Napi szentSZENT JANUÁRIUSZ PÜSPÖK, VÉRTANÚ

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
19
Napi szent SZENT JANUÁRIUSZ PÜSPÖK, VÉRTANÚ

Januáriusz a Nápoly melletti Beneventum püspöke a Diocletianus-féle üldözés idején halt meg 300 körül. Lefejezték. Ereklyéi 1497 óta Nápolyban vannak 1389 óta ismétlődik az a jelenség, hogy beszáradt vére újra folyékonnyá válik, ha azt fejéhez közelítik. Erre még ma sem találnak természetes magyarázatot.

A város védőszentjéül választotta, azóta is főleg Nápolyban tisztelik. Vérének ereklyéjét évente, a szent ünnepein (máj. 1. és 2., szept. 19. valamint dec. 6.) körmenetben viszik körül: ekkor csodás módon mindig ismét folyóssá válik az egyébként alvadt állapotban lévő két ampolnányi vér. A Vezúv kitörései esetén több ízben vitték ereklyéit az izzó lávafolyam elé, és a város megmenekült.

Példája:
A szenvedésnek sohasem tudhatjuk az értelmét, de bízunk abban, hogy Isten ezáltal is jelet alkot életünkből.

Az Egyház vértanúi azt tették, amit Jézus: hirdették az Isten országát. Mindannyiunknak ezt adja feladatul Üdvözítőnk.

http://www.katolikus.hu/szentek/0919.html

Választható olvasmányok

Zsid 10, 32-36
Oly sok szenvedésben és küzdelemben helytálltatok.

Jn 12, 24-26
Ha a búzaszem elhal, sok termést hoz.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."