Napi szentMARCAI SZENT JAKAB, ÁLDOZÓPAP

Napi Ima6 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
28
Napi szent MARCAI SZENT JAKAB, ÁLDOZÓPAP

Az olaszországi Marchia tartományban született 1393-ban. Előbb hivatalnok volt, majd ferences szerzetes lett. 1431-ben Dalmáciába küldték hithirdetőnek. Huzamosabb ideig tartózkodott Szegeden, Erdélyben, a Szerémségben és a pécsi egyházmegyében. Főleg a bogumil és huszita tanok ellen küzdött. 1476. november 28-án halt meg Nápolyban.

A pápa megbízásából keresztes hadjáratot hirdetett Németországban, Lengyelországban és Magyarországon is. Magyarországra Kapisztrán Szent János halála után érkezett, 1457-ben. Boszniában mint inkvizitor működött, majd a váradi egyházmegye területén prédikált a husziták ellen. Erdélyt és Csanád megyét igehirdetőként járta végig. 1476-ban halt meg Nápolyban.

kép: Francisco de Zurban: Marciai Szent Jakab, 1658-59

Lelkipásztorok miséje, 318. vagy hithirdetők miséje, 321.

Méltán alkalmazzuk rá a Zsoltáros szavát:
Papjaid, Urunk, igazságba öltöznek, és szentjeid ujjongva vigadoznak.

Választható olvasmányok

2Kor 5, 14-20
Isten reánk bízta a kiengesztelődés szolgálatát.

Mt 28, 16-20
Menjetek, tegyétek tanítványommá mind a népeket!

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."