Napi ige Vízkereszt ünnepe utáni utolsó vasárnapTimót, valamint Metella, Xénia napja

Napi Ima0 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
24

Miért pereltek velem? Hiszen ti hagytatok el hűtlenül – így szól az Úr. (Jer 2,29(külső hivatkozás))

Mivel mindenki vétkezett, és nélkülözi Isten dicsőségét, Isten ingyen igazít meg az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban lett váltság által. (Róm 3,23–24(külső hivatkozás))

Vízkereszt ünnepe utáni utolsó vasárnap

Olvasmányok: Mt 17,1–9(külső hivatkozás) és 2Kor 4,6–10(külső hivatkozás)

Lekció: Mt 17,1–9(külső hivatkozás)
2Pt 1,16–21(külső hivatkozás)

Igehirdetési ige: 2Móz 24,12–18(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Ez az év is jól indul – mondják, ha minden simán megy, jók a kilátások. Új lendülettel és reménységgel indítottuk az évet és tervezzük a jövőt. Az év első hónapjának vége felé azonban két kijózanító igét kapunk. Isten tükröt tart elénk, és azt kéri: ezt is vegyétek figyelembe, amikor előre néztek. Nem a fejünkre olvas valamit – bár megtehetné –, hanem tényeket közöl. A mai napot, az előttünk álló hetet, a ránk váró hónapokat befolyásolja az, hogy ezek a tények tények maradnak-e, vagy meg lehet változtatni őket.
Tény az, hogy perben állunk az Istennel. Titkon vagy tudatosan őt okoljuk sok mindenért, számonkérjük őt, indirekt módon kritizáljuk is, mert mi tudnánk jobb megoldásokat az életünkre, mint amilyeneket ő ad. Pedig jobb lenne önkritikát gyakorolva csendesebbre fogni a szavunkat. „Miért perlekedtek velem? Hiszen ti hagytatok el hűtlenül…” Az élet minden gondjának, bajának hátterében az áll, hogy Ádám és Éva, azaz az ember eltávolodott és elszakadt Istentől, s ez alól mi sem vagyunk kivételek. Senki sem kivétel – mindenki vétkezett, írja Pál. De mindenki számára érvényes az elvégeztetett megváltás műve. Az, hogy Jézus meghalt a kereszten, hogy megtörje az ördögi kört, s elvegye a bűn erejét. Az én bűnöm erejét. Megváltoztatta azt a bizonyos tényt. Lehet hát újat kezdeni! Jézusért.

*

Köszönöm, Uram, hogy nem a bűn, az Isten nélküli véges és értelmetlen élet mókuskerekében kell rohangálnom. Kiléphetek, felszabadulhatok, újat kezdhetek. Új értelmet adsz mindennapjaimnak, a mai napomnak is. Csendesítsd el vádaskodó szívemet, szembesíts életem valóságával, de szembesíts naponként Krisztus keresztjének felkínált ajándékával is. Áldott légy, Istenem, ezért a lehetőségért ma is. Ámen.

Szerző: Hafenscher Károly

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."