Szent II. János Pál Minden napra egy imaA Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
01

A Gyermek Jézusról  nevezett Szent Teréz

Lelkünk arra késztet minket, hogy felkiáltsunk: „Abba! Atyám!” Talán nehéz is lenne olyan szavakat találnunk, melyek ennél mélyrehatóbbak és ugyanakkor szívbemarkolóbbak lennének, s melyekkel jobban érzékeltethetnénk Thérése Martin személyes vonzerejét szívének különleges ajándékát, mely az ő szívén át az Egyház ajándékává is lett. Olyan ajándék volt ez, mely a maga egyszerűségében is csodálatos volt, egyetemes és ugyanakkor teljességgel egyedi ajándék.

Meggyőződéssel mondhatjuk Lisieux-i Szent Teréz-ről, hogy a Szentlélek megengedte az ő szívének, hogy fölfedje a végső misztériumot, az Evangélium valóságát, s korunk emberének közvetlenül megmutassa azt. Az egyszerőség, a kis dolgok megtétele a „szent gyermekség” megvalósításának módja. Van ebben a módban valami megismételhetetlen — Lisieux-i Szent Teréz géniusza.

Ezt a legalapvetőbb és legegyetemesebb igazságot fedezte fel ő újra bizonyos értelemben saját szívének belső tapasztalatain át, s azon az életmódon keresztül, melyet mindössze huszonnégy évesen választott. Egy olyan gyermek emlékét hagyta maga mögött, aki szinte a hősiességig bizakodott, s következésképp szabad volt akár a hősiességig is.

Teréz a kolostorban különösképp egynek érezte magát az Egyháznak a világon mindenütt jelen lévő misszióival és misszionáriusaival. Úgy érezte, ő maga is „misszionárius”. Most már az egyházi missziók védőszentje. Abba! Atyám! Hála neki, az egész Egyház újra megtalálta ennek a felkiáltásnak minden egyszerűségét és frissességét — a kiáltásnak, melynek eredete és forrása magának Krisztusnak a szíve.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."