Szent II. János Pál Minden napra egy imaAz igazság a béke ereje

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
25

Az első etikai alapelv, amelynek uralkodnia kell a népek és nemzetek közti kapcsolaton, az igazság. Bí­zom benne, hogy a kormányok és a nemzetek megint azonosulni fognak ezzel a magasrendű, lelkesítő céllal, ahogy azt már a múltban is nemegyszer tették: hogy igazságot csepegtessünk minden kapcsolatba, legyen az politikai vagy gazdasági, kétoldalú vagy multinacioná­lis. Igazzá tenni minden kapcsolatot annyit jelent, mint a békéért munkálkodni, mert ez teszi majd lehetővé, hogy a világ problémáira olyan megoldásokat találjunk, amelyek összhangban vannak az értelemmel és az igaz­ságossággal — egy szóban kifejezve, az ember igazsá­gával.
És elérkeztünk a második ponthoz. Ha azt akarjuk, hogy a béke igazi és tartós legyen, emberinek is kell lennie. A béke iránti vágy egyetemes, ott lakozik min­den ember szívében, de soha nem érhetjük el, ha nem az embert helyezzük minden erőfeszítés középpontjába, amely egységet és testvériséget akar létrehozni a nem­zetek között.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."