Napi igeZsuzsanna, valamint Konrád, Oszvald napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Feb
19

A hatalmas Isten, az Úr szól, és hívja a földet napkelettől napnyugatig. (Zsolt 50,1b)

Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és ránk bízta a békéltetés igéjét. (2Kor 5,19)

Olvasmányok: Lk 6,43–49 és 1Kor 10,1–13

 

Lelki útravaló a mai napra

Láttam egy rajzfilmet, melynek hősei a „főgonoszt” keresték a világon, hogy neki szolgáljanak. Abban reménykedtek, hogy ha a sötét erőt követik, akkor ők védve lesznek a gonosz támadásaitól, és biztonságban lesznek. Valóban, mennyi rendszer működési alapja a félelem, a kiszolgáltatottság a világon, „a bármit megteszek, csak engem békén hagyjanak” hamis reménysége! Nem csak a totalitárius rendszerek működnek így. A félelemből eltűrt, sőt kiszolgált gonosz akár a családban vagy bármilyen közösségben is a várt béke helyett az erőszak uralmát hozza magával. Mert ahogy a filmben a „főgonosz” végül saját szolgái ellen fordul, úgy az életben is mindig a rettegés, a szellemi-fizikai megsemmisülés az erőszak szolgálatának jutalma.

Egyedül a hatalmas Isten az, aki nem azért hív magához, hogy megfélemlítsen és összetörjön bennünket, hanem hogy békességével ajándékozzon meg, hogy megszabadítson félelmeinktől. Jézus azért lett emberré, hogy megértsük: Isten nem ellenségünk, hanem szerető Atyánk, aki nem az erőszak elvét alkalmazza velünk szemben, hanem szelíden szólít. Ő azért halt meg értünk a kereszten, hogy többé ne lázadjunk Isten ellen, hanem elfogadjuk békejobbját, és új életet kezdjünk. Őt szolgálva megszűnik szorongásunk, felszabadulunk a szeretetre, és a békesség követei lehetünk erőszak sújtotta világunkban.

*

Urunk, köszönjük a te békességedet, amely minden emberi értelmet meghalad, és meg tudja őrizni szívünket és gondolatainkat ma az erőszaktól és a gonosz minden támadásától. Vonzz magadhoz szereteteddel, hogy meglássuk és leleplezzük az erőszak minden formáját kapcsolatainkban és önmagunkban. Bocsáss meg nekünk, és segíts újat kezdeni. Köszönjük, hogy küldesz, hogy békeköveteid legyünk e világban. Ámen.Szerző: Gerőfiné dr. Brebovszky Éva

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."