75228 ima található a honlapon, összesen 174011 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

Valami nagyon szépet Istenért

Valami nagyon szépet Istenért
Napi több frissítés

Somogyi Margit gondolatai

Valami nagyon szépet ISTENÉRTHajnali mise Kadosával

Reggeli ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
30
Hajnali mise Kadosával
Még a nevét sem tudtam, amikor hallgattuk interneten a Celldömölki Mária rádióban a hajnali szentmisét. Még nem volt iskolás, de pici létére jött szorgalmasan a hajnali misére. Kirner atya említette a nevét, és dicsérte meg, így jegyeztem meg e ritka nevet.
Mi vonzotta őt ebben a korai órában a hajnali misére? Miért ment szívesen? Beszélt neki valaki arról, miért kell ilyen korán felkelni? Mit hallott meg az a kicsi füle, és szívében miért ragaszkodott ehhez?
Mi van a mi tekintetünkben, mikor valakit megszólítunk? Miért fogadtak szót az apostolok, és miért tudta András apostolt elvinni Jézushoz a testvére? Mit mondott neki? A szó lehet öröm forrása, és lehet taszító is! Nagyon rossz, amikor erőltetett, amikor muszáj, amikor nem akarom, de muszáj. Sokszor hallom: hiába mondom a fiamnak, unokámnak, menjen misére, nem megy! Mi a baj ebben? Miért nem hat? Hát... lehet, hogy nem jól mondjuk, unalmas, lerágott csont ez a téma? Miért fogadtak szót az apostolok, és másokat is hívott Jézus, nem mindenki mondott igent, akkor Jezus is  ügyetlen volt? Nem! Nem mindenki tudott belenézni a szemébe.
Jézusom, lássam meg mindig a tekintetedben, hogy Te igazán újra és újra hívsz, nem egyszer, minden nap, újra és újra, bele nem fáradva!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Valami nagyon szépet ISTENÉRT Nagyon is kedves Izajás próféta könyve,de adventben különösen.

Reggeli ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
29
Nagyon is kedves Izajás próféta könyve, de adventben különösen.
Így ír! Azon a napon vessző kél majd Izáj törzsökéből, és hajtás sarjad gyökeréből.” Vessző! Amelyből hajtás sarjad! Ó, Uram! A Te mindenható kezed megáldja ezt a hajtást”! Megáldja azt a kis csemete vesszőt. Hajtást fakasztasz! Mert Neked teremtő erőd van! Nem csodálatos, nem gyönyörű, nem annyira titokzatos is?...
És az evangélium? Felujjongott Jézus a Szentlélekben, mert látta, felismerte, hogy a tanítványok a kicsinységük ellenére Istenre hagyatkozva örömmel számolnak be küldetésük sikeréről. Mennyi szépet és jót tettek. Ma is örömmel számol be egyik paptestvér a másiknak sikereiről, és örül neki a paptestvére, akinek elmondja? Nem irigy rá? Együtt halásznak, nem? Örül vele? Pláne, ha kicsi?
A kicsinyeknek nyilvánította ki.” Annak a kis vesszőnek”, akiben semmi fantáziát nem látnak? Akire úgy legyintenek? Akit jóformán semminek néznek? De ismerős... De átéltem...  És akkor jön egy váratlan pillanat, egy előre nem tervezett dolog, és akkor így szólnak Van egy rossz hírem” - tudnál jönni minden gyertyagyújtásra énekelni?”... Mert Isten belénk lát! Tudja a szívünk titkait, tudja, hogy mi hiányzik. Igen, az Ő jelenléte, az Ő titokzatos ereje az Oltáriszentégből, de az nagyon, és elindulunk Jézus felé... de Ő már jóval előbb elindul, és tervezi az utunkat. És mikor tényleg bejön egy ilyen kérés, akkor csak azt tudom mondani: Uram! Ez megint Te voltál! Ennyire figyel ránk az Úr! Ennyire akar segíteni! Ő adja a vágyat a találkozásra, hiszen Ő is készül, nemcsak én!
Hát akkor mit tudok mondani? Uram! Az én életem csak Veled tud termékeny lenni, ha nem oltasz be Szentlelked megerősítő kegyelmével, akkor nem lesz sem erőm, sem bátorságom.
Elrejtettél bennem valamit? Megtalálom-e? Meg! Énértem is.
Köszönöm, édes jó Istenem!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Valami nagyon szépet ISTENÉRTAdvent... itt a földön...

Reggeli ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
27
Advent... itt a földön...
A karácsonyt megelőző időszakot nevezzük Adventnek. Várakozunk az Üdvözítőre. Készítjük lelkünket az ünnepre. Hajnali misére megyünk... Olyan jó várakozni! Jó odaadni az időnket, szívünket ezekben a napokban. Csendben várakozunk... Imában várunk az Úrra.
Messze, még nagyon messze van karácsony! Messze van a csillogó-villogó karácsonyfa! Sötétben járunk, hajnalra várunk, jöjj el Istenünk!”
Sóhajtunk Jézus felé...
Ma mintha eltűnt volna az Advent IGAZI értéke. Mindenhol elkezdődött a piac, a kereskedelem, a pénzköltés nagy biznisze.
Az a fontos, hogy már jó előre be legyen biztosítva az üzleti áruláncok versengése... csilingelő babák... mindenféle ajándék-ötletek tömege.
Egy perc az élet” - szól a sláger... és mennyire így van!
Az elmúlt időben sajnos nagyon sok fájdalmas, megdöbbentő, szomorú eseményen kellett” szolgálnom.
Koporsó... Urna... sír... koszorú... és... sok-sok könny! Búcsúzni a szeretett édesanyától, férjtől, gyermektől, szeretett hozzátartozótól.
Nagyon nehéz, szívszaggató! SOHASEM lehet megszokni!
Jézusom! Légy a szeretetteiket gyászolókkal! Légy velük, adj erőt nekik! Vigasztalja az a tudat őket, hogy kis idő”, és nem láttok... és az örökkévalóságban mindörökké együtt leszünk szeretteinkkel.
Ők már bizonyára tudják, milyen ott” az IGAZI Advent! Ha szólnának, ha szólhatnának, mit mondanának? Ne sírjatok, mert én jól vagyok! Éltem Isten parancsa szerint, és nem bántam meg!
Ne a csillogásnak és divatnak, csak a divatnak éljetek! Semmit sem tesznek mellénk! CSAK, HOGY MENNYIT ÉS HOGYAN SZERETTEM! Szerettem, éltem a családomért! Becsületre, tisztességre neveltem őket! Magamnak és a menny felé tereltem szeretteimet. Békében nyugszom, mert büszke vagyok rájuk! Ott az örök fényben, az örök szeretet hazájában is velük leszek, értük dolgozom. Az égben vagyok, de a földön akarok jót tenni! - mint kis Szent Terézünk Rózsaesőt akarok hullatni az égből rájuk.”
Várakozunk! Hittel a szívünkben várjuk Jézust!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Valami nagyon szépet ISTENÉRT „Ég és föld elmúlnak,de az én igéim el nem múlnak.”

Reggeli ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
25
Ég és föld elmúlnak, de az én igéim el nem múlnak.
Isten szava örök! Próbálták eltüntetni, elégetni a Bibliát, de mindig voltak emberek, akik leleményes módon mégis megtalálták a módját annak, hogy oda kerüljön, ahova kell, ahol éhezik ezeket a szent szavakat. Nemrég hallottam egy prédikációban, hogy elkobozták a katonáktól a bibliát, de az egyik édesanya a levelében, amit a fiának írt, Szentírás részeket is beleírt, így nem maradtak lelki táplálék nélkül. Mennyire szép példa. Placid atya lelki tevékenysége a Gulágon. Tartotta a többi fogva tartottban a lelket. Regőczi atya, misézett a börtönben, lelkileg erősítette azokat, akikkel körül volt véve. Isten szava ott sem hunyt ki.
Most minden adott. De vajon kik azok, akik a nehéz helyzetben, egy gyász, egy zátonyra futott házasság, egy magányos időszakban, tudják tartani a lelket azokban, akik, valóban rászorulnak. Pedig mennyi ember rászorul, mennyi a szomorú, fájdalmas tekintetű ember, teljesen kiül az arcára a gond, a fájdalom, az a bús komor belső.
Isten igéje, szava, mindig újra és újra friss forrás! Sokszor egy szó is elég, hogy az ember (én is) megmártózzon benne.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."