Valami nagyon szépet ISTENÉRT „Mentésünkre közénk szálltál”

Reggeli ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
23
Mentésünkre közénk szálltál - énekeljük a Te Deumban Istent dicsérve.
Mai ünnep szentje is mentésükre jött. Olvasom a Szentek életéből róla írt sorokat: A magyar rendek (gondolom szerzetes rendek) először 1452- ben hívták Kapisztránt Magyarországra Isten igéjének hirdetése végett. Mikor a frankfurti birodalomgyűlésen Magyarország megsegítéséért küzdött, ígéretet tett hogy személyesen is eljön hozzánk. Ekkor kezdte hangoztatni felismerését, hogy Magyarország megsegítésén múlik Európa és a kereszténység jövője a török veszedelem miatt. Jól olvassuk! MAGYARORSZÁGON MÚLIK EURÓPA ÉS A KERESZTÉNYSÉG JÖVŐJE! Nem csak akkor múlt.
1378! Már régen volt. Egyházszakadás, romhalmazzá vált erkölcsileg Európa. Olvasom, és írom Senki nem volt tisztában vele, mit is kell hinnie. Két pápa volt. Ebben a zűrzavaros időben Szent Bernardin és Kapisztrán Szent János állt a hívők megmentésére. Hitelesen hirdetve Isten országának örömhírét.
A déli haragszót meghallva, adjunk hálát a Nándorfehérvári diadal győzelemért.
Mennyi embert küldött a jó Isten megsegitésünkre! A háború, a mai ünnep, hány családot szakított szét. Mennyi árva, megbélyegzett ember szenvedte el ezeknek az időknek a szenvedését .Az igazi történelem, az akkori cél keresztülhúzása által.
Vannak ma is igazi Kapisztrán Szent Jánosok? Akik menteni jönnek, és nem rombolni? Építeni, buzdítani, lelkesíteni, az élvonalba beállva hittel szeretettel, hasznot és minden egyéb dolgot félretéve küzdeni, erősíteni minket?
Kitüntették valamivel Kapisztrán Szent Jánost akkor? Nem kellett! Égre tekintett, és hálát adott, hogy Isten rá gondolt ebben a tervében! És ennél nagyobb kitüntetés nem kell!
Mentésünkre közénk szálltál.
Mi is lehetünk ilyen mentőangyalok, közösségünk élére is küldhet Isten akár egy atyát, egy polgármestert, egy lelkesítő agilis embert. Fogadjuk el, mert értünk vannak!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."