Szent Januarius Püspök és vértanú (megh. 305 körül)Vére folyékonnyá válásának csodájáért ünnepeljük

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
19
Szent Januarius Püspök és vértanú (megh. 305 körül) Vére folyékonnyá válásának csodájáért ünnepeljük

Élete

+ Keveset tudunk ennek a korai nápolyi püspöknek az életéről. A feljegyzések szerint a negyedik század elején halt meg.

+ A hagyomány szerint Szent Januarius (San Gennaro) nemesi családban született, és az itáliai Benevento keresztény közösségének papja lett. Később Nápoly püspökévé választották.

+ Diocleciánusz császár keresztényüldözése idején Januarius segített elrejteni keresztény társait, megvédve őket az üldöztetéstől. Mint egyházi vezetőt letartóztatták és halálra ítélték. A 305-ös év körül halt mártírhalált.

+ Januarius leginkább a nápolyi székesegyházban őrzött ampullában lévő vére csodálatos folyékonnyá válásáról ismert. A 17. század óta feljegyezték, hogy Szent Januarius vére az egyházi év bizonyos ünnepein és a Szentatya látogatásai alkalmával folyik. Bár a tudósok magyarázatot kerestek a csodára, Szent Januarius vérének cseppfolyóssá válása továbbra is megmagyarázhatatlan. Ezt a szent püspököt és vértanút a vér betegségeinek védőszentjeként tisztelik.

Imádságra és elmélkedésre

Boldog az az ember, aki a kísértésben helytáll, mert miután kiállja a próbát, megkapja az élet koszorúját, amelyet az Úr azoknak ígért, akik őt szeretik. Jakab 1:12

Lelki bónusz

Ezen a napon emlékezünk meg a Boldogságos Szűzanya két pásztorgyermek által látott jelenésére is, ami 1851-ben, a franciaországi La Salette közelében történt. A jelenésben a Szent Szűz arra kérte a keresztényeket, hogy a megtérésre, az imádságra és az isteni igazságosság megbékítéséért való engesztelésre fordítsák a figyelmüket. A jelenés üzenete „a remény üzenete, mert a mi reményünk az emberiség Anyjának a közbenjárásából táplálkozik”. A Szűzanya La Salette-i jelenéseit Boldog IX. Pius pápa hagyta jóvá 1851-ben. 1852 óta a La Salette-i Szűzanya Misszionáriusainak papjai és testvérei terjesztik a kiengesztelődésnek és megbocsátásnak ezt a Boldogságos Szűzanya által e csodálatos találkozás során hirdetett üzenetét.

Imádság

Istenünk, ki megengedted, hogy Szent Januarius vértanúd
emlékezetét megüljük, add meg, kérünk, hogy
az örök boldogságban társaságának örvendhessünk!
 
A mi Urunk Jézus Krisztus, a te fiad által, aki veled él és uralkodik
a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."