Napi Szentháromság ünnepe után 16. (hálaadó) vasárnapPetra, valamint Örs napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
02
Napi igék

Jaj annak, aki rakásra gyűjti, ami nem az övé - de meddig? (Hab 2,6)

Vigyázzatok, és őrizkedjetek minden kapzsiságtól, mert ha bőségben él is valaki, életét akkor sem a vagyona tartja meg. (Lk 12,15)

Olvasmányok

Mk 8,1-92Kor 9,6-15

Szentháromság ünnepe után 16. (hálaadó) vasárnap

Mindenki várakozva néz rád, és te idejében adsz nekik eledelt. (Zsolt 145,15)

Mint a szarvas vágyódik a folyóvízre, úgy vágyakozik utánad a lelkem, Istenem! (Zsolt 42,2)

Lekciók: Lk 7,11-17 (Lk 12,13-21)Ef 3,13-21 (5Móz 26,1-11)

Igehirdetési alapige: Ézs 38,9-16 (1Tim 4,4-5)

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Az ajándékba kapott életünket sokszor, sokféleképpen, sok mindennel romboljuk, vagy ártunk neki, ugyanakkor erős bennünk az életösztön, és ugyanezt az életet mégis féltjük, óvjuk, vigyázzuk, néha még hatalmas pénzeket is képesek vagyunk kiadni azért, hogy a veszélyben levőnek hitt életünket megvédjük. Egy-egy nagyobb vagy komolyabb betegség idején magánorvosokat, speciális kezeléseket, gyógyszereket fizetünk ki, hogy gyógyuljunk, gyógyuljanak szeretteink, és a veszélyzónából a biztonságosba kerüljön vissza az életünk. Az egyetlen, az ajándékba kapott földi életünk.

Jézus rámutat arra, az életünket nem a vagyon, nem a gazdagság tartja meg, és nem is ezek a drága kezelések, magánrendeléseken hagyott súlyos tízezrek. Életünk annak a kezében van, akitől kaptuk, ő rendelkezik felette, és igazítja lépteinket életutunkon. Hiszem, hogy életünket ajándékozó, teremtő Urunkkal lehet olyan személyes kapcsolatunk, amely biztosít arról, hogy életünk jó kezekben van, és amikor veszélyben érezzük azt, akkor is ő az, aki megtart, megsegít és kivezet a bajból, vagy aki pontosan tudja, mire van szükségünk. Hiszem, Isten abban is vezet, ha tanácsra van szükségünk, ha elakadunk, ha kétségek gyötörnek. Legyünk bár gazdagok vagy szegények, életünket csak az a gazdagság tartja meg, amely Krisztust mint Megváltót ismeri, és tőle vár mindig mindenféle jót.


*

Urunk, teremtő Atyánk! Köszönjük ajándékba kapott, drága életünket. Látod, mi sokszor gondoljuk úgy, hogy pénzzel, vagyonnal minden megfizethető, még ez is. Igazítsd helyre gondolkodásunkat, és mutasd meg nekünk, hogy egyedül te vagy ura életünknek, és ez nekünk hatalmas áldás! Légy a mai napon is életünk őrzője! Ámen.

Szerző: Keczkó Szilvia

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."