Regnum Christi Elmélkedés Jézus úr mindenek felettÉvközi tizenharmadik hét – kedd

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
28

Jézus úr mindenek felett
Szent Iréneusz püspök és vértanú, egyháztanító

Evangélium:
Mt 8,23-27
Jézus egy alkalommal bárkába szállt, s tanítványai követték. Egyszerre csak nagy vihar támadt a tavon, úgyhogy a hullámok elborították a bárkát. Ő azonban aludt. Odamentek hozzá, fölkeltették és kérték: „Uram, ments meg minket, elveszünk!” Jézus ezt mondta nekik: „Mit féltek, kishitűek?” Aztán fölkelt, parancsolt a szélvésznek és a víznek, s nagy nyugalom támadt. Az emberek csodálkozva kérdezgették: „Ki lehet ez, hogy még a szélvész és a víz is engedelmeskedik neki?”

Bevezető ima: Uram, Jézusom! Köszönöm neked ezt a mai evangéliumi történetet, amelyben hitre és bizalomra tanítasz. Kérlek, miközben tanításodon elmélkedem, növeld bennem a hit és az Isten mindenhatóságába vetett bizalom kegyelmi ajándékait!

Kérés: Uram, ajándékozz nekem élő és erős hitet!

Elmélkedés:
1. „Uram, ments meg minket!” Gyakran, Uram, amikor elhagy az erőm és nehézségekkel küzdök, nem tudom, hogyan oldjam meg a problémáimat. Olyan közel vagy hozzám a csónakomban, és én mégis nyugtalankodok. Nem tudom, hogy minden jól fog-e végződni. Habozok, hogy hittel rád hagyatkozzam, mert nem tudom előre, mi fog történni. Nehezen tudok bízni abban, hogy Te átviszel minden viharon, amikor éppen fenyegető nehézségekkel találom magam szembe. Ilyenkor ahelyett, hogy Hozzád fordulnék az imában, elkezdek aggódni. Pánikba esem, ahelyett, hogy hinnék abban, hogy Neked minden fölött hatalmad van és segíteni fogsz nekem.

2. Bízz Istenben és ő cselekedni fog! Uram, Te tudod, hogy mire van szükségem, már azelőtt, mielőtt kérésemmel hozzád fordulnék. Végtelen szeretetedben minden helyzetben segíteni akarsz nekem. De ehhez feltétlen bíznom kell benned. A remény az isteni áldás és Isten üdvözítő látásának bizakodó várása. Uram, Te azt akarod, hogy reményben éljek. A szükség pillanataiban nem tudom, mi fog történni, és hová sodornak a körülmények. Gyakran nem bízom eléggé Benned. Ilyenkor arra kellene gondolnom, hogy soha nem fogsz egyedül hagyni a viharban. Te nem hagytad el a csónakomat. Mindig számíthatok rád – de a megoldás mikéntjét rád kell bíznom.

3. Ki lehet ez az ember? Ismerlek én Téged valójában? Itt vagy a csónakban, egy paranccsal képes vagy lecsillapítani a szelet és megszelídíteni a tengert. Ki más képes rajtad kívül ilyen nagy dolgokra? Vajon felfogtam-e valaha hatalmadat és nagyságodat? Ha ilyen nagy tetteket tudsz véghezvinni, akkor történhet-e bármi is, ami engem nyugtalanít? Alábecsülöm a Te isteni nagyságodat. Le szeretnélek Téged alacsonyítani az én szintemre, ahelyett, hogy megpróbálnék felnőni hozzád. Uram, Te mindenható vagy! Hiszem-e ezt? Felismertem-e, hogy Te a magad nagyságában csak az alkalomra vársz, hogy cselekedhess az életemben? Türelmes szeretettel vársz, hogy félretegyem büszkeségemet és hívjalak, hogy segíts.

Beszélgetés Krisztussal: Jézusom, hiszem, hogy minidig velem vagy. Hiszem, hogy soha nem fogsz elhagyni engem. Bízom benne, hogy segítesz nekem a nehézségekben és akadályokban, de úgy, ahogyan Te azt a legbölcsebbnek találod. Add, hogy ne lázadozzak isteni gondviselésed döntései ellen.

Elhatározás: Ma többször elimádkozom magamban Szent Fausztina nővér fohászát: „Jézusom, bízom benned!”

Ferenc pápa imaszándéka  2022. június hónapra:

A családokért
Imádkozzunk a szerte a világban élő keresztény családokért, hogy a nagylelkű szeretetet és az életszentséget konkrét cselekedetekkel éljék meg a hétköznapokban. 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."