32471 ima található a honlapon, összesen 45892 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

  Egyéb kategóriák

  IMAFAL

  IMAFAL
  Változó frissítés

   

   

  Feltöltött imák 2021-01-17-n:Összes ima

  Ökumenikus IMAHÉT - Nem ti választottatok ki engem hanem én választottalak ki titeket (Jn 15,16a)1. nap, Isten hívása

  Reggeli ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

  Jan
  17
  Ökumenikus IMAHÉT - Nem ti választottatok ki engem hanem én választottalak ki titeket (Jn 15,16a) 1. nap, Isten hívása

  „Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket” (Jn 15,16a)

  1Móz/Ter 12,1–4: Ábrahám elhívása
  Jn 1,35–51: Az első tanítványok elhívása

  Magyarázat

  Az út kezdete találkozás egy ember és Isten, a teremtmény és a Teremtő, az idő és az örökkévalóság között.

  Ábrahám meghallotta a hívást: „Menj el arra a földre […] amelyet mutatok neked.” Ábrahámhoz hasonlóan mi is elhívást kaptunk arra, hogy elhagyjuk a megszokottat, és menjünk el arra a helyre, amelyet Isten készített a szívünk mélyén. Az út során egyre inkább önmagunkká leszünk, azok, akiknek Isten kezdettől fogva akart. A kapott hívást követve áldássá leszünk szeretteink, felebarátaink és a világ számára.

  Isten szeretete keres minket. Isten emberré lett Jézusban, akiben Isten tekintetével találkozunk. Életünkben, amint János evangéliumában, Isten hívása különféleképpen hallható. Szeretete által megérintve indulunk útnak. Ebben a találkozásban az átalakulás ösvényét járjuk – annak a szeretetkapcsolatnak a ragyogó kezdetét, amely állandóan megújul.

  "Egy napon megértetted, hogy az igen már befúródott lényed legmélyére, anélkül, hogy tudtál volna róla. S úgy döntöttél, hogy Krisztus követésében továbblépsz… Jelenlétének csendjében meghallottad Jézus szavát: „Gyere, kövess engem; olyan helyet adok neked, ahol a szíved nyugalomra lel.” (The Sources of Taizé, 2000, 52. o. Magyarul: Taizé forrásai, ford. Hegedűs Andrea, PPKE Elektronikus Könyvtár http://www.ppek.hu/ text/tzforr01.txt)

  Imádság

  Jézus Krisztus!
  Te keresel bennünket, hogy barátságodban részesíts, és olyan életre vezess, amely mindennél teljesebb. Adj bizalmat, hogy válaszoljunk hívásodra, hogy másmilyenné legyünk, akik jóságod tanúi a világnak. Ámen

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Küldetésünk

  Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."