35126 ima található a honlapon, összesen 54119 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

  Egyéb kategóriák

  Nagyböjti lelki naptár

  Nagyböjti lelki naptár
  Naponta frissül

  Nagyböjti naptár 2021

  „Íme, felmegyünk Jeruzsálembe…” (Mt 20,18)

  Hamvazószerdán megkezdődik a húsvéti készület ideje, a Nagyböjt. Szeretettel ajánljuk erre az időszakra a nagyböjti lelki programot. Az elmélkedések gondolatait Ferenc pápa 2021 nagyböjti üzenetéből, a hamvazószerdai homiliájából és katekéziséből válogattuk.

  A böjt tudatos lemondás az üres és felesleges dolgokról, amely nem fogyókúra, hanem a lényegesre tör.

  Nagyböjti naptár 2021Nagyböjt 2. hete péntek

  Napi Ima10 imádkozás /layout/img/logo.png

  Márc
  05
  Nagyböjti naptár 2021 Nagyböjt 2. hete péntek

  Ma csökkentsd vagy hagyd el, a hús- és halételeket és a tojást!

  OLVASS!

  Ter 37,3-4,12- 13a. 17b-28 Isten rendkívüli kegyelme volt, hogy Jákob fiai nem ölték meg öccsüket, atyjuk kedvencét, Józsefet. Mt 21,33-43.45-46 Jézus példabeszéde a gonosz szőlőművesekről, akik megölik az örököst. 

  ELMÉLKEDJ!

  A tényt, hogy az Úr újra és újra felajánlja számunkra a megtérés e különleges idejét, soha nem szabad magától értetődőnek vennünk. Ennek az új lehetőségnek a hála érzését kell ébresztenie bennünk és fel kell ráznia restségünkből. A rossz néha drámai jelenléte ellenére is életünkben – de az Egyház és a világ életében is – ez az időszak, ami a ritmusváltás lehetőségét kínálja, Isten rendíthetetlen akaratát fejezi ki arra, hogy nem szakítja meg az üdvösség dialógusát velünk. Jézusban, a megfeszítettben, akit Isten „bűnné” tett értünk (2Kor 5,21) ez az akarat elért arra a pontra, hogy minden bűnünket Fia vállára tegye, egészen – XVI. Benedek pápa szavaival – „Istennek az önmaga ellen fordulásáig” (Deus caritas est enciklika, 12). Mert Isten az ellenségeit is szereti (vö. Mt 5,43–48).

  CSELEKEDJ!

  Megkeresem, hogyan tudok Krisztus jelenlétében együtt lenni a körülöttem élőkkel? Türelemmel hordozom őket.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Küldetésünk

  Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."