Ökumenikus IMAHÉT - Nem ti választottatok ki engem hanem én választottalak ki titeket (Jn 15,16a)1. nap, Isten hívása

Reggeli ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
17
Ökumenikus IMAHÉT - Nem ti választottatok ki engem hanem én választottalak ki titeket (Jn 15,16a) 1. nap, Isten hívása

„Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki titeket” (Jn 15,16a)

1Móz/Ter 12,1–4: Ábrahám elhívása
Jn 1,35–51: Az első tanítványok elhívása

Magyarázat

Az út kezdete találkozás egy ember és Isten, a teremtmény és a Teremtő, az idő és az örökkévalóság között.

Ábrahám meghallotta a hívást: „Menj el arra a földre […] amelyet mutatok neked.” Ábrahámhoz hasonlóan mi is elhívást kaptunk arra, hogy elhagyjuk a megszokottat, és menjünk el arra a helyre, amelyet Isten készített a szívünk mélyén. Az út során egyre inkább önmagunkká leszünk, azok, akiknek Isten kezdettől fogva akart. A kapott hívást követve áldássá leszünk szeretteink, felebarátaink és a világ számára.

Isten szeretete keres minket. Isten emberré lett Jézusban, akiben Isten tekintetével találkozunk. Életünkben, amint János evangéliumában, Isten hívása különféleképpen hallható. Szeretete által megérintve indulunk útnak. Ebben a találkozásban az átalakulás ösvényét járjuk – annak a szeretetkapcsolatnak a ragyogó kezdetét, amely állandóan megújul.

"Egy napon megértetted, hogy az igen már befúródott lényed legmélyére, anélkül, hogy tudtál volna róla. S úgy döntöttél, hogy Krisztus követésében továbblépsz… Jelenlétének csendjében meghallottad Jézus szavát: „Gyere, kövess engem; olyan helyet adok neked, ahol a szíved nyugalomra lel.” (The Sources of Taizé, 2000, 52. o. Magyarul: Taizé forrásai, ford. Hegedűs Andrea, PPKE Elektronikus Könyvtár http://www.ppek.hu/ text/tzforr01.txt)

Imádság

Jézus Krisztus!
Te keresel bennünket, hogy barátságodban részesíts, és olyan életre vezess, amely mindennél teljesebb. Adj bizalmat, hogy válaszoljunk hívásodra, hogy másmilyenné legyünk, akik jóságod tanúi a világnak. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."