Napi igeZelma és Rajmund, valamint Emerencia napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
23

Megmentettél engem a haláltól, szememet a könnyhullatástól, lábamat az elbukástól… (Zsolt 116,8)

[Jézus] megszabadítsa azokat, akik a haláltól való félelem miatt egész életükben rabok voltak. (Zsid 2,15)

Olvasmányok: ApCsel 15,22–31 és 1Kor 1,26–31

 

Lelki útravaló a mai napra

Kicsi gyermekek sokszor fogalmazzák meg félelmeiket. Félnek a sötéttől, az egyedülléttől, egy nagy kutyától a kerítés túloldalán. Egy bizonyos életkorban pedig elkezdenek félni a haláltól. Találkoznak vele valamiképpen, én is emlékszem, hogy dédapám halála után kisiskolásként sok estén mondogattam szüleimnek, hogy én félek a haláltól. Ismeretlen, titokzatos dolog, még ha sokszor mondjuk is, hogy az élet része ez is, mint a születés. Nemcsak a gyerekek félnek azonban, hanem mi, felnőttek is ettől az ismeretlen, fájdalmas pillanattól.

Jézus Krisztus ismerete nélkül valóban nagyon félelmetesnek tűnő állapot a halál. Az ember építgeti, szépítgeti a dolgait, tervezi a jövőt, gondol a gyermekeire, unokáira… és nem akar gondolni arra, hogy ennek egyszer vége lesz. Vége lesz, és nincs tovább.

Az, hogy Krisztus megmentett a haláltól, nem jelenti azt, hogy ránk nem vonatkozik mindez. Bennünket is félelemmel tölt el a gondolat, mi is tudjuk, hogy mindaz, amiben ebben az életünkben részünk lehetett, nem jön velünk tovább. De azt is tudjuk, hogy nincs vége, hanem Isten örök országában folytatódhat az életünk. Krisztus az ő halálával és feltámadásával legyőzte a halált, és bennünket is részesít a feltámadás csodájában. Így ment meg elbukástól, könnyhullatástól, örök haláltól.

*

Megváltó Urunk! Köszönjük, hogy a te szereteted ereje legyőzte a halált, és ebben a győzelemben nekünk is részünk lehet. Segíts mindenkor ebben bízni, és ha félelmek gyötörnek, erősíts meg hitünkben életünk minden napján. Ámen.Szerző: Keczkó Szilvia

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Promoted products

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."