Valami nagyon szépet ISTENÉRTNincs becsülete saját hazájában

Reggeli ima8 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
30
Nincs becsülete saját hazájában.
" Ki ez? Nem Józsefnek az ácsnak a fia? Senki sem próféta a saját hazájában."
Nem ismerik el Jézus nagyságát, hogy Ő Istentől jött.
Amikor az ember elkezd komolyan gondolkodni mi is az, amit hallott az evangéliumban, miről is beszél az atya, rögtön kitűnik ez. Nagyon kevés ember veszi komolyan. Egyből kritizálják. Honnét jött, kinek a kije.
Hányszor előfordultak ilyen mondatok. "Minek jársz mindig tempolmba? Kinevetnek! Miért engeded meg? Gyagya az a fiatalember, aki az öregasszonyokkal szentes kirándulásokra jár. Mit lesel ott a templomban, azt a képet és szobrot?" Azért, mert más szemüveger hordott, gondolatát messzebbre engedte.
Senki sem próféta saját hazájában? Mert elsősorban irigyek rá, honnét tud ennyit, másodsorban meg elvágják a lehetőségeit a kibontakoztatására. Ezért elmegy szerencsét próbálni, máshol gyarapítja tudását.
Jézus nem szerencsét próbált! Oda ment, ahol befogadó szívre talált. Senkire sem erőltette rá magát akkor sem, és ma sem. Lehet nélküle élni, még talán jól is. De mégis nélküle üres is lehet ez az élet.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."