Szent Cecília Szűz és vértanú (Második század)Az egyházi zene védőszentje

Napi Ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
22
Szent Cecília Szűz és vértanú (Második század) Az egyházi zene védőszentje

Élete

+ Cecília Rómában született, és a szüzességi fogadalma ellenére, amelyet fiatal nőként tett, szülei házasságot köttettek vele egy Valerianus nevű pogány nemessel.

+ Valerianus felesége példájától ihletve keresztény lett, és úgy döntött, hogy tiszteletben tartja Cecilia szüzességi fogadalmát.

+ Valerianus és testvére, Tiburtius valamikor 161–162. év között vértanúvá váltak hitükért. Cecilia maga csak néhány nappal később szenvedett mártíromságot.

+ Szent Cecíliát San Callisto katakombájában temették el, de ereklyéit később a trastaverei Santa Cecilia templomba vitték át.

+ A zenészek és énekesek védőszentjeként tisztelt Szent Cecília máig az Egyház egyik legnépszerűbb szentje, és neve szerepel a Római Kánonban (az első eucharisztikus imában).

Imádságra és elmélkedésre

Dicsérjétek az Urat lírával, dícsérjétek őt tíz húrú hárfával! Énekeljetek neki új éneket. Szabadulj meg attól, ami régi és kopott, mert új éneket ismersz. Új ember, új szövetség; új dal.” – Szent Ágoston

Ima

Urunk, Istenünk, légy irgalmas hozzád könyörgő népedhez, 
és Szent Cecília szűz és vértanú közbenjárására 
hallgasd meg jóságosan imádságunkat. 
A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik
a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."