Napi szentSZENT BERNÁT APÁT, EGYHÁZTANÍTÓ

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
19
Napi szent SZENT BERNÁT APÁT, EGYHÁZTANÍTÓ

Bernát 1090-ben született burgundiai nemes családból. Négy évvel anyja halála után belépett Citeaux (innen a ciszterci rend neve) reformkolostorába. Később 12 szerzetessel új kolostort alapít Clairvaux-ban. Életműve rohamosan fejlődött, úgyhogy haláláig nem kevesebb, mint 68 új kolostor létesült. De nemcsak a szerzetesi élet felvirágoztatása foglalkoztatta, hanem az egész Egyház gondjai is. Tanácsadója volt pápáknak, püspököknek és fejedelmeknek egyaránt. Lendületes, nagy hatású szónok volt. Lelki életét jellemzik saját szavai: „Az istenszeretet mértéke a mérték nélküli szeretet.” A sok munka és önmegtagadás idő előtt felőrölték erejét. Meghalt 1153. augusztus 20-án.

1174-ben III. Sándor pápa avatta szentté, 1830-ban VIII. Pius egyháztanítóvá tette.

A mézajkú mesternek is nevezik, csodaszép írásai miatt. Élete példájával az erények útján vezette társait. Isten erejében bízva szolgálta a béke és az egység helyreállítását. Isten házáért, az egyházért való buzgóság lobogott lelkében. Ezt a lelkesedést szeretnénk eltanulni tőle.

http://www.katolikus.hu/szentek/0819.html

Egyháztanítók miséje, 323. vagy szerzetesek miséje, 328.

Választható olvasmányok

Sir 15,1-6
Betölti őt a bölcsesség és értelem lelkével.

Jn 17,20-26
Azt akarom, hogy ott legyenek velem, ahol én vagyok.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."