Napi szentURUNK SZÍNEVÁLTOZÁSA

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
06
Napi szent URUNK SZÍNEVÁLTOZÁSA

Eredetileg csak a keleti keresztények ülték meg Urunk színeváltozásának ünnepét. III. Kallixtusz pápa általánossá tette annak emlékére, hogy Hunyadi János a keresztes hadat toborzó Kapisztrán Szent János segítségével 1456-ban felszabadította a török ostrom alól Nándorfehérvárt, az akkori Magyarország déli végvárát. Ennek emlékét hirdeti az egész világon a déli harangszó.

A mai napot, Egyházunk, az Úr Színeváltozása ünnepének szenteli. Maga az ünnep tipikusan keleti eredetű, valamikor az V. század során tűnik fel a keleti szír liturgiában, ill. később más keleti liturgiákban is megjelenik. Nyugaton először a IX. században, Spanyolországban kezdik megünnepelni Urunk Színeváltozását.

Jézus megdicsőülésének helye, a régi hagyomány szerint, a Tábor-hegye volt. Ide ment fel három tanítványával: Péterrel, Jakabbal és Jánossal.

kép: Ludovico Carracci: Színeváltozás, 1595, Bologna, Nemzeti Képtár

A szentmise olvasmányai

Dán 7,9-10. 13-14
Ruhája fehér volt, mint a hó.

vagy

2Pt 1,16-19
Mi hallottuk az égből jövő szózatot, amikor vele voltunk a szent hegyen.

"A" évben: Mt 17,1-9
Arca ragyogott, mint a nap.

"B" évben: Mk 9,2-10
A mennyei Atya tanúsítja, hogy Jézus az ő szeretett fia.

"C" évben: Lk 9,28b-36
Míg Jézus imádkozott, arca teljesen átváltozott.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."