Valami nagyon szépet ISTENÉRTHidakká válni, tanúságot tenni!!

Reggeli ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
29
Hidakká válni, tanúságot tenni!!
A Mária rádiót hallgattam, ahogy mondani szoktuk: az országosat, a Budapestit.
Máriaremetei kegytemplom kertjében most éppen a Karizmák Ünnepét tartják. Nagyon jó volt a fiatalok tanúságtételét hallgatni. Többek között egy roma fiú beszélt a hitéről. Egyedül járt mindig misére, mint roma, kitartóan... (érdekes, gondoltam, én is, mint gyerek, vagy mint mindig most is, egyedül járok...) Hogy mit jelent neki a hit, miért hisz, miért tartja fontosnak. Majd ezek a fiatalok elmondták, mit jelentett nekik a szentatya mostani látogatása, miben éreztek megerősítést, hogyan tudnak híddá válni, és tanúságot tenni a hitükről. Nagyon örültem ennek a beszélgetésnek. Itt mondta be Fülöp Ákos atya, hogy 15 órakor szentmise lesz ott a Máriaremetei templom kertjében. Aki Budapesten van, és el tud menni, menjen el! /Én még ha tudnék, sem érnék oda egy óra alatt./
Meggyőződésem, hogy a fiatalok nem buták, és nem is érdektelenek, csak a hangot kell velük megtalálni. És őszintének lenni hozzájuk. Hit dolgában is.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."