Valami nagyon szépet ISTENÉRTValamiben kell hinni

Reggeli ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
22
Valamiben kell hinni
Sokszor hallom templomba járó hivektől ezt a mondatot. Barsi Balázs atyát idézve, nem valamiben hiszek, hanem Valakiben, a jóságos Istenben. Ahogy olvassuk napról napra a Jézus feltámadásáról szóló szentírási részeket, elgondolkodtam azon, milyen kevesen hisznek a feltámadásban. Az első reakció: Meg kell vesztegetni a katonákat, hazudjátok azt, hogy amíg aludtunk, az apostolok ellopták Jézus testét. Mekkora hazugság, mert nem igaz. Egy alvó ember alszik és nem lát semmit, letagadják a tényt.
Valaminek kell lenni? Milyen valaminek? Hogy tudja megfogalmazni azt a valamit? Mondja el hit nélkül mi az a valami, aminek lennie kell? Hogyan imádkozza el valaki a Hiszekegyet hit nélkül? Szóval?
Akik hiszik Krisztus feltámadását, azok tudnak róla beszélni! De csak a Szentlélekkel eltelve! Ahogy Péter apostol tette. Hit nélkül nincs tartása egy hívő embernek. Csak a Szentlélekkel eltelt ember tud Jézusról hitelesen beszélni, úgy, hogy kérdeznek, úgy, hogy érdekli őket, úgy, hogy megmozdul bennük az a valami, nem valami, hanem Isten!
Voltak akkor is, akik nem hitték el Jézus feltámadását, de nagyon sokan hittek benne. Az egyház így jutott el mindenhová, mert vannak hitelesen beszélő papok, hívek, misszionáriusok. Ott Afrikában miért van annyi hivatás? Mert őszintén, hittel hiszik: Jézus él! Ennyi! És ebben nem kételkednek soha!!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."