evezz a mélyre!” (Lukács 5:4)

  Evezz mély vizekre!

  „Evezz a mélyre!” (Lukács 5:4)

  A tanítványok egész éjszaka halásztak, mégsem fogtak semmit. Akkor Jézus azt mondta Simon Péternek: „Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra! … Amikor ezt megtették, olyan sok halat kerítettek be, hogy szakadoztak a hálóik.” (Lukács 5:4–6).

   Figyelj meg három dolgot:

  1) Nem feltétlenül a még nagyobb erőfeszítés a megoldás. A tanítványok „egész éjszaka fáradoztak”. Senki sem kérdőjelezheti meg a munkaerkölcsüket. De ha túl sekély vízben próbálunk halászni, akkor a legnagyobb erőfeszítés sem hoz eredményt.

  2) Engedelmeskedned kell Istennek akkor is, ha nem érted a tervét!Péternek, a tapasztalt halásznak félre kellett tennie a büszkeségét, és ki kellett mondania: „de a te szavadra mégis kivetem a hálókat.” A 2Királyok 5-ben Naamánnak meg kellett aláznia magát, és meg kellett fürödnie a Jordánban, hogy meggyógyulhasson leprájából. A Gecsemáné-kertben Jézus ugyanezt a hozzáállást tanúsította, amikor így imádkozott: „ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied” (Lukács 22:42).

  3) A mélyebbre hatolás mindig működik! Jézus példázatot mondott két emberről, akik házat építettek, de csak az egyikük háza vészelte át a vihart, mert az építő „mélyre ásott, és a kősziklára alapozott” (Lukács 6:48).

  Phil Yancey író korábbi lelkésze mondta, hogy néha úgy érezte magát, mint egy régi kézipumpás kút. „Mindenki, aki odament hozzá, néhányszor jó erősen megpumpálta, és minden alkalommal úgy érezte, hogy valamit elszívtak belőle. Végül már nem volt mit adnia. Egy szolgálattevőknek szervezett hétvégén elmondta gondolatait egy igen bölcs apácának, és arra számított, hogy elismerő szavakat hall tőle csodálatosan önfeláldozó szolgálatáért. Ehelyett nagyszerű tanácsot kapott: »Csak egyetlen dolgot lehet tenni, ha úgy érzed, hogy kiürült a víztározód. Áss mélyebbre!«”

  A mai üzenet számodra is ez: áss mélyebbre!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE Mi a célod?ami előttem van, nekifeszülve futok a cél felé

  Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Ápr
  09
  Heti IGE Mi a célod? ami előttem van, nekifeszülve futok a cél felé

  Mi a célod?

  „… ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé.” (Filippi 3:14)

  Oliver Wendell Holmes bíró egyszer elveszítette a vonatjegyét. Miközben láthatóan ingerülten kereste, a kalauz így szólt: „Nincs semmi baj, bíró úr, majd elküldi postán. Mi mindannyian ismerjük önt és bízunk önben.” Holmes így válaszolt: „Uram, nem az aggaszt, hogy nem találom a jegyemet – azt szeretném tudni, hová utazom!”

  Ha vannak céljaink, akkor tudjuk, hogy merre tart az életünk. A körülöttünk élő emberek felének fogalma sincs, merre tart. Másik 40% kész bármerre menni, amerre vezetik. Csupán a maradék 10% tudja, hová szeretne eljutni – de ennek a csoportnak is csupán kevesebb mint fele az, aki kész megfizetni az árat is azért, hogy oda eljusson. Jézus azért tudta elviselni a kereszt gyalázatát, mert látta maga előtt a feltámadást és az egyházat, amely majd megváltoztatja az egész világot (ld. Zsidók 12:2). Mózes lemondott a fáraó palotájának kényelméről, mert látta maga előtt az ígéret földjét (ld. Zsidók 11:24–27). J. C. Penney üzlettulajdonos mondta: „Adjatok nekem egy céltudatos árufeltöltőt, és olyan ember lesz belőle, aki történelmet csinál. Másrészt viszont adjatok egy céltalan embert, ő csak árufeltöltő lesz.”

  Tudod, miközben céljaid elérésére törekszel, a céljaid is formálnak téged. A jutalom, amit a célba érkezéskor kapsz, nem is annyira fontos, mint az, milyen emberré válsz út közben. Nos, vannak céljaid? Elég világosak ahhoz, hogy le tudd őket írni? Meg tudod fogalmazni őket röviden, néhány mondatban? Elég erősek ahhoz, hogy segítsenek kitartani? Elég értékesek ahhoz, hogy kész legyél megfizetni értük az árat? Ha igen, akkor meg fogod látni a beteljesedésüket!

   

  * Ifjabb Oliver Wendell Holmes (1841–1935) jogász; 1902-től 1932-ig az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságán a nyolc társbíró egyike.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet Pozitív, hittel teli életszemléletHálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt!

  Napi Ima12 imádkozás /layout/img/logo.png

  Ápr
  02
  Heti IGE bátorító üzenet Pozitív, hittel teli életszemlélet Hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt!

  Pozitív, hittel teli életszemlélet

  „Hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt!” (Filippi 4:6)

  Nagyon könnyen megtörténik – különösen nem megfelelő emberek társaságában –, hogy észre sem veszed, máris kritizálsz és panaszkodsz, és a légkör negatívvá válik körülötted. Azért, mert a szavak olyanok akár a felhők vagy a napsugarak, melyek befolyásolják a klímát. „De csak azért mondom ezeket, mert nagyon aggódom” – mentegeted magad. Akkor olvasd el ezt: „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat Krisztus Jézusban.” (Filippi 4:6–7). Az aggodalmaskodáson nem panaszkodással, hanem hálaadással lehet felülemelkedni. Soha ne engedd, hogy hálaadásodat a helyzeted határozza meg, mert Isten nagyobb, mint bármilyen helyzet, amivel szembenézel.

  Nos, hogyan tudod legyőzni a negativitásra való hajlamodat, és hogyan tudsz pozitív, hittel teli életszemléletet kifejleszteni?

  1) Határozd el! Abraham Lincoln nagy igazságot mondott: „A legtöbb ember annyira boldog, amennyire boldog akar lenni.” Ne szánj többé egyetlen percet sem kritizálásra vagy panaszkodásra!

  2) Kezdd most rögtön! A változás nem jön könnyen, de ha el sem kezded, akkor biztos, hogy semmi sem lesz belőle. Figyelj jobban a szavaidra! Vedd észre, ha negatívan nyilatkozol! Ha az első néhány mondatod negatív, igazítsd helyre magad, és tereld a beszélgetést pozitív irányba! Határozd el, hogy mostantól, ha nem tudsz építőt mondani, akkor inkább csendben maradsz!

  3) Keresd a jót! „Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!” (Filippi 4:8). Imádkozz így: „Uram, adj nekem pozitív, hittel teli életszemléletet!”

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet Maradj a szekéren!„Senki sem állhat ellened egész életedben.”

  Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

  Márc
  26
  Heti IGE bátorító üzenet Maradj a szekéren! „Senki sem állhat ellened egész életedben.”

  Maradj a szekéren!

  „Senki sem állhat ellened egész életedben.” (Józsué 1:5)

  Az ígéret földjének küszöbén állva Józsué rádöbbent, hogy hét népet és negyven királyt kell legyőzniük a terület elfoglalásához. Ezért Isten így biztatta: „Senki sem állhat ellened egész életedben. Veled leszek, ahogyan Mózessel is vele voltam. Nem hagylak magadra téged, és nem hagylak el.” (Józsué 1:5). Ha Isten akarata szerint élsz, akkor a menny erői és forrásai állnak mögötted, ez pedig a végső győzelem garanciája.

  Nem azt jelenti, hogy nem kell harcolnod, de azt igen, hogy győzni fogsz! A Ben Hur a mozitörténelemben csúcstartó az Oscar-díjak számát tekintve. A film egyik leghíresebb része a kocsihajtó verseny. A főhőst alakító Charlton Hestonnak azonban gondjai voltak a harci szekérrel. A forgatókönyv szerint meg kellett volna nyernie a versenyt, de képtelen volt megtanulni a fogathajtást. Odament a rendezőhöz, William Wylerhez, és azt mondta: „Mr. Wyler, alig tudok fennmaradni a szekéren, nemhogy megnyerni ezt a versenyt.” Wyler Hestonra nézve így szólt: „Fiam, a te dolgod, hogy rajta maradj a szekéren; az én dolgom elintézni, hogy győzz.”

  Minden nap, amikor bemégy a munkahelyedre, vagy beülsz egy feszültséggel teli értekezletre, vagy amikor állásinterjúra indulsz – bízz Istenben! Amikor az orvosi vizsgálatok eredményét várod, vagy szembesítened kell egy barátodat a tetteivel – bízz Istenben! Maradj a szekéren! Ne add fel, bízz továbbra is Istenben! A te dolgod engedelmeskedni – az ő dolga, hogy győzelemre vezessen. Ha te megteszed a magad részét, biztos lehetsz benne, hogy ő is megteszi a magáét!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenet Kiálts Istenhez!Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam

  Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Márc
  19
  Heti IGE bátorító üzenet Kiálts Istenhez! Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam

  Kiálts Istenhez!

  „Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez.” (Zsoltárok 18:7)

  Vannak helyzetek az életben, amikor a legjobb, amit tehetsz, hogy lelked legmélyéből Istenhez kiáltasz. Ne aggódj amiatt, hogy ez méltóságon alulinak tűnik, vagy az emberek kishitűnek tartanak miatta. A zsoltáros azt mondta: „Nyomorúságomban az Úrhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott.”

  Minden szülő ismeri gyermeke hangos sírását, ami nem hisztiroham, nem is figyelemért nyafogás, hanem segélykiáltás. Jöhet akár az éjszaka közepén, a szülő azonnal kipattan az ágyból, odasiet gyermekéhez, felveszi, tisztába teszi, megeteti, megnyugtatja. Így érez Isten irántad. Ha a gödör mélyén vagy, kiálts Istenhez! Dávid azt mondta: „Lenyúlt a magasból, és fölvett, a nagy vizekből kihúzott engem. Megmentett engem ellenségem hatalmától, gyűlölőimtől, bár erősebbek nálam. Rám törhetnek a veszedelem napján, de az Úr az én támaszom. Tágas térre vitt ki engem, megmentett, mert gyönyörködik bennem.” (Zsoltárok 18:17–20). Dávid megértette, hogy Isten az ő magas tornya, erőssége, kősziklája és vára (ld. Zsoltárok 18:2–3). A bibliai időkben a magas torony biztonságos hely volt, ahová az ellenség nem juthatott fel. A Példabeszédek 18:10 azt mondja: „erős torony az Úr neve, oda fut az igaz, és védelmet talál.” Az Istenben meglelt biztonságot jelképezi, ahol felülemelkedsz a fenyegetéseken és a körülményeken. Itt visszanyered a megfelelő nézőpontot, innen előre tudsz tekinteni, és tudod, hogy a megpróbáltatás hamarosan véget ér.

   Rajta, kiálts Istenhez, és ő válaszolni fog!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetHagyj fel a kifogásokkal!

  Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

  Márc
  12
  Heti IGE bátorító üzenet Hagyj fel a kifogásokkal!

  Hagyj fel a kifogásokkal!

  „Változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.” (Róma 12:2)

  A mai világ gyakran félretájékoztat és féligazságokat terjeszt. Mivel szüleink is ilyen kultúrában nőttek fel, ugyanezeket az útmutatásokat adják tovább nekünk az élet értelmezéséhez. Emiatt könnyen a következő három téves következtetésre juthatunk:

  1) Van valahol egy különleges személy, aki majd boldoggá tehet. Csak Isten tehet boldoggá! A sebeket hordozó emberek másoknak is sebeket okoznak. „Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj” (Lukács 6:45).

  2) Ha elérek egy bizonyos pozíciót, vagy megszerzek egy adott mennyiségű pénzt, akkor boldog leszek. Ez a jó öreg „majd ha” mese, és elégedetlen életet szül (ld. Lukács 12:15). 3) Nem tehetek róla, én már csak ilyen vagyok. Ez a „nem én vagyok a felelős” hazugság, mely lebénít és megakadályoz az előrejutásban.

  Ha boldog akarsz lenni, vizsgáld meg a kifogásaidat, amikkel folyton igazolni próbálod a viselkedésedet! Íme, néhány közülük: „Nem én vagyok az egyetlen!” És akkor mi van? Ha mindenki ezt csinálja, akkor Isten talán nem veszi komolyan? „Nem ártok vele senkinek.” Ki hatalmazott fel arra, hogy te írj szabályokat és Istent játssz? „Csak egyszer kipróbálom.” Azt hiszed, ha csak egyszer próbálod ki, akkor nem lesznek következményei? Milyen hazugságok bújnak meg a kifogásaid mögött? Vizsgáld meg őket! Ezek lelkileg megkötöznek, és ahhoz, hogy megszabadulj tőlük, előbb felszínre kell hoznod őket! A Biblia ezt nevezi az értelem megújulásának (ld. Róma 12:2).

  Jézus azt mondta, hogy ha egyszer megtudod az igazságot, akkor fény derül a régi hiedelmeidre, és szabad leszel (ld. János 8:32). Képzeld el, hogy szabad vagy mindarra, aminek Isten akar látni! Hát nem megéri erre törekedni?

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetVan ilyen örömöd?

  Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

  Márc
  05
  Heti IGE bátorító üzenet Van ilyen örömöd?

  Van ilyen örömöd?

  „Bemehetünk a szentélybe Jézus Krisztus vére által, azon az új és élő úton, amelyet ő nyitott meg előttünk.” (Zsidók 10:19–20)

  Az Ószövetségben több mint hatszáz vallási törvény található, több, mint amit bárki képes lenne betartani. Ha valaki egy ellen is vétett, minden alkalommal állatáldozatot kellett bemutatnia engesztelésül. Ez azt eredményezte, hogy az emberek próbálkoztak és elbuktak; bűntudatuk volt, és még jobban próbálkoztak; újra elbuktak és még több áldozatot mutattak be. Soha véget nem érő kör.

  Aztán jött Jézus, és megnyitott egy új, élő utat számunkra, hogy kapcsolatban lehessünk Istennel. Az ő útja magában foglalja a bűnbocsánatot, és az áldozatbemutatást a benne való hit helyettesíti. Sokak számára ez túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, ezért tovább próbálkoznak, hogy jó benyomást tegyenek Istenre jóságukkal. Te is ezt teszed? Egy keresztyén író így emlékezik: „Évekig így éltem. Azt jelentette, hogy mindent tökéletesen kellett csinálnom, különben bajba kerülök Istennél. Mivel ehhez a mércéhez lehetetlen felérni, a küszködés elrabolta a lelki nyugalmamat és az örömömet. Bár azzal próbálkoztam, hogy szeretetben járjak, nem voltam szeretetteljes ember. Nem tudtam megadni másoknak, amiről én sem tudtam, hogyan kaphatnám meg! Nem fogadtam el Isten kegyelmét a saját kudarcaimra; ezért nem tudtam mások felé sem kegyelmes lenni. Megpróbáltam betartani az összes szabályt, sok közülük nem is volt biblikus – de ez csak arra volt jó, hogy bűntudatom legyen. De hála Istennek, többé nem kell így élnem. Most már nem azért dolgozom, hogy meg legyek váltva, azért teszem, amit teszek, mert meg vagyok váltva! Az üdvösségem alapja nem az, amit én teszek, hanem egyedül az, amit Jézus tett értem.”

  Ha megérted ezt az igazságot, akkor Istennel való kapcsolatod többé nem erőlködés lesz, hanem öröm!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Küldetésünk

  Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."