Regnum Christi Krisztusra megkeresztelkedniSzent II. János Pál pápa

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
22

Evangélium: 
Lk 12,49-53
Azért jöttem, hogy tüzet bocsássak a földre; s mennyire szeretném, ha már fellobbanna! Keresztséggel kell megkeresztelkednem, és mennyire vágyom utána, amíg be nem teljesedik! Azt gondoljátok talán: azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek: nem, hanem széthúzást. Mert mostantól fogva ha öten lesznek egy házban, meghasonlanak, hárman kettő ellen, és ketten három ellen. Meghasonlik az apa a fiával és a fiú az apjával; az anya a lányával és a lány az anyjával; az anyós a menyével és a meny az anyósával''.

Bevezető ima: Uram, köszönöm neked szereteted tüzét és a buzgalmat szolgálatod iránt, ami a szívembe ültettél. Szítsd fel ezt a lángot, hogy egyedül téged szolgáljalak és terjesszem tüzed.

Kérés: Uram, adj bátorságot és hitet, hogy terjeszthessem Igéidet!

1. Lángba borítani a földet. Krisztus így szólt tanítványaihoz: „Azért jöttem, hogy tüzet bocsássak a földre”. Krisztus tüze meleget és fényt is sugároz. Imádkozzunk ma és kérjük Krisztust, hogy öljön ki a szívünkből minden vágyat, amit nem iránta táplálunk, hogy szent tüze kiégethessen belőlünk mindent, ami távol tart tőle. Imádkozzunk, hogy szent tüze megvilágítsa utunk, és vezesse lépéseink. Terjesszük ezt a tüzet, hogy a világ Krisztus tüzében lángolhasson!

2. Krisztus keresztsége. „Keresztséggel kell megkeresztelkednem.” Krisztus arra hív minket, hogy legyünk a szeretet tervének részei. Jézus azt mutatja meg nekünk, hogy a szeretetnek az a fajtája amit elhozott a világba, nem csak egy az érzések közül, nem csak szép szavakból áll. Sokkal inkább megköveteli tőlünk, hogy kiüresítsük önmagunkat, hogy meghaljunk önmagunknak, és megkeresztelkedjünk. A keresztség, amiről Krisztus beszél, saját megváltó szenvedése a kereszten. Ezért jött közénk és lett emberré. Ez egy nagyon intenzív szeretet, amely feláldozza önmagát másokért. Szeretetünk csak Krisztus szeretetének tüzével éghet, mikor mindennapi életünkben mi is feláldozzuk magunkat másokért.

3. Meghasadt életek. Nehéz elfogadni, hogy megosztottság lesz az életünkben. Krisztus ezzel azt akarja mondani, hogy lesznek, akik hisznek majd, követik Krisztus szeretetét, és tűzbe borítják a világot. Lesznek olyanok is, akik nem hisznek majd, vagy langyosak maradnak. Emlékezzünk, amikor Jézus a jelenések könyvében így szól a laodiceaiakhoz: „így mivel langyos vagy, és sem forró, sem pedig hideg: kiköplek a számból.” Az igazság megélése során a langyosságtól jobban kell óvakodnunk, mint a lehetséges megosztottságtól. Bár van megosztottság, az igazság mindig reményt és örömöt hoz, valamint felszabadít minket. Terjesztenünk kell ezt az igazságot!

Beszélgetés Krisztussal: Tudom, arra, hívtál, hogy a szereteted tüzével lángoljak és terjesszem azt a világban. Segíts elfogadnom ezt a hívást! Azt akarom, hogy mindenki tudja, amit én tudok rólad Uram: Hogy tudják az igazságot és megszabaduljanak kereszted ereje által.

Elhatározás: A tüzed leszek Uram, amit a Szentlélek szele terít szét. Elmondom az igazságot ott, ahol szükség van rá, és felfedem a szereteted azok előtt, akik nem ismernek Téged. Ma beszélgetek valakivel a hitemről.

Elhatározás: Azzal a személlyel fogok jót cselekedni, akivel a legtöbb problémám van.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."