Valami nagyon szépet ISTENÉRT „Ha elmúlt is már a karácsony,te akkor is maradj velünk.”

Reggeli ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
10
Ha elmúlt is már a karácsony, te akkor is maradj velünk.
Olyan gyorsan elmúlt a karácsony, pedig mennyire vártuk.
Most mégis kicsit visszapergetném. Az apropója, a hozzám érkezett ökumenikus imahétre összeállított imafüzetben lévő írás, ahol kinyitottam és elmélkedem felette.
4.nap Te pedig Betlehem..(..) semmiképpen sem vagy a legkisebb - a Szentírásban Máté apostol 2,6-ban így olvashatjuk a próféta jövendölését: Te Betlehem, Júda földje, éppen nem vagy a legkisebb Júda városai között, mert belőled származik majd a vezér, aki népemet, Izraelt kormányozza.
Mitől válik egy ilyen kicsi Betlehem naggyá? Mitől lett híressé Fatima? Ars? Lourdes? Medjugorje? Egyáltalán nem attól, hogy nem kapott szállást a Szent Család. Nem attól, hogy egy helységben, egy faluban szentek laknak- e? Hanem azoktól a kicsi, jelentéktelen, csendben, olykor megvetettségben, gúnyban alázatos embetek szívében, akik ugyan méltatlannak érzik magukat egy feladatra, és a kiválasztásra, de rá tudnak hagyatkozni az isteni gondviselés-re. Igen! Mert tekintetre méltatta alázatos szolgáló leányát. Igent mondtak ezek az egyszerű emberek. Naggyá lett Betlehem? Mennyien zarándokolnak oda? Csak hogy lássák, ott legyenek, ahol Jézus megszületett. Medjugorje! Milyen kis falu volt? Most meg? Milliók megtérésének igen fontos helye. Ereje!
Mitől ennyire fontosak ezek a helyek? Elsősorban a befogadó szívek által. Mária igenje által, Assisi Szent Ferenc e világi élet megtagadása által. Attól nagy Betlehem, hogy a Mennyei Atya talált egy törékeny Názáreti lányt, aki Isten tervére igent mondott. Akkor működik jól egy plébánia, egy közösség, hogy mennyien értik azt, amit a felsorolt emberek komolyan vettek. Engedték, hogy a jó Isten általuk, bennük ki tudja bontakoztatni az Ő nagy tervét. Attól lesz naggyá!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."