107832 ima található a honlapon, összesen 257757 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

Ferenc pápa video

Ferenc pápa video
Havonta frissül

Ferenc pápa video üzenetei

Ferenc pápa video üzenetei

Ferenc Pápa VIDEO A szerzetesekért és a papnövendékekért2024. május

Napi Ima34 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
01
Ferenc Pápa VIDEO A szerzetesekért és a papnövendékekért 2024. május

Ferenc pápa e havi imaszándékában arra kér bennünket, hogy imádkozzunk a szerzetesekért, valamint a szeminaristákért.
    „Minden hivatás” - emlékeztet bennünket – „olyan, mint egy csiszolatlan gyémánt, amelyet szüntelenül fényesíteni kell", a folyamatos növekedés útján. Mert „a képzés nem ér véget egy bizonyos pillanatban, hanem az egész életen át tart”. A Pápa Videója, amelyet a Pápa Világméretű Imahálózata készített, segít elgondolkodni üzenetének számos vonatkozásán – a közösségi élet fontosságán, az imádságon, az evangéliumról való tanúságtétel iránti elkötelezettségen, a mások életéhez való közelségen. Mindezeket a dolgokat egy olyan integrált képzés során tanuljuk meg, amely „a szemináriumban és a noviciátusban kezdődik, közvetlen kapcsolatban a többi ember életével”.
    Imádkozzunk együtt azért, „hogy a szerzetes nők és férfiak, valamint a papnövendékek, emberi, lelkipásztori, spirituális és közösségi képzésük révén erősödjenek személyes hivatásukban, és ezáltal az evangélium hiteles tanúivá váljanak”.

A Szentatya szavai a videóban:

„Minden hivatás olyan, mint egy »csiszolatlan gyémánt«, amelynek minden oldalát csiszolni, megmunkálni, formálni kell. A jó papnak, nővérnek vagy apácának mindenekelőtt olyan embernek kell lennie, akit az Úr kegyelme formál, alakít, olyan embereknek, akik tisztában vannak saját korlátaikkal, és hajlandók az imádság, az evangélium elkötelezett tanúságtételének életét élni. A szemináriumtól és a noviciátustól kezdve a felkészülésüket egységesen, a többi ember életével közvetlen kapcsolatban kell fejleszteni. Ez elengedhetetlen. A képzés nem ér véget egy bizonyos pillanatban, hanem az egész életen át folytatódik, a személyt intellektuálisan, emberileg, érzelmileg, lelkileg integrálva. A közösségben való életre való felkészítés is megtörténik – a közösségben való élet nagyon gazdagító, még akkor is, ha néha nehéz lehet. Az együttélés nem azonos a közösségben éléssel.
    Imádkozzunk, hogy a szerzetes nők és férfiak, valamint a papnövendékek, emberi, lelkipásztori, spirituális és közösségi képzésük révén erősödjenek személyes hivatásukban, és ezáltal az evangélium hiteles tanúivá váljanak.

 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Ferenc Pápa VIDEO A nők szerepéért2024. április

Napi Ima41 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
02
Ferenc Pápa VIDEO A nők szerepéért 2024. április

„Vannak olyan országok, ahol a nőknek tilos segélyhez jutniuk, vállalkozást nyitniuk vagy iskolába járniuk.” Tudtátok, hogy ez még a 21. században is így van? Itt az idő, hogy cselekedjünk!

A Pápa Világméretű Imahálózata által az imaszándékáról készített új videójában Ferenc pápa hangsúlyozza annak fontosságát, hogy „a kormányok kötelezzék el mindenütt magukat a diszkriminatív törvények eltörlése mellett, és munkálkodjanak a nők emberi jogainak biztosítása érdekében.”

Imádkozzunk együtt azért, „hogy a nők méltóságát és rendkívüli értékét minden kultúrában elismerjék, és hogy megszűnjön a világ különböző részein tapasztalható diszkriminációjuk.”

„A világ sok részén úgy kezelik a nőket, mintha az első dolog lenne, amitől meg kell szabadulni. Vannak olyan országok, ahol a nőknek tilos segélyhez jutniuk, vállalkozást nyitniuk vagy iskolába járniuk. Ezeken a helyeken olyan törvények vonatkoznak rájuk, amelyek bizonyos meghatározott öltözködésre kötelezik őket. Sok országban pedig még mindig gyakorolják a nemi szervek megcsonkítását. Ne fosszuk meg a nőket a hangjuktól. Ne fosszuk meg ezeket a bántalmazott nőket a hangjuktól. Kizsákmányolják őket, háttérbe szorítják őket. Elméletben mindannyian egyetértünk abban, hogy a férfiak és a nők emberi méltósága azonos. De ez a gyakorlatban nincs így. A kormányok kötelezzék el magukat mindenütt a diszkriminatív törvények eltörlése mellett, és munkálkodjanak a nők emberi jogainak biztosítása érdekében. Tiszteljük a nőket. Tartsuk tiszteletben méltóságukat, alapvető jogaikat. Ha nem így teszünk, akkor társadalmunk nem fog fejlődni.
Imádkozzunk, hogy a nők méltóságát és rendkívüli értékét minden kultúrában elismerjék, és hogy megszűnjön a világ különböző részein tapasztalható diszkriminációjuk.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Ferenc Pápa VIDEO Az új vértanúkért, Krisztus tanúiért2024. március

Napi Ima50 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
28
Ferenc Pápa VIDEO Az új vértanúkért, Krisztus tanúiért 2024. március


Imádkozzunk, hogy azok, akik a világ különböző részein életüket kockáztatják az evangéliumért, bátorságukkal és missziós lelkesedésükkel lángra lobbantsák az Egyházat.

 

Ferenc pápa - 2024. MÁRCIUS

 

Ebben a hónapban szeretnék elmondani nektek egy történetet, amely a mai Egyházat tükrözi. Ez a hit egy kevéssé ismert tanúságtételét elmesélő történet.

Egy leszboszi menekülttábort meglátogatva egy férfi azt mondta nekem: „Atyám, én muszlim vagyok. A feleségem keresztény volt. Terroristák jöttek hozzánk, ránk néztek, és megkérdezték, milyen vallásúak vagyunk. A feleségemhez egy feszülettel közeledtek, és azt mondták neki, hogy dobja le a földre. Ő nem tette meg, erre a szemem láttára elvágták a torkát.” Ez történt.

Tudom, hogy nem táplált haragot. A felesége szeretetének példájára összpontosított, a Krisztus iránti szeretetre, amely arra késztette, hogy viszonozza, és a halálig hűséges legyen hozzá.

Testvéreim, mindig lesznek közöttünk vértanúk. Ez a jele annak, hogy jó úton járunk.

Egy ismerős azt mondta nekem, hogy ma több mártír van, mint a kereszténység kezdetén.

A vértanúk bátorsága, a vértanúk tanúsága áldás mindenki számára.

Imádkozzunk, hogy azok, akik a világ különböző részein életüket kockáztatják az evangéliumért, bátorságukkal és missziós lelkesedésükkel lángra lobbantsák az Egyházat.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Ferenc Pápa VIDEO A gyógyíthatatlan betegekért2024. február

Napi Ima36 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
30
Ferenc Pápa VIDEO A gyógyíthatatlan betegekért 2024. február

 

Hogyan nyújthatunk segítséget a gyógyíthatatlan betegeknek?

Ferenc pápa legújabb imaszándéka a Pápa Videó-ban arra emlékeztet bennünket, hogy a gyógyíthatatlan betegeknek joguk van orvosi, pszichológiai, lelki és emberi segítségre. 

Azt is kifejti számunkra, hogy „a gyógyulás nem mindig lehetséges, de mindig gondoskodhatunk a beteg emberről”.

Imádkozzunk Ferenc pápával együtt, „hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők és családjaik megkapják a szükséges testi és lelki gondoskodást és odafigyelést”.

Amikor egyesek a gyógyíthatatlan betegségekről beszélnek, gyakran összekeverik a két szót: gyógyíthatatlan és kezelhetetlen. De ezek nem ugyanazt jelentik.

Még akkor is, ha kevés esély van a gyógyulásra, minden betegnek joga van orvosi, pszichológiai, lelki és emberi segítségre.

Néha nem képesek beszélni; néha úgy gondoljuk, hogy nem ismernek meg minket. De ha megfogjuk a kezüket, tudjuk, hogy kapcsolatban vannak velünk.

A gyógyulás nem mindig lehetséges, de mindig gondoskodhatunk a beteg emberről, megsimogathatjuk őt. Szent II. János Pál szokta mondani: „Ha lehetséges, gyógyítsd, de mindenképpen viseld gondját”.

Ekkor jön a képbe a palliatív ápolás (a fájdalmak és egyéb kínzó tünetek enyhítése). Ez nemcsak orvosi ellátást biztosít a betegnek, hanem emberi segítséget és törődést is.

A családokat nem szabad magukra hagyni ezekben a nehéz pillanatokban.

Az ő szerepük meghatározó. Hozzá kell jutniuk a szükséges eszközökhöz, hogy megfelelő fizikai, lelki és szociális támogatást tudjanak nyújtani.

Imádkozzunk, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők és családjaik megkapják a szükséges testi és lelki gondoskodást és odafigyelést.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Ferenc Pápa VIDEO Az Egyház sokszínűségének ajándékáért2024. január

Napi Ima42 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
02
Ferenc Pápa VIDEO Az Egyház sokszínűségének ajándékáért 2024. január


Az imaszándékról

„Nem kell félnünk a karizmák sokféleségétől az Egyházban.”

Így kezdődik a Pápa Világméretű Imahálózata által készített és gyártott e havi pápai videó.

Ferenc pápa arra hív minket, hogy „ne féljünk a sokszínűségtől”. Sőt, azt mondja, hogy „örüljünk ennek a sokféleségnek”. A karizmák, a teológiai és liturgikus hagyományok sokfélesége valami pozitív dolog. A keresztények közötti sokféleség soha nem okozhat megosztottságot. Isten szereti a sokféleséget, ez a Szentlélek jelenlétének a jele. Mert ahogy a Szentatya mondja, „ha a Szentlélek vezet bennünket, a bőség, a változatosság, a sokszínűség soha nem okoz konfliktust”.

„Imádkozzunk, hogy a Szentlélek segítsen minket, hogy felismerjük a keresztény közösségen belül a különböző karizmák ajándékát, és felfedezzük a különböző hagyományok és rítusok gazdagságát a Katolikus Egyházban.”
 

A Szentatya szavai a videóban

„Nem kell félnünk a karizmák sokféleségétől az Egyházban. Sőt, e sokféleség megélésének inkább örülnünk kell!

A sokféleség és az egység már az első keresztény közösségekben is erősen jelen volt. A feszültséget magasabb szinten kellett feloldani.

De ez még nem minden. Ahhoz, hogy a hit útján előrehaladjunk, szükségünk van az ökumenikus párbeszédre is a más felekezetekhez és keresztény közösségekhez tartozó testvéreinkkel és nővéreinkkel.

Ez nem valami zavarba ejtő vagy nyugtalanító dolog, hanem egy ajándék, amit Isten ad a keresztény közösségnek, hogy az egy testként, Krisztus Testeként növekedhessen.

Gondoljunk például a Keleti Egyházakra. Megvannak a saját hagyományaik, a saját jellegzetes liturgikus rítusaik... mégis megőrzik a hit egységét. Ezek erősítik őket, nem pedig megosztják.

Ha a Szentlélek vezet bennünket, a bőség, a változatosság, a sokszínűség soha nem okoz konfliktust.

A Szentlélek mindenekelőtt arra emlékeztet bennünket, hogy Isten szeretett gyermekei vagyunk – Isten mindnyájunkat egyformán szeret, miközben mindenki más és más.”

„Imádkozzunk, hogy a Szentlélek segítsen minket, hogy felismerjük a keresztény közösségen belül a különböző karizmák ajándékát, és felfedezzük a különböző hagyományok és rítusok gazdagságát a Katolikus Egyházban.”

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Ferenc Pápa VIDEO üzenetea COP28 résztvevőihez

Napi Ima40 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
03

 

Kedves testvéreim!

Szívből köszöntelek benneteket, és nagyon sajnálom, hogy nem lehetek veletek. Parolin bíborosra bíztam azokat a szavakat, amelyeket hozzátok szerettem volna intézni. Mindenekelőtt köszönetet szeretnék mondani: köszönöm, amiért most első alkalommal egy vallási pavilont létesítettetek egy COP keretein belül. Köszönöm, mert ez az együttműködésre való készségről tanúskodik. Jelenleg a világnak olyan szövetségekre van szüksége, amelyek nem valaki ellen, hanem mindenkiért vannak. Fontos, hogy a vallások, anélkül, hogy a szinkretizmus csapdájába esnének, jó példát mutassanak azáltal, hogy együttműködnek: nem a saját vagy valamelyik fél érdekeiért, hanem a világunk érdekeiért. Ezek közül napjainkban a legfontosabbak a béke és az éghajlat.


Mint a vallások képviselői mutassunk példát, hogy a változás lehetséges, tegyünk tanúságot a felelősségteljes és fenntartható életmódról. Kérjük fennhangon a nemzetek vezetőit közös otthonunk megőrzéséért. Különösen a fiatalok és a szegények kérik ezt tőlünk, akiknek imái elérnek a Magasságbeli trónusához. Az ő jövőjük és mindannyiunk jövője érdekében óvjuk a teremtményeket és védjük közös otthonunkat; éljünk békében és segítsük elő a békét! Köszönöm!

 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Ferenc Pápa VIDEO A fogyatékkal élőkért2023. december

Napi Ima12 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
28
Ferenc Pápa VIDEO A fogyatékkal élőkért 2023. december

Az imaszándékról

A fogyatékkal élőket társadalmunk „legsérülékenyebb” tagjai között tartjuk számon.

Decemberben Ferenc pápa imaszándéka arra hív bennünket, hogy számoljuk fel a diszkriminációt, és változtassunk „a gondolkodásmódunkon, megnyílva e megváltozott képességű emberek készségei és tehetségei iránt, mind a társadalomban, mind az Egyház életében.”

Imádkozzunk értük Ferenc pápával együtt,
„hogy a fogyatékkal élők a társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek, és hogy az intézmények olyan beilleszkedést elősegítő programokat kínáljanak, amelyek biztosítják aktív részvételüket.”


A Szentatya szavai a videóban

„A fogyatékkal élők körünkben a legsérülékenyebbek közé tartoznak.

Némelyikük tudatlanságból vagy előítéletből eredő elutasítást szenved el, ami aztán háttérbe szorítja őket.

A civil intézményeknek támogatniuk kell a fejlesztésüket az oktatáshoz, a foglalkoztatáshoz és olyan helyekhez való hozzáférés által, ahol kifejezhetik kreativitásukat.

Olyan programokra és kezdeményezésekre van szükség, amelyek elősegítik a befogadásukat.

Mindenekelőtt nagy szívűekre van szükség, akik készek mellettük állni.

Ez azt jelenti, hogy némileg változtatnunk kell a gondolkodásmódunkon, és meg kell nyílnunk ezeknek a megváltozott képességű embereknek a készségei és tehetségei iránt, mind a társadalomban, mind az Egyház életében.

Egy teljesen akadálymentes plébánia létrehozása tehát nem csak a fizikai akadályok megszüntetését jelenti. Azt is magában foglalja, hogy ne „róluk”, hanem „rólunk” beszéljünk.

Imádkozzunk azért, hogy a fogyatékkal élők a társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek, és hogy az intézmények olyan befogadó programokat kínáljanak, amelyek elősegítik aktív részvételüket.”

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Ferenc Pápa VIDEO A pápáért2023. november

Napi Ima35 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
31
Ferenc Pápa VIDEO A pápáért 2023. november

Az imaszándékról

Feltettétek már magatoknak a kérdést, hogy hogyan néz szembe egy pápa a mindennapi kihívásokkal?

Ferenc pápa elmagyarázza, hogy „az, hogy valaki pápa, nem jelenti azt, hogy elveszíti emberi mivoltát”. Éppen ellenkezőleg, „pápának lenni is egy folyamat”, amelynek során „az illetőben tudatosul, hogy mit jelent pásztornak lenni”. Ezért arra hív minket, hogy kérjük az Úr áldását és imádkozzunk azért, „hogy a pápa, bárki is legyen az, ma én vagyok soron, kapja meg a Szentlélek segítségét, hogy legyen fogékony erre a segítségre”.

Kérjük, hogy csatlakozz hozzánk ebben a Szentatyáért szóló imában, hogy küldetésének gyakorlásában a Szentlélek segítségével továbbra is a rábízott nyáj mellett tudjon állni.


A Szentatya szavai a videoban

„Imádkozzatok az Úrhoz, hogy áldjon meg engem.

Imáitok erőt adnak nekem, és segítenek abban, hogy a Szentlélekre hallgatva megkülönböztessek és kísérjem az Egyházat. Az, hogy valaki pápa, nem jelenti azt, hogy elveszíti emberi mivoltát. Ellenkezőleg, az én emberségem minden nap Isten szent és hűséges népéével együtt növekszik.

Mert pápának lenni is egy folyamat. Az emberben tudatosul, hogy mit jelent pásztornak lenni.

És ebben a folyamatban megtanulja, hogyan lehet szeretetteljesebb, irgalmasabb, és mindenekelőtt türelmesebb, mint amilyen Isten, a mi Atyánk, aki olyannyira türelmes.

El tudom képzelni, hogy pontifikátusuk kezdetén minden pápában ott volt ez a borzongás, aggodalom, a tudat, hogy keményen meg fogják ítélni.

Mert az Úr komoly számonkérést fog kérni tőlünk, püspököktől.

Kérlek benneteket, hogy ítéljenek jóindulatúan. És imádkozzatok, hogy a pápa, bárki is legyen az, ma én vagyok soron, kapja meg a Szentlélek segítségét, hogy legyen fogékony erre a segítségre.

Imádkozzunk a Szentatyáért, hogy küldetésének gyakorlásában a Szentlélek segítségével továbbra is a rábízott nyáj mellett tudjon állni!

Csendben mondjátok el ezt az imát: a ti értem szóló imátokat.

És imádkozzatok értem! Eredményesen!”

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Ferenc Pápa VIDEO A Szinódusért2023. október

Napi Ima42 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
29
Ferenc Pápa VIDEO A Szinódusért 2023. október

Imádkozzunk az Egyházért, hogy egyre inkább a párbeszéd és meghallgatás lelkületével legyen jelen a világban, és engedje, hogy a Szentlélek elvezesse a peremvidékekre is!

Az imaszándékról

Október különleges hónap az egész Egyház számára, hiszen Rómában megrendezésre kerül a Szinódusi Gyűlés. És „amikor az Egyház Szinódust tart” – emlékeztet bennünket a pápa – „egyedül ez a szinódusi dinamika lendíti előre missziós hivatását”.

„A misszió az Egyház szívében van” - mondja Ferenc pápa az imaszándékát kísérő videóban, amelyet a Pápa Világméretű Imahálózata készített és gyártott. „Az ima és a megkülönböztetés által a Szentlélek segít nekünk a „fül apostolságát” végezni, vagyis Isten fülével hallgatni, hogy Isten szavával szólhassunk”.”

Mivel a Szinódus egy „úton járás”, az a célja, hogy „mindenkit elérjen, mindenkit megkeressen, mindenkit befogadjon, mindenkit bevonjon, anélkül, hogy bárkit is kizárna”.

Nyissuk meg a szívünket, és „imádkozzunk az Egyházért, hogy minden szinten életstílusként fogadja el a meghallgatást és a párbeszédet”.

A Szentatya szavai a videóban

A misszió az Egyház szívében helyezkedik el. És még inkább, amikor egy Egyház Szinóduson van. Egyedül ez a szinódusi dinamika viszi előre missziós hivatását – vagyis válaszát Jézus megbízatására, hogy hirdesse az evangéliumot.

Szeretnék emlékeztetni arra, hogy itt semmi sem ér véget.

Inkább mi itt folytatjuk az Egyház útját. Ezt az utat az emmauszi tanítványokhoz hasonlóan fogjuk bejárni, hallgatva az Úrra, aki mindig elénk jön.

Ő a meglepetések Ura.

A Szentlélek az ima és a megkülönböztetés által segít bennünket, hogy a „fül apostolságát” végezzük, vagyis Isten fülével hallgassunk, hogy Isten szavával tudjunk szólni.

És így közeledünk Krisztus szívéhez. Küldetésünk és a hang, amely Hozzá vonz minket, Tőle ered.

Ez a hang feltárja előttünk, hogy a misszió lényege az, hogy mindenkit elérjünk, mindenkit megkeressünk, mindenkit befogadjunk, mindenkit bevonjunk, anélkül, hogy bárkit is kizárnánk.

Imádkozzunk az Egyházért, hogy egyre inkább a párbeszéd és meghallgatás lelkületével legyen jelen a világban, és engedje, hogy a Szentlélek elvezesse a peremvidékekre is!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Ferenc Pápa VIDEO A társadalom peremén élőkért2023. szeptember

Napi Ima35 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
29
Ferenc Pápa VIDEO A társadalom peremén élőkért 2023. szeptember

 

Az imaszándékról

Imádkozzunk azért, hogy a társadalom peremén, embertelen életkörülmények között élőkről az intézmények ne feledkezzenek meg, és sose utasítsák el őket!
 
Ferenc pápa mindig arra bátorít minket, hogy álljunk a peremre szorultak és kirekesztettek mellé, azok mellé, akik soha nem kerülnek a címlapokra.
 
A szeptemberi imaszándékot tartalmazó videóban, amelyet a Pápa Világméretű Imahálózata készített, a Szentatya egy olyan kérdést tesz fel nekünk, amely nem hagyhat minket hidegen.
 
„Hogyan engedhetjük meg, hogy a „leselejtező kultúra” – amelyben férfiak és nők milliói a gazdasági javakhoz képest semmit sem érnek – uralja az életünket, a városainkat, az életmódunkat?
 
És folytatva, így kérlel bennünket: „Fejezzük be, hogy a társadalom peremére szorultakat láthatatlanoknak tekintsük, akár szegénység, akár függőség, mentális betegség vagy fogyatékosság miatt”.
 
Hallgassuk meg figyelmesen az üzenetét, és tegyünk meg mindent, amire képesek vagyunk, hogy a „leselejtező kultúrát” „befogadó viselkedéssel” váltsuk fel.
 

A Szentatya szavai a videóban
 
Egy hajléktalan, aki az utcán hal meg, soha nem szerepel a keresőprogramok vagy a hírműsorok vezető helyein.
 
Hogyan jutottunk el a közöny ilyen szintjére?
 
Hogyan lehetséges, hogy hagyjuk, hogy a „leselejtező kultúra” – amelyben férfiak és nők milliói a gazdasági javakhoz képest semmit sem érnek – hogyan lehetséges, hogy hagyjuk, hogy ez a viselkedés uralja az életünket, a városainkat, az életmódunkat?
 
Merevvé válik a nyakunk attól, hogy félrenézünk, hogy ne kelljen látnunk ezt a helyzetet.
 
Kérem, hogy ne nyilvánítsuk láthatatlannak a társadalom peremére szorultakat, legyen szó szegénységről, függőségről, mentális betegségről vagy fogyatékosságról.
 
Összpontosítsunk arra, hogy elfogadjuk őket, hogy befogadjuk mindazokat, akiknek erre szükségük van.
 
A „befogadó kultúra” a vendégszeretet, menedéket, otthont, szeretetet, emberi meleget nyújtó viselkedés.
 
Imádkozzunk azért, hogy a társadalom peremén, embertelen életkörülmények között élőkről az intézmények ne feledkezzenek meg, és sose utasítsák el őket!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Ferenc Pápa VIDEO Az Ifjúsági Világnapért –2023. augusztus

Napi Ima36 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
27
Ferenc Pápa VIDEO Az Ifjúsági Világnapért – 2023. augusztus

 

 

Az imaszándékról
 
Imádkozzunk, hogy a Lisszaboni Ifjúsági Világnap segítse a fiatalokat abban, hogy az evangéliumot megéljék és életükkel tanúságot tegyenek róla!
 
Ferenc pápa Szent II. János Pált idézve azt mondja: „Ha fiatalokkal élsz együtt, te magad is fiatal leszel, és az Egyháznak szüksége van fiatalokra”.
 
Ezzel kezdődik a Pápa Világméretű Imahálózata által készített videó az augusztusi imaszándékkal, amelyben Ferenc pápa közvetlenül válaszol néhány fiatal kérdésére.
 
Válaszaiban arra is emlékezteti őket, hogy Mária példáját kövessék, aki, „amint megtudta, hogy Isten anyja lesz, nem maradt ott, hogy szelfizzen vagy hencegjen. Az első dolog, amit tett, hogy sietve útnak indult, hogy szolgáljon”.
 
A videót pedig azzal a kívánsággal zárja, hogy ez a világtalálkozó „legyen a világ jövőjének magva. Egy olyan világé, ahol a szeretet áll a középpontban, ahol érezzük, hogy testvérek vagyunk”.
 
A Szentatya szavai a videóban:
 
„Amikor a környékemen elmegyek a templomba, csak idős embereket látok. Az Egyház csak az idős embereknek való?
 
Az Egyház ugyanúgy nem egy öregek klubja, mint ahogyan nem is egy ifjúsági klub. Ha az öregek számára válik valamivé, akkor el fog pusztulni. Szent II. János Pál azt szokta mondani, hogy ha fiatalokkal élsz együtt, te magad is fiatal leszel. Az Egyháznak szüksége van fiatalokra, hogy ne öregedjen meg.
 
Kedves Ferenc pápa, miért a „Mária felkelt és sietve elindult” témát választotta erre a világtalálkozóra?
 
Mert amint Mária megtudta, hogy Ő lesz Isten anyja, nem maradt ott, hogy szelfizzen vagy hencegjen. Az első dolog, amit tett, hogy sietve útnak indult, hogy szolgáljon, hogy segítsen. Nektek is tanulnotok kell Tőle, hogy útnak induljatok, hogy másokon segítsetek.
 
Mit remél a Lisszaboni Világtalálkozótól?
 
Szeretném, ha Lisszabonban a világ jövőjének magvát látnám. Egy olyan világét, ahol a szeretet áll a középpontban, ahol érezzük, hogy testvérek vagyunk. Ma háborúban állunk; egészen másra van szükségünk. Egy olyan világra, amely nem fél bizonyságot tenni az Evangéliumról. Egy örömteli világra – mert, ha bennünk, keresztényekben nincs öröm, akkor nem vagyunk hitelesek, senki sem fog hinni nekünk.
 
Imádkozzunk, hogy a Lisszaboni Ifjúsági Világnap segítse a fiatalokat abban, hogy az evangéliumot megéljék és életükkel tanúságot tegyenek róla!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Ferenc Pápa VIDEO Az eucharisztikus életért2023 július

Napi Ima33 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
03
Ferenc Pápa VIDEO Az eucharisztikus életért 2023 július

 

Az Imaszándékról
Miért menjünk Szentmisére vasárnap?

Természetesen nem csak azért, hogy kövessünk egy szertartást. Ahogy Ferenc pápa mondja: „Ha a Mise végén ugyanolyanok vagytok, mint az elején, akkor valami nincs rendben”.

Ez azért van így, mert „az Eucharisztia Jézus jelenléte”, aki „eljön és át kell, hogy alakítson benneteket”.

Így kezdi Ferenc pápa a júliusi imaszándékot tartalmazó videót, amelyet a Pápa Világméretű Imahálózata készített a detroiti érsekség segítségével.

Mi több, folytatja a pápa, „ez egy mód arra, hogy megnyíljunk a világ felé, ahogyan Ő tanított minket”.

A Szentmisére járva bátorodunk fel arra, hogy „önmagunkból kilépjünk, és szeretettel megnyíljunk mások felé”.

Imádkozzunk együtt Ferenc pápával, „hogy a katolikusok az Eucharisztia ünneplését helyezzék életük középpontjába”.


A Szentatya szavai a videóban:
„Ha a Mise végén ugyanolyanok vagytok, mint az elején, akkor valami nincs rendben.

Az Eucharisztia Jézus jelenléte, mélyen átformál. Jézus eljön, és át kell, hogy alakítson téged.

Az Eucharisztiában Krisztus az, aki Önmagát felajánlja, aki értünk adja magát. Meghív minket arra, hogy az életünk belőle táplálkozzon, és testvéreink életét táplálja.

Az Eucharisztia ünneplése találkozás a Feltámadott Jézussal. Ugyanakkor egy mód arra, hogy megnyíljunk a világ felé, ahogyan Ő tanított minket.

Minden alkalommal, amikor az Eucharisztiában részesülünk, Jézus eljön, és erőt ad nekünk arra, hogy úgy szeressünk, ahogy Ő szeretett, mert bátorságot ad arra, hogy találkozzunk másokkal, hogy kilépjünk önmagunkból, és szeretettel megnyíljunk mások felé.

Imádkozzunk, hogy a katolikusok az Eucharisztia ünneplését helyezzék életük középpontjába, amely mélyen átalakítja az emberi kapcsolatokat, és megnyitja őket az Istennel és a testvéreikkel való találkozásra!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."