Szent II. János Pál Minden napra egy imaA pap Isten ajándéka Egyházának

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
19

A pap Isten ajándéka Egyházának

Üdvözlöm a papokat, mind a világi, mind a szerzetes papságot, akik osztoznak a Főpap, Krisztus egyetlen papságában, „mert minden főpapot az embe­rek közül választanak, és arra rendelik, hogy az Isten tiszteletében képviselje az embereket, ajándékokat és áldozatot mutasson be a bűnökért” (Zsid. 5:1). Jelenlé­tetek nagy öröm és testvéri támogatás számomra.
Felismerem bennetek a jó pásztort, a hűséges szolgát, a magvetőt, aki elmegy, hogy jó magot vessen, a szőlő-munkást, a halászt, aki kiveti hálóját. Ti vagytok Krisz­tus közeli barátai: „Barátaim vagytok...” (Jn. 15:15).
Papokként fel kell ismernünkk a kegyelem misztériu­mát életünkben. Mert ez ajándék. A bizalom gesztusa Krisztus részéről, amikor meghív minket, hogy legyünk „Isten titkainak gondnokai” (1 Kor. 4:1). Szentségi együttlét ez Krisztussal, a Főpappal. A papság nem a miénk, hogy azt tegyük vele, amihez kedvünk van. Nem találhatjuk fel újra jelentését személyes nézeteink szerint. A mi dolgunk az, hogy hűségesek legyünk Hozzá, aki meghívott bennünket.
A papság ajándék számunkra. De bennünk és álta­lunk a papság ajándék az Egyháznak is. Soha ne vá­lasszuk el papi életünket és szolgálatunkat a teljes szív­vel átélt egységtől az egész Egyházzal. Testvéreim a papi szolgálatban, mit vár tőletek az Egyház? Az Egy­ház azt várja, hogy ti és a ti testvéreitek és nővéreitek, a szerzetesek legyetek mindig az elsők, akik szeretitek, meghalljátok szavát és kövessétek sugallatát, hogy ko­runk embereit hatékonyan szolgálhassátok.
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."