Szent Őrzőangyalok Mert elküldi angyalait hozzád, hogyvédelmezzenek minden utadon... (Zsoltárok 91:11)

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
02
Szent Őrzőangyalok Mert elküldi angyalait hozzád, hogy védelmezzenek minden utadon... (Zsoltárok 91:11)

Az ünnep jelentése

+ Figyelembe véve, hogy az isteni gondviselés az angyalok gondjaira bízott bennünket, az Egyház a késő középkor óta az Őrangyalok iránti elkötelezettségre biztat.
(vö. 2Mózes 23:20–23; Máté 18:5)

+ Az őrangyalok ünnepét először 1411-ben, Spanyolországban, Valenciában tartották meg. 1608-ban terjesztették ki az Egyetemes Egyházra, három nappal Szent Mihály arkangyal ünnepe után.

Lelki bónusz

Sok szent állítólag közvetlen kapcsolatban volt Őrangyalával, köztük római Szent Franciska, Szent Gemma Galgani és Pietrelcinai Szent Pió. Ferenc pápa arra buzdította a híveket, hogy imádsággal és hálával fejezzék ki Őrangyaluk iránti odaadásukat.

Elmélkedésre és imádságra

„Isten angyala, kedves Őrzőm, akire az Ő szeretete engem rábízott, álljon mindig mellettem, hogy világítson és őrködjön, bátorítson és vezessen. Ámen”

„Őket, akik minden utunkon őriznek minket, nem lehet legyőzni vagy megtéveszteni, még kevésbé tévútra vezetni. Ők hűségesek, megfontoltak, erősek. Miért félnénk akkor? Csak követnünk kell őket, a közelükben maradnunk, és Isten mennyei oltalma alatt élhetünk.” - Clairvaux-i Szent Bernát

Imádság

Istenünk, te határtalan gondviselő szeretettel szent angyalokat rendeltél, hogy őrizzenek minket. Add meg könyörgő híveidnek, hogy az ő pártfogásukat mindenkor érezzük, és társaságuknak örökké örvendezzünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."