Napi szentSZENT JOHANNA SZŰZ (JEANNE D'ARC)

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
30
Napi szent SZENT JOHANNA SZŰZ (JEANNE D´ARC)

Johanna Franciaországban, Domrémy-ben született 1412 körül. Analfabéta parasztlány volt, 13 éves korában meghallotta a szentek hangját, akik arra buzdították, hogy szabadítsa fel Franciaországot a százéves háború (1339-1453) borzalmai alól.

Francia földön harcolt az angolok seregei ellen és Reims-ben sikerült megkoronáztatnia VII. Károlyt. Eretnekség miatt bíróság elé állították, 1431-ben pedig máglyahalálra ítélték. III. Callictuts 1455-ben ügyében perújrafelvételt rendelt el; Johannát teljes egészében rehabilitálták, végül 1920-ban szentté avatták.

Fegyverzettel, egy zászlóval a kezében ábrázolják. A távíró-hivatalnokok és a rádió kezelők védőszentje. Franciaország patrónusa. Nevének jelentése: "Isten irgalmas volt", "az Úr ajándéka".

kép: Jean Auguste Dominique Ingres: Jeanne d'Arc VII. Károly megkoronázásakor a reimsi székesegyházban, 1851, Louvre, Párizs

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."