Világosan értjük a diakónusok küldetését az egyházban?

Reggeli ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
23
Világosan értjük a diakónusok küldetését az egyházban?

Világosan értjük a diakónusok küldetését az egyházban? Ezt a papság a család és a szakma világát. Sok mindent kell adniuk. Ezeknek a férfiaknak nagyon tiszta a családi hivatása, hogy Istent és testvéreiket szolgálják, amire az egyháznak szüksége van.

Imádkozzunk, hogy a diakónusok az Ige és a szegények hűséges szolgálata által éltető jelei legyenek az egész Egyháznak.

 

Urunk, mindenség Istene, hallgasd meg imánkat!

Mennyei Atyánk, a diakonátust a szentség olyan fokáig alapítottad, amelyben az embereket az egyház szolgálatára hívtad fel. A diakónusokat az imádságra és a szolgálatra szentelték fel. Olyan karaktert adtál nekik, amelyet nem lehet eltávolítani, és amely Krisztushoz, mindenki szolgájának állítja őket.

Erősítsd meg őket prédikálásuk során, erősítsd tanításukban, erősítsd őket szolgálatukban. Erősítsd meg őket az egész alkotásod iránti növekvő szeretettel, hogy szorosabban kötődhessenek hozzád és azokhoz a hívőkhöz, akiket szolgálnak. Szolgáljanak minden embert, különösen a szegényeket, a fogyatékkal élőket, a bántalmazottakat, az elvesztteket és a reménytelen embereket. Szolgálatuk és cselekedeteik, és ha szükséges, szavak útján, Assisi Szent Ferenc diakónus példáját hozhatják el szereteted népednek.

Uram, ha diakónusaink, akik szolgálatukban hűek, példaként szolgálnak az egész egyháznak, amelyben a béke, a szegények és a szeretet emberei vannak.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."