Valami nagyon szépet ISTENÉRTMérőzsinór. Eddig Saul! És ne tovább!

Reggeli ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
25
Mérőzsinór
Eddig Saul! És ne tovább!
Istennek megvan minden időre, mindenre a terve. Szabad akaratot adott ugyan, de terve megvalósításához a szükséges eszközöket mégis ő választja ki. Az időt, a helyet, a módot is.
Saul vadul vágtat a lován, hogy az összes keresztényt összeszedje. De leesik a lóról és megvakul. A büszkeség, a gőg lováról! A hatalom, a nekem mindent lehet” lováról. Arról a lóról, aki azt mondta jó pár évvel ezelőtt: Én még mindig ezen a helyen leszek, amikor az a valaki már rég nem!” Igen, ameddig a Jóisten ezt a mérőzsinórt el nem vágta! Beszélhetünk, hatalmaskodhatunk, élvezhetjük, nekem mindent lehet mondani, tenni, mert én vagyok az Úr” - ameddig Isten engedi! De amikor ezt a zsinórt elvágja, leesünk a lóról, akkor kapunk észbe, mégsem tehetek meg mindent.
Mi a tanulság ebben a Saul történetben? Az, hogy nem játszhatjuk Istent, hogy nekem mindent szabad, mindent lehet! Súlyos következményét Saul is elszenvedte. Nemcsak azzal hogy leesett a lóról, hanem a bűnei elkövetésével, súlyosan megszenvedett érte. A legtöbbet szenvedett apostol volt! És ezt többször is megírta a leveleiben.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."