Napi szentKERESZTELŐ SZENT JÁNOS SZÜLETÉSE

Napi Ima4 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
24
Napi szent KERESZTELŐ SZENT JÁNOS SZÜLETÉSE

Ma főünnepet ülünk, Keresztelő Szent János születése napját: hat hónappal karácsony előtt, mert éppen ennyivel volt idősebb a kis Jézusnál. János lett a legnagyobb a próféták között, mert nemcsak hirdette, hanem meg is mutatta kortársainak az Üdvözítőt.

Keresztelő szent János, az előfutár. Születése körül Jézushoz hasonlóan csodás dolgok történtek. Megláthatjuk benne, Isten hogyan készíti elő üdvösségünk nagy eseményeit.

Elmélkedés
"...meghallották ... örvendeztek ... eljöttek ... elcsodálkoztak ... félelem szállta meg ... szívükbe vésték..."

Figyeljünk egy kicsit a mellékszereplőkre, a szomszédokra, ismerősökre. Meghallják, örvendeznek, eljönnek stb. Semmi irigység, semmi rosszindulat, sőt segítőkészség, empátia, szívbevésés! Mikor lesznek a mi szomszédaink ilyenek??! Talán Erzsébet és Zakariás tehet róla, hogy csakis szeretik őket. Ilyenné tudták tenni a szomszédaikat, ismerőseiket. Hátha egyszer nekünk is sikerül! Sikerülnie kell!

Seidl Ambrus

kép: Giovanni Baronzio: Keresztelő Szent János születése, részlet 1330-1340 körül, Washington, National Gallery of Art

Példája:
Az Úr útját készítjük elő - tartsunk bűnbánatot!

http://www.katolikus.hu/szentek/0624.html

A szentmise olvasmányai

Iz 49, 1-6
Íme, a nemzetek világosságává tettelek.

ApCsel 13, 22-26
Jézus eljövetele előtt János a bűnbánat keresztségét hirdette.

Lk 1, 57-66. 80
Keresztelő Szent János születése.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."