Szent II. János Pál Minden napra egy imaEgyengessétek az Úr ösvényét

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Dec
05

Egyengessétek az Úr ösvényét

„Készítsetek utat az Úrnak.”
Kérlek titeket, fogadjátok el ezt a felszólítást hitetek teljes egyszerűségével.
Az ember utat készít az Úrnak és egyengeti ösvényét — amikor megvizsgálja saját lelkiismeretét, amikor ku­tatja műveit, szavait, gondolatait; amikor a jót és a rosszat nevén nevezi; amikor nem habozik megvallani bűneit a bűnbánat szentségében, megbánást mutatva és eltökélve, hogy többé nem vétkezik.
Ezt értjük tehát „ösvényének egyengetésén”. Azt is jelenti, megkapjuk a megváltás jó hírét. Mindannyian „meglátjuk Isten megváltását” szívünkben és lelkiis­meretünkben, ha részt veszünk a bűnök megbocsátásá­nak misztériumában, miként az Úr valóságos Eljövete­lén.
így tesz az ember hitvallást arról, hogy Krisztus „Is­ten báránya”. Ő az, aki elveszi a világ bűneit.
 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."