Szent Ágoston vallomások A tápláló gyümölcsök értelmezése.

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
25

Említettem már, hogy a föld gyümölcsei átvitt értelemben az irgalmasság cselekedeteit ábrázolják, mert azok is termőföldből erednek s az élet nyomorúságait enyhítik. Ilyen termő- föld volt például Onesiforus. Egész házanépét betöltötted irgalmasságoddal, mert gyakran feltáplálta Pált (2Tim 1,16) és nem szégyenkezett lánca miatt. Hasonlómódon cselekedtek vele s ugyanilyen gyümölccsel ékeskedtek a macedóniai testvérek is, mert „amiben szűkölködött, ők kipótolták” (2Kor 11,9). S milyen keserűen szól egynémely fákról, mert megtagadták tőle gyümölcsük adóját! Azt mondja; „Első védelmemnél senki sem volt velem, hanem mindnyájan elhagytak. Ne tulajdoníttassék ez nekik!” (2Tim 4,16).

Mindez ugyanis jár a hitbéli tudomány oktatómestereinek s az isteni titkok magyarázóinak. Jár nekik, mert ők is emberek! Jár nekik, mert ők megvilágosított lelkek, példaadóink a meg- tartóztatásban. Jár nekik, mert ők az ég madarai, az ő szárnyalásuk nyomán kél temérdek áldás a földön, íme ugyanis „az egész földre elhatott az ő szózatuk” (Zsolt 18,5).

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."