Valami nagyon szépet ISTENÉRTKönnyekkel, sebekkel borított kereszt

Reggeli ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
30
Könnyekkel, sebekkel borított kereszt
Történetem arról szól, hogy mindenki kapott életében egy keresztet. Van, aki egy életen át viszi, van, aki eldobja, leteszi.
Aki egy életen át viszi!!
Egy özvegyasszony halála után megérkezett az Úr elé. Külön ítéli meg az Úr, mint mindegyikünket, amikor meghalunk. Nem tudom, nincs írva sehol, hogy mi van azzal a kereszttel, amit viszünk, de én most gondolataimban kitérek rá. Az Úr elkéri ennek az asszonynak a rá támaszkodó keresztjét. Lelki szemeivel megvizsgálja. Látja az első hatalmas könnycseppet, és a sebet is.10 éves korában meghalt az édesanyja súlyos betegségben, 4 gyermeket hagyva maga után. Ennek az időszaknak betegsége megrendítette ezt a kislányt, hiszen hallotta, mikor édesapjának azt mondta az orvos, a jövő karácsonyt nem fogják együtt ünnepelni. Imádkozott, hitt, de a keresztet picikét se tette le.
A második könny a sok munka, amit édesapjával együtt végeztek kint a mezőn, vagy úgy, hogy az évek során Ő lett a ház asszonya, vezette ügyesen a háztartást. Vitte a kis szatyrot, a fején az ételt édesapjának és három fiútestvérének. Sokat sírt, és sok fájdalmat kapott emberektől, mert könnyű belerúgni egy özvegybe, árvába.
Majd egy jóravaló fiatalember mindezt látva, kiszemelte magának, és feleségül kérte. A lány úgy mondott igent, hogy nem hagyja magára idősödő édesapját, ott szeretne maradni mellette. A fiú teljesen egyetértve beleegyezett.
Az esküvő előtt tiszta életet élt, mivel szüleitől látta, ez milyen nagy kincs, gyermeket szerettek volna a házasságuk után. Eltelt egy év, két év, tíz év, és nem sikerült gyermeket fogannia. Az emberek a lehető legborzasztóbb elméleteket gyártottak róla. Magtalan. Nem lehet gyereke, miért nem hagyja ott a férje, miért nem próbálkozik idegen férfiakkal, ültessenek bele ilyen akármit stb. Elképedt ezeken ez a fiatalasszony, és azt mondta: Isten tudja, mit csinál, és mikor kapom, vagy nem kapom meg!
Hallott viszont valakiről, akihez millióan fohászkodnak, imádkoznak. Férjével elment az Örökimádó templomba rózsaeső imaestre. Kérését levél formájában megírta drága Kis Szent Terézkének. Leírva a körülményeit, hiányosságát, és azt is, hogy születendő gyermekét Isten dicsőségére neveli, és ha hivatást érez gyermeke, boldogan odaadja Isten szolgálatára. A levél egy év múlva visszajött. (Mert ez mindig így is történik.) Gyermek ügyben nem jött válasz. Rózsaeső imaestek jöttek, újra levél, újra és újra. Megint vitte a keresztet könnyesen ... Azután egyszer csak valami kimaradt, a másik hónapban is... Majd kapta az örömhírt: áldott állapotban van. Gyermeke egészséges, de nagyon vigyázzon rá. Megszületett ! Egy fiú és egy lány! Kis Szent Teréz csodája az volt, hogy megduplázta hűségét, hitét. Kicsit könnyebb lett a kereszt? Egy ideig igen. Férje súlyos betegséget kapott. Állandó orvosi felügyelet alatt állt. Gyermekei segítették, de az állandó készenlétben állás, sok-sok fájdalommal, könnyel megélt idő nagyon megviselte, de a keresztet most is vitte. Lánya időközben férjhez ment, de sajnos rosszul választott, két gyermekével elhagyta a férje egy másik nő miatt. Könnyek... Sebek... Vigasztalta a gyermekét, és vitte fájdalmasan a keresztet. Meghalt ennek az asszonynak a férje akkor, amikor a lányát elhagyták. Odahívta magához a leányát, mert hajléktalan lett volna.  Könnyebb lett a kereszt? Nem! Kirabolták őket, és az összes pénzüket elvitték. A Lánya ezután új életet kezdett. A fia viszont szerzetbe lépett. Édesanyja ugyan maga maradt teljesen, de nagyon sokszor meglátogatta a fia. Sokat beszélgettek, átélve minden nehéz körülményt.
Még mindig volt ereje ennek a drága asszonynak, és a kertjében szorgalmasan dolgozgatott, hogy ha fia hazajön, tudjon neki egy kis finom hazait adni. Voltak csirkéi, kacsái is.
Sajnos ez a fáradt, sokat szenvedett szív felmondta a szolgálatot. Bár sohasem járt orvoshoz, nem szedett gyógyszert. Elérkezett az idő és Isten magához szólította.
Amikor az Úristen ezt az életet a kereszt nyomán is végignézte, kezével megérintette, és az aranylóvá, csillogóvá változott. Hűséged könnyed jutalma, most e kereszt az én szobám falát díszíti, közel az én keresztemhez - mondta az Úr.
Most pedig menj be az örök boldogságba, vár édesanyád, édesapád, a Szűzanya, Kis Szent Teréz, és mindazok, akik már nagyon vártak...
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."