Valami nagyon szépet ISTENÉRTRejtőző Isten

Reggeli ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
10
Rejtőző Isten
Isten minden mindenben! Mindenben jelen van. Ott a keze nyoma, teremtésének alkotása.
Bennünk is elrejtve, de jelen van.
Az alkotó Isten, a gondviselő Isten, édesanyai szeretettel őrködő Isten, a szolgáló szeretettel ápoló Isten, a bölcsességgel okos döntéseket hozó Isten. Rejtve, de jelen van!
Amikor egy mély beszélgetésben felismerem titokzatos módon, hogy amit elmond, amit megtapasztal, amit átél, Isten benne meg tudja valósítani a tervét, ki tudja nyilvánítani, mert szíve nyitott Isten tanítására. Csak abban tud Isten működni, aki erre kész, erre alkalmas. Vissza tudja sugározni az Istent úgy, hogy az ember elnémul. Elcsodálkozik, és azt mondja, micsoda egy fej vagy, milyen csodálatos dolgot mondtál. Valójában ilyenkor csak annyit kellene mondani mint Mária Erzsébetnél: Magasztalja lelkem az Urat!”.
Nem én vagyok nagy, hanem Isten, aki ebben a kegyelemben részesített. Szócsöve lehetek, úgy hogy Őt dicsérem, Őt magasztalom, Őt teszem mindenkor életem első helyére!
Tegnap egy lelki testveremmel beszéltem. Érezhető volt az a Lélek, aki eltöltötte, aki működik benne, akinek az ereje átjött felém. Rájöttem, a Szentlélek működik benne, mert engedi, mert tanulni akar, mert igazán követi Krisztust! Ettől én is lángra kaptam. Valóban lángolhat a szívem, és nemcsak az emmauszi tanítványoké Jézus jelenlétében, hanem a mienk is, ha felismerjük a másik emberben Jézus jelenlétét.
Milyen jó egy ilyen ajándékot hordozni és tovább adni, szórni szerteszét!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."