Regnum Christi Elmélkedés A Szentlélek életünk sójaÉvközi tizedik hét – kedd

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
07

A Szentlélek életünk sója

Evangélium:
Mt 5,13-16
Jézus így tanított a hegyi beszédben: „Ti vagytok a föld sója. Ha a só ízét veszti, ugyan mivel sózzák meg? Nem való egyébre, mint hogy kidobják, s az emberek eltapossák. Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!”

Bevezető ima: Mennyei Atyám, látom, hogy a világnak milyen nagy szüksége van jelenlétedre! Köszönöm, hogy elküldted Fiadat, aki a világ Világossága! Szívemből vágyom rá, hogy én is világosság legyek mások számára. Segíts Uram, hogy hűen teljesítsem, amire ma kérsz engem!

Kérés: Jöjj, Szentlélek, kapcsolj össze az Atyával és a Fiúval! Közvetítsd számomra Isten világosságát és szeretetét, és adj erőt, hogy továbbadjam ajándékodat a körülöttem lévő embereknek!

Elmélkedés:
1. Akkor és most. Az e heti evangéliumokban Jézus gyakran a tanítványaihoz beszél. Annak ellenére, hogy 2000 év telt el azóta, hogy Krisztus e szavakat elmondta, az én szívemet is megindítják, akár az apostolokét. Szavait hallgatva eltölt a vágy, hogy kérjem Jézustól a kegyelmet: hogy megváltoztasson és újraépítsen engem. Vágyom, hogy Jézus eltökélt apostola legyek, aki elviszi Krisztus világosságát a mai világnak, ahogyan azt első követői tették.

2. Egy csipet só. A só nagyon szemléletes példa a Szentlélek működésére. Az étel ugyanúgy néz ki megsózva vagy anélkül, de mennyivel ízletesebb, ha sós. A Szentlélek élete is bennünk első pillantásra kívülről szintén észrevehetetlen. De mennyivel jobb ízű lesz Tőle az életünk! Ha a Szentlelket hívva igyekszünk megélni az egységet Istennel, ha őszinte kapcsolatra törekszünk Krisztussal az imádságban, a szentgyónásban vagy egy szívből mondott rózsafüzér segítségével – akkor ez meg fog látszani cselekedeteinken és lelkünk derűjén is. És így magunk is „só” lehetünk mások számára.

3. Fáklyavivő. Ha átlapozzuk az újságot vagy az esti hírekbe pillantunk a különböző csatornákon, látjuk a hatalmas sötétséget a világban. Hol a világosság? Krisztus ezt mondja követőinek: „Ti vagytok a világ világossága.” Így kapunk meghívást mi is, hogy válasz legyünk a ma sötétségére. Arra ugyan nem lesz lehetőségem, hogy az egész világnak fényt adjak, de biztos, hogy világíthatok az otthonomban, a munkahelyemen vagy az iskolában és mindenkinek, akivel csak találkozom. Közvetíteni tudom Isten szeretetét egészen apró gesztusokon keresztül is! Legyek én az, aki először szeret, ezzel fogom megdicsőíteni Mennyei Atyámat!

Beszélgetés Krisztussal: Uram, Jézus, köszönöm, hogy eljöttél közénk! Az én életemet Te ízesíted. Akarom, hogy Te ragyogj rajtam keresztül a mai napon. Rajtam keresztül Te változtatod meg a világot. Jöjj, élj bennem!

Elhatározás: Ma megosztom az evangélium örömét valakivel egy figyelmes beszélgetés, türelmes meghallgatás vagy kedves mosoly segítségével.

Ferenc pápa imaszándéka  2022. június hónapra:

A családokért
Imádkozzunk a szerte a világban élő keresztény családokért, hogy a nagylelkű szeretetet és az életszentséget konkrét cselekedetekkel éljék meg a hétköznapokban. 

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."