Szeretetláng Lelki Napló - III. füzet 1964. március 6. – péntekIII/158

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
02

Az Úr Jézus ismét beszélgetni kezdett. Ma már harmadszor teszi ezt. Beszélgetés közben éppen az említett papi személy szobáját tettem rendbe. Ez a munka módfelett nehezemre esik, nemcsak azért, mert az Úr Jézus megmutatta azt, hogy Ő milyen vonzalmat érez iránta, hanem most még azt is (megengedte), hogy lássam lelkének rendellenességeit, amelyek miatt Ő nem tud szívéhez férkőzni. „Kis leánytestvérkém, feltárom előtted istenemberi lelkem bánatát, hogy lásd, ilyenek azok a lelkek, akik megrakják lelküket a világ cifraságaival, és Nekem csak annyi helyet engednek, hogy meghúzhatom magam egy kis szűk helyen. Nem tudom kiterjeszteni szívében isteni szeretetemet. A szürke megszokás hatalmába kerítette őt. És tudod, milyen sok ilyen lélek van? De elég, ha ezt látod. Fogalmat alkothatsz magadnak ebből az egy példából is, mely értelmet ad szenvedéseidnek. Kis leánytestvérkém, kis napraforgóm, az isteni Nap felé fordított magvaid immár duzzadnak. Én mind közelebb viszem hozzád azt az időt, hogy állandó önátadásod által kisajtoljam olajos magvaid tartalmát, mely a lelkekre hullva kigyújtja kegyelmeim fényét.”
Még ugyanaznap, amint este lepihentem, az Úr Jézus szeretetének szavait tovább folytatta még fektemben is. De ezt már inkább szeretetének átáradása által tette. Én szerettem volna térdre borulni, s úgy fogadni felém küldött áradozásait. Körülményeim miatt ezt nem tehettem meg. Ő szinte engedelmet kért, hogy nem zavar-e, és ezt mondta: „Ma sok elfoglaltságod miatt többször is meg kellett szakítani beszélgetésem. Nem akarlak most sem zavarni, csak még annyit, hogy nagyon, nagyon szeretlek! Térj most már pihenőre az Én istenemberi Szívem vallomásával, melyre kitartó áldozataid meghozása késztetett. Pihenj az Én békémmel!” És éjjel ébrenlétem alatt is azonnal szólt: „Erzsébet! Köszönöm Hozzám küldött szeretetedet, melyről érzem, hogy még éjjel sem tart szünetet.”
Másnap reggel szombat volt, és az Úr Jézus a beszélgetést újra folytatta: „Nem tudjuk soha kitársalogni magunkat. Ugye, kisleányom, ez a te véleményed is? De ez nem baj, most csak merülj el csendes imádásomban munkád közepette is, és folytasd szavaidat ott, ahol Én megszakítottam, hogy »áldott legyen az Isten, mint igaz Isten és igaz Ember.«”
Ez az előző napokban történt, csak most írom le. Figyelmeztetett az Úr Jézus:
„Leányom! Igen, erre van a legnagyobb szükséged: az erősség Lelkére.Vigyázz! Meg ne fogyatkozzon lelked ereje! A gonosz úgy áll lesben, hogy szemét egy pillanatra sem veszi le rólad. Azért támaszt benned gyakran alaptalan zavart, mert ő még mindig remél.A te lelked reménye a Szeretet Lelkéből táplálkozzon, kinek ereje megfélemlíti a sátánt és megtöri hatalmát. Ez az Én kérésem és sugallatom, amely, ha felfogod és magadévá teszed, lelkedben elnémítja a gonosz zavaró lármáját, mely lelked csendességébe üvölt bele.”

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."