Valami nagyon szépet ISTENÉRT„Leselkedjünk az igazra, figyeljük meg ...”

Reggeli ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Márc
24
Leselkedjünk az igazra... figyeljük meg mi végre jut... igazak-e a beszédei... rágalmazzuk, gúnyoljuk, bántalmazzuk őt... Tegyük próbára türelmét... Bizony, bizony, ez így van. Lesik minden léptét, tetteit, mikor leplezhetik le, mikor nevethetik ki, mikor bukik el, és lehessen mondani Na hol van a te szentességed? Nemcsak a sátán áll lesben, hanem ők is, akik farizeus módjára ítélkeznek. Vakok, mert külsőleg ítélkeznek, és semmit sem látnak a bensőből Jól megfigyelhetjük ezt Jézus esetében is, ha komolyan olvassuk a szentírást. Mint akik minden lében kanál mindenbe beleszólnak, mindent jobban tudnak, és oktatják Jézust. Gyűlölik, mert van valami, amit nem értenek. Miért tud többet, mint ők? Hogyan tud gyógyítani? Kenyeret szaporítani, beteget gyógyítani, halottat támasztani? Eláll a szemük, felrobbannak a dühtől. És élnek a hatalmukkal! Majd mi megmutatjuk! Majd mi aztán elnémítjuk, majd olyanokat mondunk, amire nem tud válaszolni! És Jézus minden kérdésre nem a nekik kedves választ adja, hanem olyant, ami újabb mérget hoz, vagy elálmulnak rajta. Aki hatalmasodik, és nem hatalmas, az azt gondolja, hogy őt nem lehet felülbírálni, neki mindenben okosabb ötlete van. Jézus igazat mond és nincs benne hamisság, trükk, kétszínű gondolat. Akkor is igaz volt, amit mondott, és ma is. Örök érvényűek a szavai. És ezt egy primitív ember, egy állandóan okoskodó sohasem tudja felülírni. Erőlködik, de sohasem győz. Jézussal szemben sem, és egy bölcs emberrel szemben sem. Ismerik Jézust, de csak kívülről!
 
Ma is, ha megfigyeljük az embereket, nem az számít nekik, hogy milyen zarándoklaton, lelki eseményen vesz részt, hanem az, hogy miért olyan, amilyen? Valamit látnak, valamit sejtenek, de mivel nem tudják a titkát megfejteni, ezért könnyebb rágalmazni, kitalálni rá minden ocsmányságot, hogy rossz színben tüntessék fel. De nem ezt tették Jézussal??? Jót tett! De tetteit látva sohasem a hála, az öröm volt, hanem a gúny és a szavai kiforgatása. Ez már az az út, amit Jézusi útnak hívunk! MERT NEM KÜLÖNB A TANÍTVÁNY A MESTERÉNÉL! HA ENGEM ÜLDÖZNEK, TITEKET IS FOGNAK, ÉS HAZUDZVA MINDEN ROSSZAT FOGNAK RÁTOK, DE BÍZZATOK, MERT ÉN LEGYŐZTEM A VILÁGOT! BOLDOG AZ AZ EMBER, AKI EZT MEGÉRTI, JÉZUSI ÚTON HALAD!!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."