Valami nagyon szépet ISTENÉRT Miért is zarándokolunk egy-egy kegyhelyre,búcsújáró helyre?

Reggeli ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
20
Miért is zarándokolunk egy-egy kegyhelyre, búcsújáró helyre? Mi vonz bennünket oda? Miért jó odamenni, letenni szívünk fájdalmát, kérni a Szűzanya segítségét? Hiszen ott csak egy szobor van?
Nem szoborhoz megyünk, és nem bálványozzuk a Szűzanyát, főleg nem imádjuk! Ahogyan sokan szeretjük édesanyánkat, akárhány éves, akár ha már nem is él, mégis különlegesen megtelik a szívünk szeretettel, ha rá gondolunk. Örömmel megyünk haza, de könnyesen távozunk. Az édesanyai szeretet egy hatalmas páncél mindenkor. Élő hittel megyünk, és tudjuk, hogy Ő megteheti, hogy valóságosan is jelen van!
Ilyen hatalmas páncél, védő palástját ránk terítő édesanyánk a drága Szűzanya is. Kitárjuk szívünket felé, és kérjük, segítse meg családunkat, gyógyítsa meg közbenjárására, a jó Istent kérve betegeinket. Égi édesanyánk érző szívű! Velünk érez, és kéri Szent Fiát, a Mennyei Atyát, segítségüket.
De hálát is adunk azokért, amikben a jó Isten megsegitett minket. Nagyon sok mindenért hálát adva. Szuzanyam! Segíts! Hányszor mondjuk.
Képek, szobrok bizonyára sokunknak van otthon is, és nem dobtuk ki azzal, hogy már nem divat”, hanem velünk együtt vannak. Olyan sok szép nagy szentkép, galambos Szűzanya, Utolsó Vacsora, Getszemáni kert, Jézus, Mária Szíve képek. Ha velünk vannak ezek a képek, akkor tudunk előttük is imádkozni, és nem továbbítjuk azzal, hogy zavarja a gyerekeket stb. Ne szégyeljük azt, amivel hitünket megvalljuk!
Mária neve. Vannak mostanában Mária nevére keresztelt kislányok? Miért tűnt el? Az sem divat?

Kicsi gondolatok a kiscelli búcsút megnyitó atya prédikációjábol. Nagyon sok gondolatatot kaptunk. Istennek legyen hála!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."