Napi igeZsuzsanna és Tiborc, valamint Klára, Tibor napja

Napi Ima2 imádkozás /layout/img/logo.png

Aug
11
Napi igék

Szeressétek az Urat, ti, hívei mind! (Zsolt 31,24a)

Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet. (1Kor 13,13)

Olvasmányok

1Kor 12,27-13,3Jn 10,11-21

 

 

 

Lelki útravaló a mai napra

 

Hit, remény, szeretet. Nem emberi erények, hanem Istentől jövő ajándékok. Mert nekünk bizony olyan Istenünk van, aki hitet ajándékoz a hitetlennek, reménységet a reményét vesztettnek és szeretetet a másokat szeretni képtelennek.

Hit. Hinni annyit jelent, hogy tudomásul veszem azt a valóságot, tényt, miszerint az egész életem a teremtő és gondviselő, engem bűneimből megváltó és időről időre megújító Szentháromság egy igaz Istentől függ.

Remény. Remélni, illetve reménykedni annyit jelent, hogy hittel várom Isten ígéreteinek beteljesülését. Tudom, hogy földi életem során számtalan ajándékkal halmoz el Istenem. Sőt azt is tudom és remélem, hogy földi életutam végén a legnagyobb ajándékot kaphatom meg tőle. Akkor van reménységem, ha várom mindazt, amit ő elkészített nekem.

A hitem és reménységem engem erősít, nekem származik belőle hasznom. A szeretet azonban kiterjeszti kincseit másokra is.

Szeretet. Szeretni annyit jelent, mint elfogadni az Istentől kiáradó szeretetet, amellyel viszont tudjuk szeretni Istent és embertársainkat. A szeretet az az erő, amely összekapcsol minket másokkal, amely rávesz bennünket arra, hogy mások felé forduljunk. Éppen ezért legnagyobb e három közül a szeretet. Az örökkévalóságban már nem lesz hit és remény, de lesz örökké tartó szeretet.


*

Hitnek, reménynek, szeretetnek nagy Istene!

Te vagy, aki a hit magját ülteted szívünkbe, amelyet Szentlelked által erősítesz és növelsz. Erősítsd és növeld az én hitemet is!

Te vagy, aki reménységgel töltöd el az emberi szívet, hiszen a te Fiad dicsőséges feltámadása a mi reménységünk. Töltsd el szívemet reménnyel!

Te vagy, aki szeretetet ültetsz az emberi szívbe végtelen szeretetedből. Add a legnagyobbat nekem is! Ámen.

Szerző: Arató János Lóránd

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."