Valami nagyon szépet ISTENÉRT „Mint a szarvas sóvárog a forrásvízre,úgy áhít a lelkem téged, Istenem.”

Reggeli ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
17
Mint a szarvas sóvárog a forrásvízre,
úgy áhít a lelkem téged, Istenem.
Forrásvízre.
Tiszta vízre.
Friss vízre.
Az ember mindig a szépre, a jóra vágyakozik. Senki sem mosakodik sáros, mocskos vízben. Friss vizet keres, lehetőleg minél üdítőbb legyen az.
Tiszta levegőre.
Szennyes, fülledt időt senki sem szereti. Ködös, mohos, dohos levegőt sem.
Tiszta szívű leányt.
Régebben az idősektől hallottam, hogy kitombolja magát az a fiú, de a feleségének mégis rendes tiszta lányt keres. Ez volt régen.
Szeméremvirág.
Miért csodálták meg régen az út menti kis fehér virágot? Mert tiszta volt, és a szemnek is üdítő.
Tiszta lelkű ember.
Miért mondják el bánatukat, fájdalmukat egy tiszta lelkű embernek? Mert megbíznak benne, mert valahogy érzik, neki elmondhatják, mert jó lelkű, mert őszinte.
Tehát az ember mindig keresi a tisztát, az eredetit.
De van egy igazi tiszta forrás, amiről ez a zsoltár szól. Vágyom az isteni tiszta forrásra. Jézusra. Egyik legnagyszerűbb és legcsodálatosabb hely: Jézust megtalálni a templom csendes mélyén. Ott az Eucharisztiában elrejtőzött Isten közelében. Letérdelni, aki nem tud, az meghajol, és köszönti az édes Jézust. Csodálatos odafutni! Ott megpihenni. Elcsendesedni. Vele lenni, úgy kettesben az édes Jézussal.
A világ, és benne mindenki keresi, kutatja a helyettesítő örömöket, a pótcselekvést, amivel a hiányt pótolni akarja. Legyen az bármi. De a szomját nem tudja csillapítani. Folyton szomjas, folyton űzi ez a vágy.
De ezt a vágyat Isten oltotta belénk. Ez olyan megmagyarázhatatlan benső vágy. Valami hiányzik, valami, ami nem tudom, mi. Sokszor nem is tudjuk megfogalmazni, mi ez a hiány. Ez valami olyan, mint egy édesanya! Senki, semmi sem tudja pótolni.
Tiszta forrás. Jézus ontja! Keresd meg!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."