Szent II. János Pál Minden napra egy imaA nagy isteni próbatétel

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
14

Szeretném veletek legalább röviden megosztani, mely dolgokon elmélkedtem azokban a hónapokban, mikor nagy, isteni próbatételen mentem keresztül. Isteni próbatételről beszélek, mert noha május 13-nak (a megkísérelt merénylet időpontja) megvoltak a maga emberi vonatkozásai is, ez még mélyebb lényeget fedhet el: az Isten által megengedett próbatételt.
Isten megengedte nekem, hogy megtapasztaljam a szenvedést az elmúlt hónapokban, megengedte nekem, hogy megtapasztaljam, milyen is az, ha valaki életveszélyben van. Ugyanakkor azt is megengedte nekem, hogy teljesen és világosan megértsem, ez különleges kegyelmet jelent nekem mint embernek és ugyanakkor — tekintve a szolgálatot, amelyet pápaként, tehát Szent Péter utódaként teljesítek — az Egyháznak is.
így hát, drága testvéreim, tudatában vagyok annak, hogy nagy kegyelemben részesültem, és ha felidézem a május 13-i eseményeket és a rá következő időszakot, legelőször is erről kellett szólnom.
Krisztus, a Világ Világossága, a Jópásztor és mindenekelőtt a Pásztorok Fejedelme abban a kegyelemben részesített engem, hogy tanúságot tehetek igazságáról és szeretetéről szenvedésem és az életemet és egészségemet fenyegető veszély által. Úgy érzem, ez és pontosan ez volt az a különleges kegyelem, amelyet rám ruházott.
Éppen ezért a Szentlélek felé irányuló nagy hálával gondolok arra a gyengeségre, melyet az Ő akaratából megtapasztalhattam május 13. után, melynek során alázatos hittel bíztam abban, hogy segíthetek megerősíteni az Egyházat, ahogy saját érdemtelen személyemet is. Ez az isteni próbatétel igazi tartalma, melyet nem könnyű felfedni az ember előtt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."