Napi ige Vízkereszt ünnepe utáni harmadik vasárnapVanda és Paula, valamint Tamara, Timót, Títusz

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Jan
26

Te uralkodsz a dühöngő tengeren; ha hullámai tornyosulnak, te lecsendesíted őket. (Zsolt 89,10)

Maga a békesség Ura adjon nektek mindig minden körülmények között békességet. (2Thessz 3,16a)

Vízkereszt ünnepe utáni harmadik vasárnap

Olvasmányok: Mt 8,5–13 és Róm 1,13–17

Lekció: Róm 12,17–21
2Kir 5,1–15a

Igehirdetési ige: Mt 4,23–25

 

Lelki útravaló a mai napra

Az élet nem állóvíz. Hányszor vágyunk a csendes víztükörre, amikor semmi sem zavar meg minket! Amikor minden sima, kiszámítható, simogató. De időről időre jön a szél, felborzolja a hullámokat, kibillent minket az egyensúlyunkból. Ilyenkor kapaszkodnánk mindenbe, mindenkibe, de kicsúsznak a dolgok a kezünk közül, a legbiztosabbnak tűnő dolgok is megroppannak.

Egy óriási hajó is papírhajónak tűnik a tengeri viharban. Kivéve, ha van horgonya. Mert míg a hullámok játszanak a hajóval, a horgony biztosan tartja azt, még ha kívülről nem is látszik. Ilyen az Istenben bízó ember élete is. Életünk hajóját sok minden meg-megdobja, tépázza, játszik vele, mint szél a hullámokkal. De biztosak lehetünk benne, hogy életünk horgonya, Jézus megtart minket.

Mivel? A szavával. Ahogy egykor Jézus szava lecsendesítette a vihart, úgy képes lecsendesíteni a mi zaklatott szívünket is. Jézus szava tud rendet teremteni összekavarodott gondolatainkban, vele győz az Istenbe vetett remény az emberi reménytelenség felett. Ő az, aki megtart, míg le nem csendesül a vihar körülöttünk, s tükörsima nem lesz a tenger, az élet tengere. A viharban kapaszkodjunk bele. Minden vihar véget ér egyszer.

*

„Dicsérem nevedet, Atyám és Teremtőm, mert tőled, általad és érted van minden. Áldott légy, hogy magadhoz vonsz mindeneket. Áldott légy, hogy magadhoz vonsz engem is. Add, hogy a nyugtalan világban ma benned találjak nyugalmat.” (Luther Márton)Szerző: Pethő-Szűcs Mária

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."