Urunk színeváltozása

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
06
Urunk színeváltozása

Az ünnep jelentése

+ A mai ünnep arra a különleges pillanatra emlékeztet, amikor Jézus Péter, Jakab és János kíséretében kinyilatkoztatta dicsőségét, és az Atya hangja kijelentette: „Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik, őt hallgassátok!” (Mt 17: 5)

+ A Színeváltozás tiszteletére először Szíriában tartottak ünnepet a negyedik században. A Nyugati Egyházban először Franciaországban ünnepelték a tizedik században, és 1457-ben végül hozzáadták a római naptárhoz, hogy megemlékezzenek Kapisztrán Szent János és a keresztény erők előző évi győzelméről a törökök elleni nándorfehérvári csatában.

+ Ennek az ünnepnek az olvasmányai és imái azt tanítják nekünk, hogy Jézus miként teljesítette be a próféták látomásait, és hogy felhívjanak minket arra, hogy osztozzunk Jézus dicsőségében Mennyei Atyánk örökbefogadott gyermekeiként.

Imádkozásra és elmélkedésre

„Fussunk bizalommal és örömmel a felhőkbe, mint Mózes és Illés, vagy mint Jakab és János. Legyünk elragadtatva Péterhez hasonlóan, hogy szemlélhessük az isteni látomást, és hogy átváltozzunk e dicsőséges átváltozás által.” - Sinai Anasztáziosz

Imádság

Istenünk, te egyszülött Fiad dicsőséges színeváltozásakor Mózes és Illés tanúságtételével erősítetted meg hitünk szent titkait, és csodálatos reménységet nyújtottál, hogy gyermekeiddé fogadsz minket. Add meg nekünk, hogy szeretett Fiad szavára hallgatva, társörökösei lehessünk Krisztusnak. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."