Napi Pünkösd ünnepeAngéla és Petronella napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
31

Jaj azoknak, akik házat házhoz ragasztanak, és mezőt mező mellé szereznek, míg hely sem marad másnak, és csak ti laktok ebben az országban! (Ézs 5,8)

Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg. (1Kor 12,13)

Pünkösd ünnepe

Olvasmányok: Jn 14,15–19(20–23a)23b–27 és ApCsel 2,1–21

Lekció: ApCsel 2,1–13
4Móz 11,11–17.24–29

Igehirdetési ige: Jn 14,16–21

 

Lelki útravaló a mai napra

Évek óta érzem, hogy nehéz egy csak a saját érdekeinket szem előtt tartó magatartást keresztyéninek nevezni. A biblia Istenét olyan Istennek látom, aki az övéinek védelmét nem külső és belső ellenségekkel folytatott harcok győztes megvívásával biztosítja, hanem az övéinek hozzá, Istenhez fűződő hűségében, mai kifejezéssel élve identitásában, még vesztes küzdelmek közepette is. Mintha egyéni és közösségi történeteink is arról szólnának, hogy ha szívünkben ragaszkodunk hozzá, akkor megmaradunk minden körülmények között és üldöztetések ellenére, ha viszont elfordulunk tőle, akkor semmiféle védelmi intézkedések nem mentenek meg minket, sőt: a saját magunk védelmére hozott intézkedések okozzák hosszú távon a vesztünket, mert óhatatlanul társadalmi igazságtalansághoz – kivételezettek előnyös helyzetbe kerüléséhez és a nemkívánatosak ellehetetlenítéséhez – vezetnek.

Nemzet, hagyomány, család. A keresztyénség, pontosabban maga Jézus Krisztus nem a szolgálatukban, hanem felette áll ezeknek, kihívást jelent a számukra, inspirációt és egyben ítéletet is mond felettük. Annak érdekében, hogy megmaradjanak a valóban krisztusi értékek, mint az elesettekről való gondoskodás, az ellenséggel való megbékélés, a másikhoz való előítélet-mentes viszonyulás, valamint az erőszak nélküli megoldások lehetőségének keresése.

*

Uram, kérlek, segíts, hogy ne tévesszen meg a félelmet keltő, gyűlöletet szító, érdekekre építő lélek. Könnyen csapdába kerülök, hiszen félek, hajlamos vagyok a gyűlöletre magam is, és nekem is vannak érdekeim. Segíts a nehezebb, a keskenyebb, a te Lelked által vezetett úton járnom. Ámen.Szerző: Németh Zoltán

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."