Regnum Christi Rókák báránybőrbenÉvközi harmincadik hét – csütörtök

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
29

Evangélium: 
Lk 13,31-35
Még abban az órában odajött hozzá néhány farizeus, és azt mondta neki: „Menj el, távozz innen, mert Heródes meg akar ölni.”Ő azt mondta nekik: „Menjetek, mondjátok meg annak a rókának: Íme, ördögöket űzök és gyógyítok, ma és holnap, és harmadnap befejezem. De ma, holnap és a következő napon úton kell lennem; mert nem lehet, hogy próféta Jeruzsálemen kívül vesszen el. Jeruzsálem, Jeruzsálem! Te megölöd a prófétákat, és megkövezed azokat, akiket hozzád küldtek! Hányszor akartam egybegyűjteni fiaidat, mint a tyúk a csibéit a szárnyai alá, de te nem akartad. Íme, elhagyatott lesz a házatok. Mondom nektek, nem láttok engem, amíg el nem jön az idő, s mikor majd ezt mondjátok: „Áldott, aki az Úr nevében jön”.

Bevezető ima: Uram, hiszek benned. Kérlek, növeld hitemet, hogy ne csak magamban kezdjek hinni, ahogyan azt Heródes tette. Szabadíts meg a vágytól, hogy másoknál különbnek akarjak tűnni, és hogy csodáljon a világ! Mindenben téged kereslek, mert csak Te lehetsz reményem és szeretetem alapja. Te soha sem változol és mindig ott vagy nekem. Uram Jézus, bízom benned.

Kérés: Szelíd és alázatos szívű Jézus, formáld szívemet a tied szerint!

Elmélkedés: 
1. Közeleg az ideje. Az utolsó alkalommal, amikor valaki Jézus életére tört, Mária és József Egyiptomba menekült a kisdeddel. Most megint veszélyben az élete, de nem fut el. Miért nem mutat félelmet Krisztus attól a szörnyű haláltól, ami vár rá? Mert jobban szeret minket, szeretete erősebb a halálnál. Sokkal jobban, mint kívánhatnánk, amiről álmodni is mernénk. Néha az álmaink butaságnak tűnnek, szinte abszurdnak, mégis Jézus valós szeretete sokkal több az álmoknál.

2. Őszinteség kérdése. Érdemes megjegyeznünk, hogy a farizeusok figyelmeztetik Jézust Heródes miatt. Az evangéliumokból nem úgy tudjuk, hogy nagyon jó barátságban lettek volna Jézussal. Ki az igazi róka? Heródes, vagy a farizeusok, akik el akarják Jézust ijeszteni a városból. Mégis Krisztus szeretettel beszél velük, beteljesítve küldetését, függetlenül a felmerülő nehézségektől. Ha őszinték vagyunk magunkkal, látjuk, hogy álokoskodással takarjuk hűtlenségünket. Legyünk őszinték Krisztussal, tudván, hogy Ő mindig a legjobbat akarja nekünk!

3. Jeruzsálem, Jeruzsálem. Jézus az élet teljességét, kegyelmi életet kíván azoknak, akik halálát tervezik. A farizeusokat nagyon lekötötte az aggodalom, hogy Krisztus a hatalmukra tör, olyannyira hogy egyáltalán nem értették meg miért jött a Földre. Jézus a megváltást hozta el. Megpróbáltak jól festeni mások előtt, pedig nem voltak egyebek, mint rókák báránybőrben. Ha őszinték vagyunk Krisztussal, megadja a kegyelmet, hogy meg is éljük azt, amit hirdetünk.

Beszélgetés Krisztussal: Uram Jézus, bízom benned. Az utamon lévő akadályok ellenére is tudom, hogy az örök életre vezetsz engem. Te vagy az egyetlen, aki teljesen eltöltheti szívemet. Add, hogy értékesen válaszolhassak szeretetedre!

Elhatározás: Két lehetőséget is keresek, amikor úgy szolgálok másokat, ahogyan egyébként nem tenném, hogy a tiszta szándék és őszinte szív hozzáállását gyakoroljam.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."