Napi igeZsolt napja

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Ápr
10

Öregkoromban se vess el engem, ha elfogy az erőm, ne hagyj el! (Zsolt 71,9(külső hivatkozás))

Ezért tehát nem csüggedünk. Sőt ha a külső emberünk megromlik is, a belső emberünk mégis megújul napról napra. (2Kor 4,16(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Lk 24,1–12(külső hivatkozás) és Kol 1,24–29(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Ha megöregszünk, elkopik a testünk. Előttem vannak az anyai nagyszüleim, akikkel az utolsó éveik során együtt laktunk. Minden este átcsoszogtak a hálószobánkon, és szóltak hozzánk néhány kedves szót. Tiszteletet éreztem irántuk, a hosszú élet iránt, amit a lassúságuk láthatóvá tett, de kíváncsiság is volt bennem: milyen lehet ilyen testi korlátok között élni? A korlátokat, amelyekre gyerekként még rácsodálkoztam, ma már kezdem magam is megismerni. A kihívást is, amely abból a felismerésből fakad, hogy ez a testi folyamat, „a külső emberünk megromlása”, visszafordíthatatlan. Lehet talán lassítani, sok odafigyeléssel, tudatosan kialakított életformával fékezni, de nem lehet megállítani. Együtt kell vele élni. Az öregedéssel való együttélés során pedig kialakulhat bennünk két értékes készség: a készség a kérésre és a készség a reményre.
A mai zsoltár a kérésre tanít bennünket, segít, hogy legyőzzük magunkban azt a gátlást, amelyre Nagy László így mutatott rá: „…nekem a kérés / nagy szégyen…” Nem, a kérés nem szégyen, sőt egyre nagyobb teret kell kapnia az életünkben! Az öregkorral növekedő reményt pedig Rónay György szavai adják vissza elfelejthetetlen módon: „Egyre sötétebb az alagút. / De egyre fényesebbek a lámpák.” Napról napra fényesebbek.

*

Istenünk, köszönjük neked, hogy igéddel kérni és reménykedni tanítasz bennünket. Kérni akkor, ha elfogy az erőnk, és szembesülünk a korlátainkkal. Reménykedni abban, hogy a testi kiszolgáltatottságunk ellenére megtapasztalhatjuk a megújulást, felfrissülést, életünk távlatainak a kinyílását. Köszönjük, hogy megszólítasz bennünket, és nem engeded el a kezünket. Ámen.

Szerző: Csepregi András

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."