Valami nagyon szépet ISTENÉRTA mai Szentleckében olvassuk

Reggeli ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
05
A mai Szentleckében olvassuk
Amikor Szent Istvánt megkövezték, üldözés tört ki Jeruzsálemben az Egyház ellen. ...Szétszéledtek az apostolok. A hívek is. De ahol megfordultak, hirdették az evangéliumot... Figyeltek Fülöp szavaira, egy szívvel-lélekkel, olvashatjuk. Látták a csodajeleket, és erősödtek a hitben.
Ma nincs egyházüldözés. Nincs megtorlás. De olyan valami van, ami mégis él. Bensőnkben billent meg valami nagyon-nagyon. Mi volt az akkori keresztények hitében az erő? Látják Istvánt megkövezve, Pétert börtönben, és mégis egy volt a szívük-lelkük, hallgattak az apostolokra. És ma? Milyen hittel járunk mi templomba napról-napra? Egy a szívünk, lelkünk azokkal, akikkel együtt imádkozunk? Mennyiben változik meg példánkat látva egy betévedt ember lelkülete? Miben segítjük őt? Ha ez nem sikerült eddig, akkor kérjük a Jóistent, a bölcsesség Szentlelkét, hogy hitünk megújuló ereje, naponkénti megtérése ezt az erőt sugározza. Elmegyünk a templomba, de nem kérjük Jézust, formáljon minket. Ugyanúgy térünk haza, ahogy elindultunk. Nem engedjük Jézusnak, hogy vésőt használjon. És enélkül nem vonzó a hitünk, nincs benne tűz.
Édes Jézusom! Add meg nekünk, hogy megtanuljuk az egy szív, egy lélek örömét!
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."