Valami nagyon szépet ISTENÉRTMár rég nincsenek meg

Reggeli ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
22
Már rég nincsenek meg
Királyok, Apát urak, egyszerű emberek, neves, az utókorra hagyott munkájuk nyomai..
Van, akit sohasem ismertünk, de a neve mégis mond valamit. Tett egy nagy dolgot annak a városnak, annak a népnek, úgyis mondhatjuk, letett valamit az asztalra. Történetük van, regénybe illő is talán.
Különleges, nem mindennapi találkozásra került sor tegnap délután. Minden találkozásnak célja van, szoktuk olvasni. Ennek is az volt. Számomra olyan élmény volt, ami visszapergette az eseményeket. Emberek nagyjairól kaptam mintegy filmkockákat. Az utókor az elődöktől. Őrizzük az emléküket. Mert hiszen a múltból lesz a jövő, egy épület-telekből a ház. Nem ismernénk már rég például Koptik Odó bencés apátot, ha nem hozta volna a kis zsákjában a Kiscelli Szűzanya kegyszobrát, és nem telepedett volna le. És az azt követő bencés apátokat. Ki volt Géfin Gyula, akinek tere van Celldömölkön? ...
Múlt. Jelen. Jövő. Milyen a múlt emléke? Milyen a jelen? Milyen a jövő, milyen lesz? Mindenesetre hálát kell adnunk értük, és kérni őket, hogy az Isten közelében mi is valami nagyon szépet tegyünk Istenért, és mindnyájunk épüllésére és nem lejáratására. Akkor épül egy közösség, ha a szeretet él benne.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."